Csak én érzem úgy, hogy Isten egy képmutató, személyválogató Isten?
Az a baj, hogy a kereszténység kihagyta az elméletből a reinkarnációt és a karmát, pedig az tökre jól megmagyaráz mindent.
Az "Isten útjai kifürkészhetetlenek" szerintem annyit jelent, hogy "fogalmam sincs"...
Meg vagyok keresztelve, jártam hittanra, de végig szenvedtem, mert az éreztem, "ez így nem oké!! valami hiányzik! nem áll össze a kép!"
Szerintem is a reinkarnáció és a karma a leglogikusabb dolog. Ha valakit balsors ér, az azért van, mert korábban ő is azt okozott, most meg visszakapja, és el van rendezve. Szabad akaratot kaptunk, mert Isten nem diktátor, hanem hagyja, hogy eldöntsünk, mit akarunk magunkkal kezdeni. Ha ostobák voltunk, és ebből kifolyólag képesek voltunk szenvedést okozni másnak, akkor viseljük a következményeit és tanuljunk belőle. Aztán ha majd letörlesztettük ezt, és minél kevesebbet ártunk, annál jobb lesz az életünk. Ez egy lassú de felfelé tartó spirál.
Sokan így érzik...ennek sok oka van...de hazugság.
Nem képmutató, és nem személyválogató...keresztény vallásban se!!! Sőt...abban a legjobban nem, csak félreértelmeznek és félremagyaráznak sok mindent, de ez se véletlen, sajna!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!