Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Van olyan tudomány ami a...

Van olyan tudomány ami a halállal foglalkozik? (lent)

Figyelt kérdés
Ezt úgy értem pl: a halál utáni élet, mi történik ha meghal az ember stb. Most idén meg tavaly is mindig azon gondolkodom mi lehet a halál után. Nem lélegzünk és full fekete minden ez a téma eléggé érdekel ötlet?:D

2014. febr. 4. 14:03
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Mivel az agyműködés és a vérkeringés leáll a sejtek és általuk a szervek nem kapnak te tápanyagot, se "utasításokat" az agytól, tehát nincs egy élő sejtje sem a halottnak, tehát kábé úgy érezhet mint egy kődarab.
2014. febr. 4. 14:18
 2/24 A kérdező kommentje:
Az nem lehet jó :D Csak veled mi lessz szerinted?:) Nem gondolkoztál még olyanon, hogy full sötétség van vagy hasonló?:D Annyira kiváncsi vagyok milyen érzés lehet :3
2014. febr. 4. 14:20
 3/24 anonim ***** válasza:

Tanatológia. NE Singer Magda szakmailag minősíthetetlen, nulla színvonalú szamárságait keresd, hanem valódi szakembert, szakkönyveket ebben a témában.

A másik oldal a halálközeli élmények oldala. A többi csak spekuláció.

2014. febr. 4. 14:22
 4/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ :D
2014. febr. 4. 14:24
 5/24 anonim ***** válasza:

A haláltól egyértelműen az agyad fél és nem te. Ha te elfogadod, hogy téged az agyad tesz azzá aki vagy akkor a halál neked a teljes megsemmisülés lesz.

Az egyad egy központi feldolgozó egység ami a tested segítségével gyűjti folyamatosan az információkat a világból miközben fenntartja magát.

Ha hiszel abban hogy a testednél te valahol több vagy akkor csak rajtad múlik hogy hogyan éled ezt meg (itt a különféle vallások fejtegetik, hogy mi és hogyan lesz... talán).

Én azt gondolom, hogy mivel jelenleg minden amit képesek vagyunk érezni vagy érzékelni, azt az agyunkkal dolgozzuk fel, ami mindenképpen el fog pusztulni, ezért elég nehéz megválaszolni egy ilyen kérdést az agyunk segítségével.

Akik visszatértek a halálból és emlékeik vannak az nekem sántít, mivel az agy emlékeket a vele összeköttetésben lévő idegpályákból állít elő. Ha van is összeköttetésben bármi az un "lélek" és az agy között az igen nehezen határozható meg. Én úgy látom hogy ahogyan az agyad számára a nemlétezés úgy a lélek számára a létezés értelmetlen fogalom lehet és éppen ezért nehéz a kettőt egyeztetni.

2014. febr. 4. 14:34
 6/24 anonim ***** válasza:

ha úgy tetszik tök mindegy hogy mi lesz a halál után mert az agyad számára egyértelműen semmi. Vagyis a jelenlegi éntudatod és midnened eltűnik.

Ha létezik is a lélek az nem érzékelt az életedből túl sokat valószínűleg.

Nem tudom hogy lehetne megszólítani vagy információkat tárolni benne.

Teljesen mindegy tehát hogy újászületsz, pokolba/menyországba/valhallába kerülsz az ami vagy és ahogy a világot szemléled...stb annak vége lesz mint egy botnak.

2014. febr. 4. 14:38
 7/24 anonim ***** válasza:
Semmit sem fogsz érzékelni, mivel nem leszel élő, és érzékelni csak az élők tudnak. Tudat nélkül nincs ami feldolgozza az ingereket és képet alkosson.
2014. febr. 4. 14:39
 8/24 anonim ***** válasza:

Kérdés itt inkább az hogy áll e másból is az életed, vagy csak egy amolyan értelmetlen "szonda" vagy ami feldolgozza és gyűjti az információkat majd elpusztul?

Ha másból is áll az életed akkor lehet érdemes lenne valahogy megpróbálni megszólítani a "lelkedet" és az életed során azt is egy kicsit tréningelni, de ezt el nem tudom képzelni hogy lehetséges.

2014. febr. 4. 14:45
 9/24 A kérdező kommentje:
hmmm...érdekes dolgok ezek :/ De végülis egyszer úgy is kiderül :DD Majd megtudom akkor :P Az biztos, hogy érdekes lessz ^^
2014. febr. 4. 14:49
 10/24 anonim ***** válasza:
Mitől van neked ilyen jó kedved? mi történik a halál után?Kb. ugyanaz, mint a születésed előtt gondolkozz mi, vagy ki voltál születésed előtt? ugyehogy senki? van még kérdés?
2014. febr. 4. 15:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!