Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Milyen jelenség lehet, hogy...

Milyen jelenség lehet, hogy néha előre látok dolgokat?

Figyelt kérdés
Lehet hülyeség és csak véletlenek vannak, de sok eset volt hogy előre láttam dolgokat... hülye példákat mondok pl. VV6 gondolkodtam hogy ez a hülyeség mért nincs a TV-ben már hiányzik... erre másnap már cikkeznek hogy újra indul... vagy pl. a környéken nagy baleset történt 2 ember is meghalt sajnos.. előtte napokban folyton a halál gondolata foglalkoztatott, álmodtam is vele és gondolkodtam is milyen érzés lehet stb., még rengeteg ilyen volt, furcsának tartom hogy mint ha előre látnék dolgokat, de nem tudom minek nevezhetjük ezt a jelenséget. vagy csak egyszerűen lehet beképzelem?

2014. febr. 13. 21:37
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
volt például olyan is velem... hogy egyik ismerősömnek volt egy nagyon jó laptopja... egyik reggel felhívtam semmit nem mondott egyből lebasztam hogy mért adtad el a gépet??? pedig semmi előzménye nem volt és semmit nem tudtam és tényleg eladta, pedig tagadta is nekem :D de én erőszakoskodtam h de tuti eladtad ...
2014. febr. 14. 08:19
 12/21 Shai-Hulud ***** válasza:
87%

Ez a belemagyarázás jelensége.

Ha utólag felfedezed, hogy jé, már régebben is voltak ilyen gondolataid, az mindig csak utólagos belemagyarázás.

Próbáld ki a fordítottját: Mikor valami érdekes gondolatod van, írd le, és később nézd meg, hogy beigazolódik-e.

Meg fogsz lepődni, hogy mennyire kevés olyan dolog van, ami tényleg bekövetkezik.

De az embert a nem bekövetkezett gondolatok nem fogják olyan érzésekre vezetni, hogy "nahát, én nem látok előre dolgokat", hanem csak az az egyébként igen ritka eset, mikor valami (esetleg véletlenül) tényleg bekövetkezik. Na ilyenkor hajlamos rá az ember, hogy azt higgye, "milyen okos vagyok, én ezt is előre láttam" - pedig ez csak a 100 közül egy-két eset volt.

2014. febr. 14. 09:24
 13/21 A kérdező kommentje:
mindig egyből beugranak a dolgok, nem 1 hónappal később. nah de mindegy :) én csak kíváncsiságból kérdeztem itt rá, hogy mi lehet ez mert érdekelt, de mint írtam is lehet csak nagy hülyeség az egész :)
2014. febr. 14. 09:45
 14/21 Shai-Hulud ***** válasza:
93%

Mondom, írd le, és teszteld, hogy ténylegesen milyen arányban jönnek be a megérzéseid.

Meglepő eredményre fogsz jutni, az ember sokkal gyakoribbnak érzi, mint amilyen arányban ténylegesen beválnak a megérzések.

2014. febr. 14. 09:54
 15/21 A kérdező kommentje:

Hát nyilván nem mindent érez meg az ember... :D nyilván az eredményről tisztában vagyok :)

de szerintem ezt nevezhetjük megérzéseknek attól

2014. febr. 14. 09:59
 16/21 anonim válasza:
93%
Lehet hogy erő érzékeny vagy. Keresd fel Yoda mestert. Ő talán tud segíteni.
2014. febr. 14. 11:45
 17/21 anonim ***** válasza:
Valószínüleg alvás közben a lelked "asztrálutazáson" vesz részt és Te emlékként visszahozott információt kapsz, mely lehet, hogy a közeli jövőben valósúl meg.Kölyök koromban még naplót írtam álmaimról és így vettem észre, hogy 4-6 hónapon belül megvalósúlt. Nekem akkor érdekes volt.
2014. febr. 14. 15:37
 18/21 anonim válasza:

Érdekes. Ha ébren látsz, megérzel előre dolgokat, az nagyon különös, de ritkán persze előfordulhat, bizonyos téren, bizonyos tágabb dolgokban, amikre van is valamilyen szinten lehetőség, de pont azután nem sokkal megtörtént miután ezek a gondolatok foglalkoztattak.. hm

Megint más az álom. Ha álmodban meglátsz előre valamit, ott előfordulhatnak konkrét események is. Erre szokták mondani, hogy néha az ember képes megálmodni egy rövid időre a közeljövőt.

Én egyszer iskolás koromban azt álmodtam, megindulok felé, hogy megvárjam és együtt menjünk a suliba(mint általában), hogy előttük hevert egy letört vörös rózsa, majd a közeli bolt előtt megállt az egyik lakos a kék kocsijával. Mikor felkeltem elindultam és ez így meg is történt. Azt hozzáteszem, hogy valóban nem kristálytisztán emlékeztem erre reggel, vagyis inkább abszolút nem foglalkoztatott, csak amikor megláttam, hogy ez pedig így történt, akkor döbbentem le.

Szóval előfordulnak érdekes dolgok..

2014. febr. 15. 00:02
 19/21 A kérdező kommentje:
igen, érdekes dolgok léteznek :) nem is értem akik ilyen hülye kommenteket írnak mire jó ez nekik, én megértem azt is ha badarságnak, hülyeségnek tartják hiszen elképzelhető ez is, de én hiszem hogy mindennek van magyarázata még ha néha hülyeségnek gondolják az emberek
2014. febr. 15. 08:53
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Ezek véletlenek, amik utólag megerősítést nyernek, és ezért úgy érzed, mintha előre tudtad volna.
2014. máj. 10. 10:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!