Más is észrevette rajtam kívül, hogy a Keleti pályaudvarnál a metrómegállóban szabadkőműves szimbólumok vannak kirakva?
például ilyen: [link]
Az Örs felé menő vonalon biztos, a másik irányban nem figyeltem.
A metróvonalon máshol is van ilyen? Milyen célt szolgálhat?
A peronról szépen átnézel a sín fölött a szemközti falra. Ki vannak rakva különböző képek. Többek között a Keleti pályaudvar homlokzatán lévő szoborról (George Stevenson) is [link]
Sétálj előre a peronon, és meglátod!
Az, hogy a szabadkőművesek hétköznapi szerszámokat, eszközöket választottak jelképnek, nem azt jelenti, hogy azokat már más nem ábrázolhatja a saját műveiben, akár egy iparág jelképeként is!
A -valamikori- NDK címerében is volt körző, még sem gondolta senki, hogy szabadkőműves állam lett volna.
Túl érzékeny a fantáziád!
Várj, segítek: fantazmagória, összeesküvés elmélet, ezoterikus blabla, minden alapot nélkülöző állítás...
Ha egy jelkép (nem csak egy sima kalapács) feltűnik brutálisan sokszor, pontosan ugyanabban az elhelyezkedésben, az nem véletlen. És ezekkel kapcsolatban túlnyomó információkkal rendelkezünk.
"A kérdező kommentje:
Várj, segítek: fantazmagória, összeesküvés elmélet, ezoterikus blabla, minden alapot nélkülöző állítás..."
Pontosan leírtad, hogy mi a saját bajod!
Én naponta látom-használom ezeket a munkaeszközöket, akkor most a főnököm -akitől ezeket használatra kapom- szintén szabadkőműves lenne?
Jól írtad a kommentedben: Ez egy összeesküvés elmélet, ezoterikus blabla, minden alapot nélkülöző állítás!
És még azt is hozzátehetném, hogy: hiszti!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!