Van olyan tudomány ami a halállal foglalkozik? (lent)
Tanatológia. NE Singer Magda szakmailag minősíthetetlen, nulla színvonalú szamárságait keresd, hanem valódi szakembert, szakkönyveket ebben a témában.
A másik oldal a halálközeli élmények oldala. A többi csak spekuláció.
A haláltól egyértelműen az agyad fél és nem te. Ha te elfogadod, hogy téged az agyad tesz azzá aki vagy akkor a halál neked a teljes megsemmisülés lesz.
Az egyad egy központi feldolgozó egység ami a tested segítségével gyűjti folyamatosan az információkat a világból miközben fenntartja magát.
Ha hiszel abban hogy a testednél te valahol több vagy akkor csak rajtad múlik hogy hogyan éled ezt meg (itt a különféle vallások fejtegetik, hogy mi és hogyan lesz... talán).
Én azt gondolom, hogy mivel jelenleg minden amit képesek vagyunk érezni vagy érzékelni, azt az agyunkkal dolgozzuk fel, ami mindenképpen el fog pusztulni, ezért elég nehéz megválaszolni egy ilyen kérdést az agyunk segítségével.
Akik visszatértek a halálból és emlékeik vannak az nekem sántít, mivel az agy emlékeket a vele összeköttetésben lévő idegpályákból állít elő. Ha van is összeköttetésben bármi az un "lélek" és az agy között az igen nehezen határozható meg. Én úgy látom hogy ahogyan az agyad számára a nemlétezés úgy a lélek számára a létezés értelmetlen fogalom lehet és éppen ezért nehéz a kettőt egyeztetni.
ha úgy tetszik tök mindegy hogy mi lesz a halál után mert az agyad számára egyértelműen semmi. Vagyis a jelenlegi éntudatod és midnened eltűnik.
Ha létezik is a lélek az nem érzékelt az életedből túl sokat valószínűleg.
Nem tudom hogy lehetne megszólítani vagy információkat tárolni benne.
Teljesen mindegy tehát hogy újászületsz, pokolba/menyországba/valhallába kerülsz az ami vagy és ahogy a világot szemléled...stb annak vége lesz mint egy botnak.
Kérdés itt inkább az hogy áll e másból is az életed, vagy csak egy amolyan értelmetlen "szonda" vagy ami feldolgozza és gyűjti az információkat majd elpusztul?
Ha másból is áll az életed akkor lehet érdemes lenne valahogy megpróbálni megszólítani a "lelkedet" és az életed során azt is egy kicsit tréningelni, de ezt el nem tudom képzelni hogy lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!