Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szkeptikusok! Mi a véleményete...

Szkeptikusok! Mi a véleményetek az ősi idegenek elméletben (paleoasztronautika)?

Figyelt kérdés
2014. jan. 6. 07:14
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:

Rég meghaladott már a rabszolgás, korbácsos elmélet. Már csak rajzfilmekben látni :)

Mesteremberek, kőfaragók, munkások építették. Bérért. A gízai piramisok mellett feltárták az építők városát is. Több ezer fős település volt.

2014. jan. 6. 16:53
 22/40 anonim ***** válasza:

Egyezzünk ki döntetlenben.

Nem lehet bizonyítani azt, hogy az idegenek valamilyen szerepet vállaltak az építkezésben. De ez még nem zárja ki azt, hogy volt szerepük.

Egyik piramisépítési elmélet sem bizonyítható teljesen. Mert ha az lenne, akkor nem születnének újak-és újak, illetve nem vitáznánk róla. Ugyanakkor ez még nem zárja ki azt, hogy nem az adott módon építették.

Tehát nem biztos, hogy az ufo k voltak, de az sem, hogy az elképzelt módon emelték.

Mi van akkor, ha az egyiptomi civilizáció volt sokkal fejlettebb, mint gondoljuk? Fejlődésük teljes mértékben eltérhetett a miénktől.

2014. jan. 6. 17:01
 23/40 anonim ***** válasza:

# 20

Igen, ezt én is olvastam, de ez lényegtelen kik végezték. Ez rabszolga munka volt.

2014. jan. 6. 17:03
 24/40 anonim ***** válasza:
48%
Nos, én nem azt mondtam, hogy nem emberek építették,hanem azt, hogy az akkori technológiával képtelenség volt ide-oda hordani azokat a több tonnás köveket és, ahogy #18 mondta, hogy tudták simára csiszolni kőtömböket? szerintem az akkori idegenek, akik a tanulmányozni akartak egy idegen civilizációt besegítettek az ottani munkásoknak úgy gondolom, hogy ezek a rajzok elég egyértelműek. [link] [link]
2014. jan. 6. 17:32
 25/40 anonim ***** válasza:
100%

"Mert nem hiszem, hogy a kézi eszközökkel olyan könnyű lenne kivágni, majd simára csiszolni a kőtömböket."

Nem az, de egy kőfaragónak, aki éveket, évtizedeket napi 12 órában ezzel tölt, ez rutinmeló.

Ókori iratokban (Reisner papírusz) fellelhető a kőfaragók napi normája is. kb. 2,5 köbmétert (10 egyiptomi köbkönyök) tudott kifaragni egy nap 1 ember.

[link]

A gízai Nagy piramis ~2,5 millió köbméter.

[link]

1 embernek 1 millió napig (2739 évig) tart kifaragni a hozzá való kőmennyiséget. Mészkőből épült többségében.

100 embernek 10 000 napig (27,39 év)

1000 ember norma alatt teljesítve 3 év alatt kifaragta. Lazán 4 év alatt.

A kőtömbök jobbára 1 tonnásak, kivéve a folyosók és teherhordó kamrák nagy gránitköveit. 1 tonnás tömböt nem nehéz emelni és szállítani.

Csak a külsők vannak szuperpontosan illesztve, belül elnagyoltabbak, csak nagyjából összecsiszolták őket. Van ahol belül törmelékkel töltötték ki a réseket. A nagy része helyben bányászott mészkő. Megtalálták a bányát a közelben, amit az építés után betemettek.

"Hogyan szállították a köveket? Úgy hallottam, hogy egy ideig a níluson. ok. De hogy emelték-tették rá a hajókra? Hogy vették le? És tovább hogyan vitték?"

Csak a precíz burkolólapokat (szintén mészkő, csak jobb minőségű) és a gránit elemeket hozták messziről. Fatalpú szánokon mozgatták a nehéz köveket. Ilyeneket épségben is találtak a régészek:

[link]

[link]

Itt egy sokkal nagyobb szobrot húznak:

[link]

akár ökrökkel:

[link]

1 tonna az semmi. Egy kőfejtőben 1000 tonnás oszlop tekinthető meg a mai napig. [link]

Láthatók rajta a fejtőkövek nyomai (igen kövekkel vágták ki, nem kell flex). Kitermelés közben kettétört, ezért ott hagyták. Miért fejtettek 1000 tonnás oszlopot, ha nem azért, hogy később elszállítsák, tehát képesek voltak ezt is megmozdítani. A Nagy piramis legnagyobb eleme közel sincs ilyen tömegű.

"Nem tudom pontosan, hány ember ereje kell egy ilyen tömb mozgatásához, de nem tíz."

Darabonként kb. 1 tonnáról beszélünk. 20 embernél az csak 50 kiló fejenként. Azt el lehet húzni. Állatokkal is dolgozhattak.

Itt egy amerikai nyugdíjas kőműves egyedül épít, emel, mozgat 10 tonnás betontömböket:

[link]

"Nem hiszem, hogy az ókorban annyira jövedelmező lett volna fölöslegesen építgetni valamit, ha azután nem temetnek bele senkit. A a többezer ember dolgozni is tudott volna a földeken, stb."

A fáraónak, vagyis az élő istennek? Megtiszteltetés volt ott dolgozni. Nem hiszem, hogy volt fontosabb építkezés.

Mark Lehner számításai szerint 3253 ember kellett, hogy 20 év alatt felépüljön. Hérodotosz említi a 20 évet. Maradt munkás a földekre is bőven.

Az építők faluja kb. 8 ezer fős volt.

2014. jan. 6. 17:52
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

"úgy gondolom, hogy ezek a rajzok elég egyértelműek. [link] "

Persze, hogy azok.

Lótuszvirág tipikus egyiptomi ábrázolása.

Ha nem a direkt életlen és rosszul bevilágított képet nézed, elég egyértelmű:

[link]

hasonlók:

[link]

[link]

[link]

[link]

2014. jan. 6. 18:06
 27/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, ment a zöld kész. A 24-es válaszoló küldött egy képet, amit nem kell elhinni, ugyanis művészet történelemből jártad vagyok, és a képen szereplő űrlénynek kinéző lény, az ember, csak az a fekete ovális a fején, az fejdísz, rengeteg ókori és középkori képeken ábrázolták, sőt még mese könyvben is. Szerintem eldőlt a kérdés: hamis a paleoasztronautika. Amúgy a többi kép erről a paleoasztronautikáról nem meggyőző, hiszen az ősember fantázia nagyon tágvolt. Most lehet hogy furcsán fogalmaztam, elnézést!:)
2014. jan. 6. 18:09
 28/40 A kérdező kommentje:
Jaj! #26 akkor én gondoltam rosszul!:)
2014. jan. 6. 18:10
 29/40 anonim ***** válasza:

Szerintem meg az a playboy nyuszi.

kedves kérdező

A kérdés a paleoasztronautikáról nem igen dőlt el, csak a piramisépítésről.

Elnézést a fogalmazásért.

2014. jan. 6. 18:16
 30/40 A kérdező kommentje:
A paleoasztronautika erősen támaszkodik a nazca vonalakra, piramisokra, és az egyiptomi kultúrára. Legalábbis végig néztem az Ősi idegenek összes évadát, és szinte mindig ezeket hozzák fel. Ezeket pedig a válaszolók bizonyítékokkal cáfolták, persze hogy valójában mi történt, azt mi sem tudjuk, csak erősen gyanítjuk, hogy az elmélet hamis. Persze én a magam nevében beszélek, senkit nem akarok befolyásolni, hogy miben hisz az a maga dolga.Egyébként utána néztem Erich von Däniken után, és ignobel-díjat is kapott, vajon miért?
2014. jan. 6. 18:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!