Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ez most mi volt?

Ez most mi volt?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, szkeptikus vagyok, nem fogadok el mindenféle kitalált, nem bizonyítható választ, de ez fura volt.

Kezdjük az elején. Ma hajnalban arra ébredtem, hogy az összes elektromos cucc megbolondult. Hajnali 2 óra volt, arra ébredtem, hogy fel-le kapcsolódik a lámpa, a TV, ami nem volt bedugva a konnektorba ( éjszakára mindig kihúzom, a számítógéppel együtt ), be volt kapcsolva és hangya-háború ment rajta ( fekete-fehér kép ), de nem volt bedugva. Ugyanez a számítógéppel, nem volt bedugva, de be volt kapcsolódva. A telefonom ugyan be volt kapcsolva, de villogott.

Na most említettem, hogy szkeptikus vagyok. Az első amire gondoltam, hogy gömbvillám, úgyhogy mobilneten azonnal megnéztem, de nem! A pontos időjárás jelentés szerint 100 km-es körzetben nem volt vihar, ebből kifolyólag gömbvillám nem lehetett. Akkor mi volt? Beszéltem pár ismerősömnek róla, de nem tudták megmondani mi lehetett. Szerintetek mi lehetett? ( Reális válaszokat várok, a szellem, démon, stb. kitalációkat csak végső esetben )

2014. jan. 14. 18:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
De most komolyan. Annyi mindent nem tudunk mi,emberek. Miért kell minden ismeretlen/megmagyarázhatatlan dolgot kitalációnak, vagy tréfának gondolni?? Én nem hiszem,hogy a kérdező ennyire unatkozna. Velem is rengeteg furcsa dolog történt, én is szkeptikus voltam, amíg nem történtek olyan dolgok,amiket egyszerűen nem lehetett ésszerűen megmagyarázni. És bizonyos pontnál már hittem,mert mást nem tehettem.
2014. jan. 17. 23:21
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Csodák nincsenek csak a technika dolgozik a maga törvényei szerint. na meg a hit és a fantázia. Kinél mi.

Ő állítja amit el akar hitetni velünk

én meg azt ami leginkább elképzelhető.

Esetleg egy filmben a sci-fi író megírta és ő mint narrátor elmondja (leírja) az egészet. :)

2014. jan. 18. 01:21
 13/18 anonim ***** válasza:
Nem tudom stimmel e az időpont, de ekörül számoltak be néhányan a Magyarországon látható sarki fényekről. Lehet a napkitörésből származó zavargásról beszélsz.
2014. jan. 31. 17:24
 14/18 anonim ***** válasza:

"a TV, ami nem volt bedugva a konnektorba ( éjszakára mindig kihúzom, a számítógéppel együtt ), be volt kapcsolva és hangya-háború ment rajta"

Azt semmilyen reális fizikai erő nem képes pontosan oda a konnektor két lyukába bevarázsolni és még be is kapcsolni a készüléket. Szellemek pedig nincsenek!

2014. jan. 31. 20:34
 15/18 anonim ***** válasza:
De a napszél elektromos töltése gerjeszthet a TV alkatrészeiben kis mennyiségű áramot amitől a képernyőn megjelenhet a hangyaháború. Még egy ventillátor is felpöröghet. Ha a napszél olyan erővel éri el a földet még a fém, a vasszerkezetek is megolvadhatnak. Legalábbis ezt olvastam róla. Ettől félnek az okosok! Megbénulhat a hírközlés, a közlegedés. Egy ilyen nagyerejű napszél csak a gyertya lángjában nem tesz kárt. Egyébként az egész civilizáció összeomlásához vezethet.
2014. febr. 1. 18:32
 16/18 anonim ***** válasza:

"De a napszél elektromos töltése gerjeszthet a TV alkatrészeiben kis mennyiségű áramot amitől a képernyőn megjelenhet a hangyaháború."

Ahhoz nagyon stabil és meghatározott feszültség kell, hogy beinduljanak a tv egységei és a leírt jelenség létre jöhessen.

Még az lenne elképzelhető, hogy az antennán keresztül egy képcsöves tv jókora töltést kap, amitől tönkre is mennek az áramkörei, közben a képernyő fényleni kezd, viszont a "hangyásodáshoz" az erősítőnek a zajszint környékén kell üresben dolgoznia, hogy ez létre jöhessen. Arra viszont nem alkalmas egy ilyen töltés, mert az ingadozik és biztos, hogy nem a szükséges feszültséget adná egy finom érzékeny rendszer működéséhez, ráadásul nem is a betáp irányból, ha nem volt bedugva. Szóval akárhogy hányom vetem, akkor is képtelenség.

Egy dolog nem képtelenség, ha azt álmodta, hogy így történt és úgy élte meg mint ha megtörtént volna.

Ébredés után valóságnak gondolta az álmot.

Ez lehet az egyetlen megoldás.

2014. febr. 1. 21:36
 17/18 A kérdező kommentje:

Bár már régebben történt, azóta csak egyszer ( kb. 2 héttel később ) ismétlődött meg. Nem pont ugyanaz, de a TV és telefon villogása megismétlődött.

Szóval ez az álom ízé. Tegyük fel, hogy ez volt. Ennek is meg van az esélye. Hogy történhetett? Mi okozhatta, hogy ezt álmodtam? És azt, hogy ilyen jól emlékeztem rá, azaz megéltem? Ez hogy működik?

2014. febr. 1. 23:45
 18/18 anonim ***** válasza:

Most éjjel pl az történt (gondolom álmomban), hogy egy szürkés borongós nappalra emlékszem és jött egy nagyon régi haverom, akit már sok éve nem láttam és hozott egy toll formájú dolgot, amivel ki tudott vetíteni videót egészen tiszta világos fényerős képként a falra. Semmi nem csatlakozott hozzá, viszont fogta a kezében mint egy lézer pointert szokás és az általa vetített kép ott látszott a falon egészen nagyban és csak két-három méterről vetítette a kezében tartott tollal. Azt nem lehetett tudni, miről és hogyan játssza le a videót (akkor nem is gondolkodtam rajta), csak láttam, hogy tiszta éles és projektorhoz hasonló fényerejű a képe, és tényleg csak egy kicsivel vastagabb tollszerű dolog volt a kezében. A videón sok régi ismerőst láttam, régies volt a felvétel minősége. néhányszor tíz évvel ezelőtti emlékeket láttam a videón.

Aztán kérdeztem, hol vette és mondott általános dolgokat forgalmazó (talán CBA vagy hasonló) élelmiszer boltot, ahol néha érdekesebb technikai cuccot is kitesznek mint vevő csalogatót. A bolt itt van a közelben a másik házban. (viszont előtte nem az a bolt volt ott, hanem egy kicsi éjjel-nappali) Most megint úgy emlékszem, hogy az éjjel-nappalinak kell ott lennie. Akkor meg az volt a természetes, hogy a CBA volt ott mindig. :)

Akkor meséltem a projektor tollas havernak, hogy én is valami hasonlót vettetem ott olcsón, ezer forint alatt. (Most már nem emlékszem mi volt az).

Mondta, hogy mindjárt leszalad és vesz egyet magának is. Mondtam, hogy akkor vegyen nekem a projektor tollból egyet, ha már ott jár. Nem is kérdeztem az árát mert nyilvánvalónak tűnt, hogy legfeljebb ezer körüli forintba kerül, esetleg kettőbe.

Aztán arra emlékszem, feküdtem félig ellazultan az ágyamban és gondolkodtam a kis technikai cuccon, mert tetszett ahogy működik.

Végül oda repült a galambom ( szürke madár) és a fejemnél kezdett tollászkodni. Ahogy fordult, a farktollával megcsiklandozta a hajam. Erre már felébredtem teljesen és kiengedtem "sétálni", mint a kutyások is viszik az állatkáikat, csak ő repülve megy és nem kell póráz rá és díszkíséret se kell hozzá.

Azért ez is érdekes történet és nem lehet pontosan tudni meddig volt álom és honnan kezdődik a valóság.

Azt még hozzá kell tennem, hogy előző napokban egy erős fényű zöld lézer pointert próbálgattam, ami jól és messzire vetít. A ködös időben szinte "vágja" a ködöt az égen.

Közelről kicsi pontba fókuszálva a Cola palack fekete fóliájára vagy sötét műanyagra bármit rá lehet égetni vele. Viszont azt az pár század, esetleg tized mm-es pontot ahol éget, jobb ha nem nézem közvetlenül védelem nélküli szemmel, mert nagyon vakít még a visszavert fénye is. Vigyázok is vele, ne menjen senki szemébe még távolról, több cm-es méretűre vagy még nagyobbra tágulva sem, habár távolabbra, több száz méterről már van akkora széttartása, hogy ott már nem annyira erős, hogy komolyan ártana egy rövid villanása ahol netán végig fut. Olyan 30-50 méterre kb 5-10 centisre kerekedik a fényfoltja.

Na jól elkalandoztam. :)

Egy ismerősnek is van ilyen és múltkor bevilágított vele kb 50-100 méterről az autó útról a szoba plafonra és nem tudtam miféle zöld napfény világítja be villódzva a menyezetre.

Aztán mondta, hogy erre járt kocsival, állt a sorban mert éppen piros volt neki a lámpa, amikor eszébe jutott, hogy jelez nekünk, hogy itt jár. :)

-már csak érdekességképpen is leírtam-

ilyen dolgok kapcsolatából születik meg ilyen élmény, ami a tollból kivetített videót jeleníti meg valóságszerűen, miközben álmodik, vagy éppen már fent van az ember.

Így utólag bele gondolva, megtörtént élményhez hasonlít a dolog.

Az álom és ébrenlét közötti átmenetet nem tudom hogyan működik pontosan, de ha vissza gondolok a videó vetítő tollra, az nagyon valószerűnek látszott.

Az meg tényleg természetesnek tűnt megint amit mondtam a havernak, "ha már leszaladsz magadnak is venni valamit, akkor hozzál egy ilyen videós vetítő tollat nekem). "(olyan, mint hozz egy kiló kenyeret ha lemész. :) Érdekes történet volt.

nem szoktam így álmodni gyakran. Máskor inkább zavaros zagyva álmaim voltak. Az a videó toll viszont tényleg tetszett.

Azóta kerestem. A lézerpent találtam csak, a projektor-toll "valahova eltűnt" a hajnali-reggeli időszakkal, az éjszakával együtt.

Azt meg pontosan nem lehet tudni, hogy mit miért álmodik az ember, ami valóságként marad az emlékeiben.

Azóta is arra gondolok, milyen jó lenne egy olyan toll-szerű videó projektor amit láttam, mielőtt a szürke madár oda jött volna... :)

2014. febr. 2. 12:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!