Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ennek a "koncentrálásnak"...

Ennek a "koncentrálásnak" lehet jó lelki hatása a tornára?

Figyelt kérdés

Itthon szoktam eddzegetni, ilyen egyszerű saját testsúlyos gyakorlatokkal. És arra gondoltam, hogy előtte, mielőtt elkezdem őket megállok egy helybe, két karomat majdnem teljesen letéve testem mellé, de kicsit behajlítva, megfeszíteném a testem különböző izmait, amit lehet. És közben koncentrálnák magára az erőmre, az izmokra, miközben arra is, hogy jól fogom bírni, esetleg sikerülni fog, ezt csukott szemmel, egy olyan 1, vagy 2 percig.

Ha tegyük fel, valamilyen helyzetben kéne valami összetettebb gyakorlat, pl: gyűrűzés, vagy egyéb, akkor meg tesióra előtt, mindenki előtt viszont, normális viselkedés mellett, annyiban, hogy csöndben lennék egy kicsit és a koncentrálást megcsinálnám, hogy utána tisztább fejjel, jobban ráhangolódva csinálhassam.

2013. nov. 16. 20:40
 1/6 anonim ***** válasza:

A koncentrál szóról jut eszembe ez a vicc:

A roma ül a padon, arra sétál egy skinhead. Megkérdezi tőle:

-Te mit csinálsz?

-Koncentrálok- mondta a roma

-Na ne már, pont ilyen tábort szervezek!

Mekkora már nem? :-)

2013. nov. 16. 21:28
 2/6 anonim ***** válasza:
kérdező! Ez fontos lesz!: koncentrálNÉK!!!!!!!! NEM nák!!!!!
2013. nov. 16. 21:43
 3/6 anonim ***** válasza:
nekem van egy könyvem, amiben azt írják, hogy minden profi sportoló elképzeli a mozdulatot, mielőtt kivitelezi. s az edzők is szokták mondani, hogy az agyadban is ott kell lenni. tehát a válasz, igen.
2013. nov. 16. 22:03
 4/6 A kérdező kommentje:

2# Köszi, sokszor véletlenül rosszul írom ezt a ragot :)

3# Kösz, akkor azt hiszem bevezetem ezt is :)

2013. nov. 16. 22:46
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Van hatása, de ettől még nem leszel erősebb. Csak mélyebb tartalékokat is fel tudsz szabadítani így a szervezetedből.
2013. nov. 17. 09:44
 6/6 esztan válasza:
Igaziból az már alapból jó ha megállsz és "koncentrálsz", mindegy hogy torna közben vagy nem, de a lényeg hogy kikapcsolod az agyad és ettől mindenképp kicsit tisztulsz.
2013. nov. 20. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!