Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek Piri Reis...

Nemelfogult kérdése:

Mi a véleményetek Piri Reis térképeiről?

Figyelt kérdés

Pár napja Adamski barátommal beszélgettünk Piri Reisről és térképeiről. Ez egyike azoknak a különös dokumentumoknak, amik joggal kérdőjelezik meg a jelenkori dogmákat, amiket történészeink valahogy nem tudnak elhagyni.

A térképek (beleértve a híres, Antarktiszt ábrázolót) nem hamisítványok. De nem is Piri Reis korából származnak, hanem (sajnos általa homályban tartott) jóval régebbi forrásokból.

Mindenesetre minimum el kellene gondolkodni azon, hogy miképp lehetett például ebben a réges régi időben egyáltalán fogalma az emberiségnek az Antartktiszról. Egy olyan Antarktiszról, amin a térképészeti felmérés idején nem volt jég? Igaz ezt Wikipedia csak fél mondatos perifériaként említi... érdekes, pedig csak eszükbe kellett volna jusson, hogy akkor még ősemberek voltunk (?)

Akit érdekel a téma, sokat olvashat róla a neten. A legutóbb erről magyarul megjelent összefoglalót (nem az enyém:), itt lehet elérni: [link]

Nem nagyon szoktam kérdéseket feltenni, de ezzel kapcsolatban érdekelne a véleményetek. Mondjuk biztos lesz válasz, hogy „ kamu”, meg „mit szívtál”... nem baj. Pontozni nem fogok, mert semmi értelmét nem találom. Az értelmes válaszokra viszont tényleg kíváncsi lennék.

#PiriReis
2014. febr. 21. 20:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Legalább egy emberiség volt már előttünk, sőt a dinókkal egy időben is éltek emberek. Bizonyítékok vannak erre?
2014. febr. 21. 22:32
 12/17 anonim ***** válasza:

Kezdjük azzal kedves nemelfogult, hogy tőled biztos nem vártam volna egy ilyen kérdést másrészről meg most ébredtem. :-D Charles H. Hapgood professzor szerint a vonalak Antarktisz valódi partvonalai, melyeket napjainkban több mint 1000 méteres jégtakaró borít. állítólag egy átmeneti globális felmelegedés során a jégtakaró felolvadt. Ez utoljára 6000-9000 évvel ezelőtt volt a jégmentes területet a paleolitikum emberei térképezték fel, és az ő rajzaik jutottak el Európába, majd többszörös közvetítéssel Piri Reis

birtokába kerültek Piri Reis ezeket a rajzokat felhasználta a térképéhez emiatt szerepelhet Antarktisz a térképen. lényegében ennyit tudok most megyek megiszom a reggeli kávémat. csá! mindenkinek és Üdv, Goku egy új tag. :-)

2014. febr. 22. 09:53
 13/17 A kérdező kommentje:

A a paleolitikum emberei ilyen jó térképezők voltak? Azért jópár kilóméter és bonyolult az a partvidék. Erről sem hallottam a történelem órákon.

Azért köszönöm a válaszod, különösen, hogy ilyen új vagy itt... megható ez a részletesség:) Tudod volt egy másik goku itt, ő mindég trollkodott velem.

2014. febr. 22. 10:10
 14/17 anonim ***** válasza:
Fegyelj én nem az a goku vagyok és ez nem felhasználó, hamam az igazi nevem paleolitikum ember miért ne lehetnének jó térképezők? szóval beszéltél Adamskival, ahogy ismerem Adamski-t biztos valamilyen földönkívüliekkel magyarázta nemtom lehet, hogy a kis szürkékkel vagy tudom is én mindegy hadjuk. Részletesebben itt vannak a leírások vannak a neten angolnyelvű leírások is a témával kapcsolatban csak nincs időm azokat visszakeresni... [link]
2014. febr. 22. 11:05
 15/17 anonim ***** válasza:
40%

Egyenlőre az is el van titkolva az emberektől, hogy kb 300 évet elcsalt a Vatikán a középkorból. Az egész történelmünk, legalábbis az idő számítás előtti időszak, egy hazugság. Nézz utána a nemrég Bulgáriában talált 30 ezer! éves piramisnak, ami tele van rovásírással.

Még nagyobb kérdés, hogy vajon ki temette be ezt a "bulgár" piramist, ahogy például a pilisben lévőket is.(Tilos a pilisben bármiféle ásatást folytatni).

2014. febr. 22. 19:57
 16/17 anonim ***** válasza:
Nem a Vatikán találta ki Nagy Károlyt és csalt el háromszáz évet, hanem a német és a bizánci császárok hamisitottak a szerzetesek írták a hamis történelmet.
2014. febr. 22. 21:15
 17/17 A kérdező kommentje:

"...szóval beszéltél Adamskival, ahogy ismerem Adamski-t biztos valamilyen földönkívüliekkel magyarázta nemtom lehet, hogy a kis szürkékkel vagy tudom is én mindegy hadjuk. Részletesebben itt vannak a leírások vannak a neten angolnyelvű leírások is a témával kapcsolatban csak nincs időm azokat visszakeresni..."

Nem Goku, se Adamski, se én nem magyaráztuk a dolgot

földönkívüliekkel. Hihetetlen, tudom, de így van.

Csak azzal a nyilvánvaló gondolattal, hogy kellett létezzen a jelenkori történelemi elképzelések előtt egy meglehetősen kifinomult kultúra. És ennek jele áttételesen a térkép, direkt pedig sok ásatás, régészeti lelet. Egyébként kössz a linket. Érdekes.

2014. febr. 23. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!