Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A két agyféltekénket kell-e...

A két agyféltekénket kell-e egyesítenünk, összekötnünk; ahhoz hogy az eredeti képességeink helyreálljanak?

Figyelt kérdés

Szerintem egyedül ez az Ember rehabilitálásának útja.

Én a „csakrás hókuszpókuszt“, amiben a világ hisz, nem tudom elfogadni.

A két agyféltekénk: a gondolkodó és az érző (agyfélteke).

Amennyiben egyesítésre kerül a két agyfélteke, megjelenik az Ember, aki jóval magasabb szintű teremtő erőkkel, képességekkel bír, mint a mai (egy agyféltekés (!) ) Homo Sapiens.

Az egy agyféltekés (!) ) Homo Sapiens képességei zavarosak és a nullához közeliek - mivel nincs benne semmilyen szinkron / összhang.

Az egyesítésről:

Mélyebb jelentés szerint itt valójában két elvről van szó, két olyan elv egyesítéséről melyek csak közös erővel, egyesülve, egységben képesek (normálisan !) működni.

(itt valójában a „két természet“ egyesül egymással)

(a szexuális egyesülés „misztériumai“ ennek az állati, torz képei)

Megy az ezoterikus maszlag a meditációról és a csendről, de az első lépés (=a megértés : tudni, mit és miért teszünk) az mindig hiányzik.

Bonyolult és szépen hangzó (ezoterikus) rendszereket alkotnak, amelyek valójában nem vezetnek sehová - és pont ez velük a cél.

2014. febr. 27. 00:31
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:

A jobboldali agyféltekét (intuitív, művészi, univerzális léptékű) tartom "ősi agynak" (agyféltekének ?),

a baloldali (analitikus, precíz) agyféltekét később keletkezettnek tartom,

egy olyan agyféltekének, ami valamilyen szinten felborította az egyensúlyt és totalitásra tört.

2014. márc. 1. 01:21
 12/47 A kérdező kommentje:

Az "egy agyféltekés (!) ) Homo Sapiens "-sel az a probléma, hogy

-kizárólag részeket képes látni és érteni

-kizárólag részekben képes bármit is értelmezni

-mániája az eszközök használata, ahelyett, hogy a képességeit fejlesztené (ezért buta, butul)

-reakciói tömeg-jellegűek, kiszámíthatóak és külső eszközökkel könnyedén okozhatóak / meghatározhatóak / létrehozhatóak

-könnyen lehet belőle rabszolgát csinálni (viszonylag egyszerű és kitartó, mindennapi kondicionálással)

stb, stb.

2014. márc. 1. 01:25
 13/47 anonim ***** válasza:

"A jobboldali agyféltekét (intuitív, művészi, univerzális léptékű) tartom "ősi agynak" (agyféltekének ?),

a baloldali (analitikus, precíz) agyféltekét később keletkezettnek tartom,

egy olyan agyféltekének, ami valamilyen szinten felborította az egyensúlyt és totalitásra tört"

KÖnyörgöm, értsd már meg, hogy ilyen NINCS! Egy agyfélteke maximum kicsit erősebben aktív ilyen téren. A bal agyféltekében ugyanúgy vannak a művészettel, memóriával kapcsolatos dolgok, mint a jobban, és vice-versa. Az meg, hogy a szerinted "értelmes" agyféltekét rosszabbnak tartod, meglátszik a logikádon, a szövegértési kézségeiden, és az írásmódodon is.

A második kommentedre már nem is válaszolok. Az egész értelmetlen, szubjektív meglátás. A Homo Sapienssel egy baj van: sok az ostoba egyed. Mint te is.

névte2en

2014. márc. 1. 09:13
 14/47 anonim ***** válasza:
Névtelen, azért írtam végülis oda, hogy vagyis "fokozottabban", de semmi gond. :) Egyébiránt imádnivaló a fejlett vitastílusod, ahogy kerek perec lehülyézed, aki mást gondol, mint te. :) És még valami: ha az ember elkezd gondolkodni a saját józan paraszti vagy inkább gyermeki eszével (tehát nem 100%-ban a mások által beletáplált információkra hagyatkozva), akkor a következtetéseinek a zöme valószínűleg téves lesz. De ez nem baj. Csak úgy juthatunk el odáig, hogy merünk szabadon eljátszani a gondolatokkal. Ez nem bűn, úgyhogy nem kell ennyire felkapni a vizet. :)
2014. márc. 1. 15:10
 15/47 anonim ***** válasza:

14-es, a te tökéletes szmájlizásod is megfelel az elvárásoknak... A "fokozottabban" is hülyeség. Az agyi területek minimális eltéréssel működnek még szélsőséges esetekben is. ÉS nem lehülyézem, aki mást gondol, hanem lehülyézem azt, aki hülyeségekkel próbál okoskodni. Bocs, hogy nem hiszem el Súrnak azt, hogy midnen embernek egy agyféltekéje van. Sajnálom, hogy megrengettem a világod.

"ha az ember elkezd gondolkodni a saját józan paraszti vagy inkább gyermeki eszével (tehát nem 100%-ban a mások által beletáplált információkra hagyatkozva"

Na ez a tipikus átlagember ostobasága. Azért, mert nem tudsz annyit, mint egy agykutató, még nem mond neked hamis információkat. Ha nem hiszed el, építs magadnak nyugodtan egy Pet-MRI-t.

"Csak úgy juthatunk el odáig, hogy merünk szabadon eljátszani a gondolatokkal. Ez nem bűn, úgyhogy nem kell ennyire felkapni a vizet."

Tudod, az emberek különbözőek. Én ezen kapom fel a vizet, te pedig azon, ha valaki jobban tud nálad valamit. De szerinted nem idegesítő az, hogy már nyolcezerszer megírtam Súrnak, hogy az ember NEM hasított agyú, de ő mégis, a válaszomat figyelmen kívül hagyva hajtogatja, hogy egy agyfétekénk működik?

Kedves Súr, hallottál már a hasított agyféltekéről? Ha nem, kérlek nézz utána. Az ebben szenvedő emberek agyfétekéi közt nicns kapcsolat, és ez meg is látszik rajtuk. ÉS rajtad is.

névte2en

2014. márc. 1. 15:52
 16/47 anonim ***** válasza:

"Én ezen kapom fel a vizet, te pedig azon, ha valaki jobban tud nálad valamit. "

Dehogyis azon kaptam fel (miért is kapnám fel ilyesmin?), csak a stílusodat kifogásoltam. De felőlem nyomjad csak nyugodtan továbbra is így, végülis nem az én dolgom. :) (Hopsz, megint kicsúszott egy szmájli, elnézést.)

2014. márc. 1. 15:59
 17/47 anonim ***** válasza:

Ne a szmájlik írása miatt kérj elnézést. Csak egyszerűen ne próbálj meg egy anonim honlapon, ahol akárki akármit írhat, lélekrajzot felállítani. BTW, a szmájlik írása sem az én dolgom, csak ha valaki túl sok szmájlit ír, az már gyanús. :=

névte2en

2014. márc. 1. 16:20
 18/47 anonim ***** válasza:
Nem állítottam fel lélekrajzot, és nem is ostoba átlagembereztelek le... no, de ne offoljuk ennyire szét a topicot.
2014. márc. 1. 16:38
 19/47 A kérdező kommentje:

Az embernek lényegi szinten (=kauzális-, oki szinten) 3 agya van.

Rendelkezik

-„Isteni Aggyal“

-„Gonosz Aggyal“

-Állati Aggyal“.

1: Az „Isteni Agy“: a „Szent Agy“, a „Természetes Agy“, a „Normális Agy“. Tele van szépséggel és művészettel, tehát mindenképpen fizikai világ (=okozati világ) előtti agy.

Csupa egyetemesség és mindent átfog.

Énbennem ez dominál (ezért nem értenek engem azok, akikben a jóval később keletkezett MECHANIKUS AGY munkál).

2: A „Gonosz Agy“ (=Mechanikus Agy, Mechanikákat Kezelő Agy) az okozati világhoz, a fizikai szemeinkkel látható világhoz tartozó agy.

Világa csupa szürkeség, EGY-FORMA-ság és mindenhez értékeket, számokat rendel. (egyszerűen barbár, mivel MINDENHEZ MENNYISÉGET, MENNYISÉGEKET RENDEL / TÁRSÍT ... tehát kizárólag mennyiségek kezelésére szolgáló agy).

A „börtön-szerinti“-, a „bebörtönözés-szerinti“-, „fogságban-keletkezett“ agynak is lehet hívni. A „Gonosz Agy“ valójában maga a „Pokol“, de legalábbis a teremtője és fenntartója (helyesen: lenn-tartója).

Jelenleg ez dominál az emberiségnél.

Bármit analizál (=bármit összehasonlít bármivel, de mindezt kizárólag mennyiségi elvek mentén képes megtenni) és bármire, bármilyen - az önző, rövidtávú érdekeinek megfelelő - megoldást (ál-megoldást !) képes találni.

Ez a mennyiségekhez rendelt agy kizárólag addig létezik, amíg léteznek a (látszólagos) mennyiségi értékek.

3: Az „Állati Agy“ az egy tipikusan állati agy, ami a test (látható, 3D test) irányítására, fenntartására szolgál.

A Mechanikus Ember mindent a „Gonosz Agyával“ értelmez (=a mechanikus agyával).

A létezés magas szintjein, az OKI-SZINTEKEN, az Isteni-Szinteken nincsenek Mechanikák, ahogyan 3D-elemek sincsenek.

A létezés alacsony (=barbár) szintjein minden mechanikus törvények / szabályok szerint történik.

A létezés alacsony (okozati) szintjei a Nagy Óraműben zajlanak.

Ez a Mechanikus Világ nem más, mint a fizikai testünkhöz tartozó szemeinkkel „érzékelhető“ 3-dimenziós világ.

A Mechanikák világa egy hideg és kegyetlen világ. Egy fordított világ =az eredeti világ fordított képeként megjelenő világ,

ami mindaddig létezik,

amíg az EGYETÉRTÉS fennáll.

Amikor Neo nem értett egyet azzal, hogy a felé száguldó golyók képesek neki ártani, akkor egy pillanatra megdermedt minden (az egész fizikai mátrix) és a felé kilőtt golyók erejüket (=a beléjük helyezett energiákat) vesztvén lehullottak.

Neo ebben a pillanatra jutott MEGÉRTÉS-re.

(kulcspillanatról beszélek, olyan pillanatról, mely kulcs ehhez az egész univerzumhoz !!!!!!!!!)

Kibővítve:

NEO EBBEN A PILLANATBAN JUTOTT VÉGLEGES ÉS TELJES MEGÉRTÉSRE ÉS - MIVEL MÁR NEM VOLT HAJLANDÓ EGYETÉRTENI A FIZIKAI MÁTRIX-SZAL - FELFÜGGESZTETTE AZ ÖSSZES ÁLTALA ADDIG ÉRVÉNYBEN LÉVŐ POSZTULÁTUMOT - ÉS MEGALKOTOTT EGY TELJESEN ÚJ POSZTULÁTUMOT A FIZIKAI MÁTRIX-SZAL KAPCSOLATBAN.

...ÉS PONTOSAN EBBEN A PILLANATBAN ÉBREDT TELJESEN ÖNMAGÁRA.

A Mechanikák Világa a Kikényszerített Egyet-értés (egyet-értések) világa.

Az Isteni Szinteken nincsenek mechanikák, nincsenek mechanikus elvek, nincsenek automatizmusok (puszta automatizmusok).

Amit itt leírtam, azt kizárólag az képes felfogni, akiben él a magas szintű (=oki szintű = kauzális szintű =isteni szintű) gondolkodásra való képesség.

-Miért írtam mindezt le?

-Mert lehetnek néhányan, akik képesek megérteni (azt, amit leírtam).

Értük írtam le, segítségként nekik.

Barbár, mechanikus eszközökön írtam, betűnként (!) írtam le a „Villám“ teljességét, ahogy villan.

Villámokat tartok a kezemben és villámok villannak a kezemben, a Villámok Fia vagyok.

2014. márc. 1. 19:56
 20/47 anonim ***** válasza:

Gratulálok Súr, sikerült leírnod egy újabb ostobaságot. Lehet látni, hogy alapjaiban a freudi egóra, szuperegóra és tudatalattira építetted a következő tévképezetet. A többi meg értelmezhetetlen zagyvaság. Egyszerűen csak magadat cáfolod. Gratulálok. Ha azt hiszed, hogy ettől okosnak vagy prófétának tűnsz, akkor nagyon tévedsz. Térj vissza a valóságba, és fogadd el a keserű igazságot. Vagy maradj nyugodtan a ""mátrixban"", és éld a képzelt életed, csak egy a lényeg: Ne írj ide több hülyeséget!

névte2en

2014. márc. 1. 22:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!