Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A szívünkel vagy a lelkünkel...

Zolush kérdése:

A szívünkel vagy a lelkünkel érzünk?

Figyelt kérdés
Sokan , köztük én is mindig azt mondom hogy "Fáj érte a szívem" (Tegyük fel valaki meghal)de mi ezt a szívünkel ( ami egyébként egy szervünk) érezzük a fájdalmat , örömöt, bánatot , boldogságot...vagy a lelkünkel ? A szív egy emberi szerv , ami az emberi test egyik létfontosságú szerve , érzünk is vele vagy csak egy szerv? Vagy a lelkünkel érzünk ami a szívünkben van ?

2013. nov. 15. 21:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
#6-nál a helyes megfejtés, még ha kissé offenzíven is fogalmaz. (Meg a többieknél, akik hasonlót írtak, értelemszerűen.)
2013. nov. 16. 04:23
 12/15 anonim ***** válasza:
Bonyolultabb a helyzet ennél.Az ókori Egyiptomban 3 lelket "feltételeztek" Ba Ka és Ah.A szív nagyon fontos szerepet tölt be.
2013. nov. 16. 08:24
 13/15 Lupus ***** válasza:

Kedves Zolush!

Nem mondanak ám teljesen hülyeséget, csak felületesek, mint a materialisták többsége. Fizikai síkon tényleg biokémiai folyamtokból állnak az érzések. A szevezet természetes drogokat állít elő és ettől fog el minket ilyen vagy olyan érzés.

De persze az anyag csupán a finomanyaginak a kivetülése. Ha úgy tetszik léleknek.

Ahogy az előttem szóló is említette, a régi tanításokban 3 lelket, 3 finomanyagi testet említenek (nem csak az egyiptomiak). Ezek közül az egyik az érzelemtest (Asztráltest), ami mintegy beburkolja a fizikai testet, de leginkább a szívhez kapcsolódik.

2013. nov. 16. 10:15
 14/15 anonim ***** válasza:

Kérdező, szerintem te az érzésekre gondoltál, nem pedig az érzékelésre, amit ugye az öt érzékszervünkkel végzünk(látás, hallás, ízlés, tapintás, szaglás)

És szerintem igaz amit kérdezel, igen minden érzésünk valószínülek a lelkünkben ered, és ugye a lelkünk egyben a hatodik érzékszervünk is, legalábbis tapasztalataim szerint. Amúgy nem tudom hogy a 3.szemnek mi köze van ehhez, amit írok, de kíváncsi lennék rá.

Írj privit és beszélhetünk róla.

2013. dec. 9. 18:26
 15/15 anonim ***** válasza:

Egyikkel sem, az érző agyféltekénkkel érzünk.

Egyik agyféltekénkkel gondolkodunk, a másikkal érzünk.

Ha a kettőt össze tudjuk kötni, akkor teremtőkké válunk.

Ez a rejtegetett titok.

2014. febr. 27. 00:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!