Sokan , köztük én is mindig azt mondom hogy "Fáj érte a szívem" (Tegyük fel valaki meghal)de mi ezt a szívünkel ( ami egyébként egy szervünk) érezzük a fájdalmat , örömöt, bánatot , boldogságot...vagy a lelkünkel ? A szív egy emberi szerv , ami az emberi test egyik létfontosságú szerve , érzünk is vele vagy csak egy szerv? Vagy a lelkünkel érzünk ami a szívünkben van ?
Biológiából hülye voltam, de szerintem az orrunkal érzünk. Meg a kezünkkel. Meg a nyelvünkkel.
2013. nov. 15. 21:33
2/15 anonim válasza:
Egyikkel sem. Az agyunkkal érzünk.
Az érzékszerveinkből is odafutnak az ingerek és az agy konvertálja azokat érzésé.
Minden érzés biokémiai folyamat.
2013. nov. 15. 21:35
3/15 A kérdező kommentje:
Ha az agyunkal érzünk akkor miért belül a mellkasnál érezzük ?
2013. nov. 15. 21:44
4/15 anonim válasza:
Mert a tudatalatti nyomást gyakorol a szívre. Ekkora tudatlansággal azt is kerdezhetted volna, hogy ha izgulunk akkor miért a nyakunknál izzadunk?
1. A szív nem érez csak pumpálja a vért
2. A lélek annyira létezik, mint isten, meg mózes.
2013. nov. 15. 22:07
5/15 anonim válasza:
Jó kérdés, de találó:
Lélekkel érzékelsz, nem a szíveddel.
2013. nov. 15. 22:15
6/15 anonim válasza:
A központi idegrendszer szabályozza a biokémiai folyamatokat, amiket érzésnek hívunk. A szíved vért pumpál, és semmi köze az érzésekhez, maximum külső ingerek megkövetelhetik a gyorsabb pumpálást. Nincs már Mi Micsoda sorozat a könyvtár gyerek szekciójában?
2013. nov. 15. 22:31
7/15 A kérdező kommentje:
Eddig úgy vélem hogy egyetlen normális választ sem kaptam. Vagy az a baj hogy valaki nem hisz a lélekben vagy az hogy hülyének tartotok. Nézzetek tükörbe ba*d meg. Nektek soha nem fáj semmi vagy sosem éreztek boldogságot. Lehet nincs lelkeket mert idióták vagytok...
2013. nov. 15. 22:39
8/15 PrettyVillain válasza:
Igen hülyének tartanak, mert hülyeségeket beszélsz.
2013. nov. 15. 22:52
9/15 anonim válasza:
7 Ne kérdezzen az, aki egyrészt részeg, másrészt olvasni nem tud.
2013. nov. 15. 22:55
10/15 anonim válasza:
Nyilván mindenki hülye, csak te vagy helikopter.
Esetleg mi is pont ugyan úgy és azt érezzük, mint te, csak tisztában vagyunk az emberi test működésével. Feltettél egy eldöntendő kérdést, amelyből egyik alternatíva sem felel meg a valóságnak, ezt mindenki a tudatodra hozta. Kár, hogy a hülyeség nem fáj egyik testrészünkben sem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!