A tudomány sem jobb, mint a hókuszpókusz ezotéria!?
Sokan akik az EZO TV-t szidják, ahol pl Merlin mágus a 11. dimenzióból hívják le, úgymond a betelefonáló hús vér emberekhez a pénzenergiát, azért mert ostobaságnak tartják és az érveik okának a tudományt hozzák fel, mint egy tökéletes információszerzési paradigmát.
Ugyanakkor, ha jól meggondolod és őszinte leszel magadhoz, nem pedig hasraesel az őltönyös agyoniskolázott urak előtt, beláthatod, hogy bizony a nagy betűs tudomány semmivel sem különb az EZO TV-nél, mondom ezt mint tapasztalt kvantumfizikus !
A tudomány tőrténete során nagyon sokszor ugyanígy lenézte a másképpen gondolkodókat és bizonyításképpen ugyanilyen empirikus tudásra hivatkozott, mint amit ma is tudomány néven tisztelünk.
A tudományban igen érdekes ellentmondások vannak most is és ennek ellenére, a tudósok ragaszkodnak bizonyos elméletekhez, amik igen messze vannak a józanésztől, de kutatási pénzben igen sokat lehet rá költeni és ugye ehhez csak mi, fizikusok értünk :D. Ilyen példáúl az ősrobbanás elmélete, amely szerint úgymond a semmiből jött létre minden, annak ellenére, hogy a statikus univerzummodellnek több realitása van és több kérdést megmagyaráz, bár ennek kutatására, nem is lehet millió dollárokat költeni sem :D.
Az ősrobbanásra visszatérve, meggyőződésünk volt kollegáimnak, hogy bizony az univerzum tágulásának mértéke csökken, csak a mértéke volt kérdéses, ha valaki azt mondta anno, hogy esetleg nem is tágúl csak úgy látszik, ami a realitás a statikus elmélet értelmében, vagy azt mondta volna, hogy egyre ütemesebb ez a tágulás, bizony lehúrrogták és a tudomány eredményeivel érveltek, mely szerint a kozmológiai modellek ezt mutatják egyértelműen ki ! Ma pedig már ismert ez az egyre fokozódó tágulás, aminek a vége az a felhigúlt állapot, amelykor nem fogsz látni egyetlen csillagot sem az égen, mert annyira távol lesznek !
Anno Newton is azt mondta, hogy a gravitáció az tömegek vonzását jelenti, szó szerint tömegvonzást, aztán Einstein a téridő görbületével magyarázta, nem pedig vonzásként, ma pedig egy taszító hatásként képzelik el.
50 éve a szelént a szervezetre ártalmas méregnek titulálták, ma pedig étrendkiegészítő tablettaként forgalmazzák, mint csuda egészséges antioxidánst ! Drága pénzen lehet csak kapni. Valaha azt mondták, hogy ha robbantanak a közelben, akkor be kell csukni az ablakokat, ma pedig ennek ellenkezőjét tanácsolnak : ki kell nyitni őket. Sorolhatnám napestig ezeket az ellentmondásokat. A lényeg, az hogy a tudomány jelenlegi álláspontjának eredményit mint megdönthetetlen bizonyítékot hírdetik oly módon, hogy mindenki aki mást mond, az ostoba, tudatlan és egyéb sértő jelzőként ellátott alacsony értelmű emberként van kategorizálva, pedig az igazság az, hogy roppant keveset tudunk a világról ! Miért ne lehetne az ezotéria is igaz ?
# 19/21 az általad említett dolgokból nem vonható le az a következtetés, miszerint a háttérsugárzás alátámasztja az ősrobbanás elméletet. Pont fordítva ! A háttérsugárzás éppen a statikus univerzumot támassza alá. Javaslom a tudományban mélyebb elmélyülést vagy ostoba hozzászóládoktól való tartózkodást.
# 21/21 Már többször fell lett ajánlva a statikus univerzummodell ismertetése, de nem volt igény rá. Pedig az mindent megmagyaráz, még az ősrobbanásban nem magyarázható anomáliákat is.
A tudomány és a hókuszpók között az a lényeges eltérés, hogy a tudomány (a tudós) minél többet megismer, annál inkább hisz önnön nagszerűségében.
Valamikor úgy gondoltuk, hogy Isten után mi vagyunk az elsők. Sőt, néha azt is, hogy magunk is sitenek vagyunk. S ahogy fejlődött a tudomány, lettünk egyre pironyóbbak.
Csak a tuadtlanok hiszik magukat mindent tudónak.
A tudós, ahogy megismer új dolgokat, mindenáron azt akarja tudni, hogy biztos igaza van? Nincs tévedés? Kiállja a feltevés, a tan a próbát? Helyes az egyenlet? Nem kerülte el valami a figyelmét? A rész bele illik az egészbe?
A spiritiszták régen megégették ezeket a kétkedőket. Ma más a módi. Így meg kell elégedniük egy naszkeptikusákákerremitszóltok rikkantással.
"A háttérsugárzás éppen a statikus univerzumot támassza alá. Javaslom a tudományban mélyebb elmélyülést vagy ostoba hozzászóládoktól való tartózkodást."
Nos kíváncsian olvasnám, hogy a háttérsugárzás vajon hogyan támasztja alá a statikus univerzumot.... Merthogy a tudósok szerint éppen az ellenkezője igaz. De természetesen örülök, ha itt, éppen ezen az oldalon ismerkedhetek meg egy olyan tudóssal, aki Einstein és Hawking elméleteit romba döntve bebizonyítja a statikus világegyetem elméletének helyességét.
"Már többször fell lett ajánlva a statikus univerzummodell ismertetése, de nem volt igény rá."
Szerinted miért? :-D
"Pedig az mindent megmagyaráz, még az ősrobbanásban nem magyarázható anomáliákat is"
Ezeket a magyarázatokat kizárólag csak te tudod, vagy a tudományos világ is? Szerinted ők miért nem kapnak két kézzel a zsenialitásodon? Bár már régóta tudom, hogy te Hawkingot álmodozónak tartod, Einstein is tévedett, és szerinted mindenki más hülye, egyedül te vagy helikopter...
Igaz, álfizikuskám? :-DD
"# 21/21 Már többször fell lett ajánlva a statikus univerzummodell ismertetése, de nem volt igény rá. Pedig az mindent megmagyaráz, még az ősrobbanásban nem magyarázható anomáliákat is."
Ugye érzi Zoltán, hogy egy ilyen vita hasonló szerkezetben működne:
- Szerintem A, mert B,C,D
- Én szerintem inkább E, mert F,G,I és B,C,D is inkább E-t igazolja.
A vita első fele még működik, de a második feléből csak azt látom, hogy: Szerintem inkább E.
Továbbra is ugyanazok lennének a kérdéseim, miszerint hogy magyarázza a statikus univerzummodell a Doppler-effektust és a kozmikus háttérsugárzást, továbbá milyen megfigyelések, kísérletek, bizonyítékok igazolják?
Azért a tudomány nem úgy működik, mint az ezotéria, hogy mondok valamit és azt el kell hinni.
# 25/25 Tudom hogyan működik a tudomány, mivel fizikus vagyok és ebből következik. Viszont így jobban átlátom az elméletek tartalmát és bizton állíthatom a statikus univerzumot mindenben alátámasztja az összes kozmológiai jelenség, a háttérsugárzástól a doppler-eltolódásig sőt más egyebet is, amiben az ősrobbanás megcsömörlött.
Már sokszor felkínáltam, de lehurrógtak szkeptikusok mint pl # 24/25 és ezotérikusokat sem érdekelt, gondolom ők Isten/Sátán/MásIsten teremtésében hisznek, ami szintén igaz közvetve. Őket a mélyeb tudományos alátámasztás nélküli hit is kielégíti.
Mondom többedszerre, hogy X.Y fizikus pusztán azért az ősrobbanást tekinti magyarázatnak, mert ez az érdekük.
"Mondom többedszerre, hogy X.Y fizikus pusztán azért az ősrobbanást tekinti magyarázatnak, mert ez az érdekük."
Zolikám, még mindig nem voltál orvosnál? :-D
" hogy az ősrobbanás elméletét az Univerzum jelenlegi tágulásából vezették le és ezen kívül semmilyen konkrét bizonyíték nem támasztja alá "
Egyesek agyának létezését én például az emberi mivoltukból vezetem le, de ezen kívül semmilyen konkrét bizonyíték nem támasztja alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!