Mi a véleményetek Piri Reis térképeiről?
Pár napja Adamski barátommal beszélgettünk Piri Reisről és térképeiről. Ez egyike azoknak a különös dokumentumoknak, amik joggal kérdőjelezik meg a jelenkori dogmákat, amiket történészeink valahogy nem tudnak elhagyni.
A térképek (beleértve a híres, Antarktiszt ábrázolót) nem hamisítványok. De nem is Piri Reis korából származnak, hanem (sajnos általa homályban tartott) jóval régebbi forrásokból.
Mindenesetre minimum el kellene gondolkodni azon, hogy miképp lehetett például ebben a réges régi időben egyáltalán fogalma az emberiségnek az Antartktiszról. Egy olyan Antarktiszról, amin a térképészeti felmérés idején nem volt jég? Igaz ezt Wikipedia csak fél mondatos perifériaként említi... érdekes, pedig csak eszükbe kellett volna jusson, hogy akkor még ősemberek voltunk (?)
Akit érdekel a téma, sokat olvashat róla a neten. A legutóbb erről magyarul megjelent összefoglalót (nem az enyém:), itt lehet elérni: [link]
Nem nagyon szoktam kérdéseket feltenni, de ezzel kapcsolatban érdekelne a véleményetek. Mondjuk biztos lesz válasz, hogy „ kamu”, meg „mit szívtál”... nem baj. Pontozni nem fogok, mert semmi értelmét nem találom. Az értelmes válaszokra viszont tényleg kíváncsi lennék.
Kezdjük azzal kedves nemelfogult, hogy tőled biztos nem vártam volna egy ilyen kérdést másrészről meg most ébredtem. :-D Charles H. Hapgood professzor szerint a vonalak Antarktisz valódi partvonalai, melyeket napjainkban több mint 1000 méteres jégtakaró borít. állítólag egy átmeneti globális felmelegedés során a jégtakaró felolvadt. Ez utoljára 6000-9000 évvel ezelőtt volt a jégmentes területet a paleolitikum emberei térképezték fel, és az ő rajzaik jutottak el Európába, majd többszörös közvetítéssel Piri Reis
birtokába kerültek Piri Reis ezeket a rajzokat felhasználta a térképéhez emiatt szerepelhet Antarktisz a térképen. lényegében ennyit tudok most megyek megiszom a reggeli kávémat. csá! mindenkinek és Üdv, Goku egy új tag. :-)
A a paleolitikum emberei ilyen jó térképezők voltak? Azért jópár kilóméter és bonyolult az a partvidék. Erről sem hallottam a történelem órákon.
Azért köszönöm a válaszod, különösen, hogy ilyen új vagy itt... megható ez a részletesség:) Tudod volt egy másik goku itt, ő mindég trollkodott velem.
Egyenlőre az is el van titkolva az emberektől, hogy kb 300 évet elcsalt a Vatikán a középkorból. Az egész történelmünk, legalábbis az idő számítás előtti időszak, egy hazugság. Nézz utána a nemrég Bulgáriában talált 30 ezer! éves piramisnak, ami tele van rovásírással.
Még nagyobb kérdés, hogy vajon ki temette be ezt a "bulgár" piramist, ahogy például a pilisben lévőket is.(Tilos a pilisben bármiféle ásatást folytatni).
"...szóval beszéltél Adamskival, ahogy ismerem Adamski-t biztos valamilyen földönkívüliekkel magyarázta nemtom lehet, hogy a kis szürkékkel vagy tudom is én mindegy hadjuk. Részletesebben itt vannak a leírások vannak a neten angolnyelvű leírások is a témával kapcsolatban csak nincs időm azokat visszakeresni..."
Nem Goku, se Adamski, se én nem magyaráztuk a dolgot
földönkívüliekkel. Hihetetlen, tudom, de így van.
Csak azzal a nyilvánvaló gondolattal, hogy kellett létezzen a jelenkori történelemi elképzelések előtt egy meglehetősen kifinomult kultúra. És ennek jele áttételesen a térkép, direkt pedig sok ásatás, régészeti lelet. Egyébként kössz a linket. Érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!