A szívünkel vagy a lelkünkel érzünk?
Kedves Zolush!
Nem mondanak ám teljesen hülyeséget, csak felületesek, mint a materialisták többsége. Fizikai síkon tényleg biokémiai folyamtokból állnak az érzések. A szevezet természetes drogokat állít elő és ettől fog el minket ilyen vagy olyan érzés.
De persze az anyag csupán a finomanyaginak a kivetülése. Ha úgy tetszik léleknek.
Ahogy az előttem szóló is említette, a régi tanításokban 3 lelket, 3 finomanyagi testet említenek (nem csak az egyiptomiak). Ezek közül az egyik az érzelemtest (Asztráltest), ami mintegy beburkolja a fizikai testet, de leginkább a szívhez kapcsolódik.
Kérdező, szerintem te az érzésekre gondoltál, nem pedig az érzékelésre, amit ugye az öt érzékszervünkkel végzünk(látás, hallás, ízlés, tapintás, szaglás)
És szerintem igaz amit kérdezel, igen minden érzésünk valószínülek a lelkünkben ered, és ugye a lelkünk egyben a hatodik érzékszervünk is, legalábbis tapasztalataim szerint. Amúgy nem tudom hogy a 3.szemnek mi köze van ehhez, amit írok, de kíváncsi lennék rá.
Írj privit és beszélhetünk róla.
Egyikkel sem, az érző agyféltekénkkel érzünk.
Egyik agyféltekénkkel gondolkodunk, a másikkal érzünk.
Ha a kettőt össze tudjuk kötni, akkor teremtőkké válunk.
Ez a rejtegetett titok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!