Mi a véleményetek Piri Reis térképeiről?
Pár napja Adamski barátommal beszélgettünk Piri Reisről és térképeiről. Ez egyike azoknak a különös dokumentumoknak, amik joggal kérdőjelezik meg a jelenkori dogmákat, amiket történészeink valahogy nem tudnak elhagyni.
A térképek (beleértve a híres, Antarktiszt ábrázolót) nem hamisítványok. De nem is Piri Reis korából származnak, hanem (sajnos általa homályban tartott) jóval régebbi forrásokból.
Mindenesetre minimum el kellene gondolkodni azon, hogy miképp lehetett például ebben a réges régi időben egyáltalán fogalma az emberiségnek az Antartktiszról. Egy olyan Antarktiszról, amin a térképészeti felmérés idején nem volt jég? Igaz ezt Wikipedia csak fél mondatos perifériaként említi... érdekes, pedig csak eszükbe kellett volna jusson, hogy akkor még ősemberek voltunk (?)
Akit érdekel a téma, sokat olvashat róla a neten. A legutóbb erről magyarul megjelent összefoglalót (nem az enyém:), itt lehet elérni: [link]
Nem nagyon szoktam kérdéseket feltenni, de ezzel kapcsolatban érdekelne a véleményetek. Mondjuk biztos lesz válasz, hogy „ kamu”, meg „mit szívtál”... nem baj. Pontozni nem fogok, mert semmi értelmét nem találom. Az értelmes válaszokra viszont tényleg kíváncsi lennék.
Piri Reis leírja, hogy a térkép az ősi Egyiptomból származik, az Atlantiszon élők adták át a térképet az ottani papoknak . A térkép egyike azoknak a tárgyi bizonyítékoknak amik tanúsítják, hogy az archaikus Egyiptom atlantiszi gyarmat volt és magát az országot is az idegen bevándorlók alapították .
Erre a következtetésre jutott az Ahnenerbe is, az egyiptomi fáraók valójában nem voltak mások, mint Atlantisz árja istenkirályainak hús-vér leszármazottai . Ez a térkép a legjobb bizonyíték arra is, hogy mekkora butaság a lineáris elvű történelemtanítás és a múltban igenis éltek sokkal fejlettebb civilizációk is .
Atlantisz pusztulása után az ország spirituális és egyéb tudását szintén itt rejtették el és a héliopoliszi főpapok gondosan elrejtették ezeket . (Feljegyzések Csarnoka)
Sokak szerint ezt a csarnokot már megtalálták, mégpedig Zahi Hawass amikor a Királynő Kamrájából nyíló titkos "szellőzőjáratot tárta fel . Érdekes, hogy ez a feltárás meg a Szfinx alatti kamrák megnyitása is évekig zajlott teljes titokban a nyilvánosság kizárásával, amikorra meg már beengedték a kamerákat közölték, hogy nem találtak bent semmit ... Persze ez egy aljas hazugság és csak remélni lehet, hogy Hawass és a barbár arab régészek nem semmisítették meg a kéziratokat az iszlám nevében, mert akkor elég sötét jövő előtt áll az egyiptológia .
"Photoshoppal készítették."
Ennek a butaságnak nézzél utána jobban ;-)
Photoshoppal :)
Ki van állítva egy múzeumban :)
Egyébként szerintem nagyon sok minden van, amit mi nem tudunk, hogy mi történt a világban. Az alexandriai könyvtár pusztulása több tízezer könyv halálát is jelentette egyben, pótolhatatlan veszteség!
Piri Reis térképéről az a véleményem, hogy valahonnan az űrből készült.
Viszont én nem a Daniken verziót fogadom el, hanem Nemere István verzióját. Daniken azt állítja, hogy földönkívüliek látogatták az embereket, szerintem viszont a Földön volt már egy magas szintű civilizáció akár többezer évvel ezelőtt is.
Olvassátok el Nemere István: Az előző emberiség c. könyvét.
“Sokak szerint ezt a csarnokot már megtalálták, mégpedig Zahi Hawass amikor a Királynő Kamrájából nyíló titkos "szellőzőjáratot tárta fel .”
Köszi Annácska. És kik voltak jelen ennél az eseménynél, honnan az információ?
“Semmi bizonyíték sincsen, hogy volt ilyen térkép ! Photoshoppal készítették.”
Ha belegondolok, lehet, hogy téged is photoshoppal készítettek, de valószínűbb, hogy egy szimpla szövegszerkesztővel ami csak DOS-on működött.
"Köszi Annácska. És kik voltak jelen ennél az eseménynél, honnan az információ? "
Elég neves egyiptológusok voltak ott - most bevallom lusta vagyok név szerint előkeresni - , de tényleg nagyon titokban tartották. Később Hawass kiüldözte és kitiltotta egyiptomból azt az embert aki a robotot készítette és irányította a szellőzőjáratokban, név szerint Rudolf Gantenbrinket. A projekt neve "The Upuaut Project" volt.
Nekem Hawass tényleg elmeroggyantnak tűnik, mindenkit kitilt, elüldöz, aztán pedig magáénak akarja a dicsőséget.
(Legutóbbi balhéja hogy ok nélkül rágalmazott meg egyiptológusokat akik megrongálták az egyiptomi sírkamrákat, bírósági pere is volt belőle.) Nem csoda, hogy megfosztották már azóta a posztjától ha jól emlékszem.
Az állítólagos feltárást élőben közvetítette annak idején a Nat. Geo. csatorna, de kiderült, hogy ez is egy csalás volt, a járatot már előtte feltárták és nem élő volt a felvétel. Szóval tényleg sok a ködösítés és a titkolózás.
Akit érdekel a téma. Robert Bauval - Secret Chamber (ATitkos kamra) c. könyve nagyon jól összefoglalja az egészet.
George Adamski
"Akit érdekel a téma. Robert Bauval - Secret Chamber (ATitkos kamra) c. könyve nagyon jól összefoglalja az egészet. "
Pontosan, én is ott olvastam :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!