Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Válaszokat kérnék, a különböző...

Válaszokat kérnék, a különböző vallások képviselőitől. Mi az élet értelme a vallásotok szerint?

Figyelt kérdés
2013. okt. 4. 19:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
65%

Azert szuletunk es elunk, hogy megismerjuk Onmagunkat, valodi Enunket, ami az egon, a szemelyisegen tul van.

Ez egyben Isten megismerese is.

Ha ezt elmulasszuk jelenlegi eletunkben, akkor mindaddig ujra testet kell folvennii a lelkunknek (reinkarnalodunk), amig ezt el nem erjuk. Mert valojabol halhatatlan lelkek vagyunk, akik elbuktunk, vagyis elvesztettuk az Istennel valo kapcsolatunk.

Es csak a test es az anyag segitsegevel, kozremukodesevel jarhato a visszaut; ezert szuletunk erre a Foldre.

Nem tartozom egyetlen vallashoz sem mar, tulleptem korlataikon.

2013. okt. 4. 20:40
 2/11 anonim ***** válasza:
Fogantatásunktól kezdve lelkünkkel megtalálni és visszatérni a kiindulóponthoz, Teremtőnkhöz megtisztulva, vele ujra eggyé válni. Ez az egész emberiség egyénreszabott feladata a földi pályafutásunkkor Ádám bünbeesése óta.
2013. okt. 4. 20:56
 3/11 anonim ***** válasza:

Egy korábbi válaszom :

"A spiritualitásnak is, mint mindennek, a célja az univerzum megismerése, hogy miért vagyunk a bolygón, mi az élet értelme .

Minden intelligens civilizációnak a mozgatórugója a fejlődés, mind technológiai mind spirituális értelemben . A végső cél a leghatalmasabb fejlettségi szint (isteni szint/tudás) elérése . Az emberiség azért tart most ezen a szinten, mert folyamatosan háborúban állt egymással . A mai civilizációnk egy kőkori embernek már természetfelettinek (isteninek) számítana . De ennél is van feljebb, minthogy a világegyetemben nem csak emberek élnek, léteznek más fajok is más bolygókon . Az egyik elpusztítja (vagy túlnő) a másikat és felül emelkedik, utána összeütközésbe kerül egy másikkal és így tovább . Ez történt a Földön is, a fehér kultúra minden mást elnyomott/elpusztított, és ezzel magát emelte egy szinttel feljebb, így nekünk megadatott a magasabb tudás, (egyetemek, jobb tájékozottság) jobb életkörülmények stb . Nekünk természetes, hogyha kinyitjuk a csapot iható víz folyik belőle, de ez máshol ritkaságnak számít és éheznek az emberek . Aki alulmarad elpusztul vagy elveszíti az identitását és rabszolga lesz . Ez a végtelen körforgás adja a világegyetem fejlődését .

Egy jó példa erre a mai rendszer . Ugye most béke van, nincsenek olyan háborúk mint régen . Persze ez pillanatnyilag jónak tűnhet, mert nem viszed vásárra a bőröd és viszonylag kellemes életet teremthetsz magadnak . De ha távolról szemléled a dolgokat, kiderül, hogy mégsem olyan jó a helyzet . Háborúk nélkül nő a népesség, a növekvő népességnek több élelem és víz kell, nő a környezet szennyezés . A természeti erőforrásokat lassan felélik mindenhol, és végül elpusztul a bolygó . A békesség lassú halál, a háború fejlődés .

Ugyanez játszódik le egyénekre lebontva . Aki egész nap otthon ül, kerüli a konfliktusokat, nem beszélget másokkal (tehát nincsenek személyes harcai) az szép lassan leépül, mind fizikai mind lelki értelemben . A békesség csak egy személyes illúzió, az egyetemes valóság teljesen más ."

2013. okt. 4. 23:49
 4/11 anonim ***** válasza:

Az, hogy szolgálsz valakinek - az.

Szolgálsz, leborulsz, imádkozol stb. ... és közben nagyon "jónak" kell lenned.

2013. okt. 4. 23:55
 5/11 Információ Kapitány ***** válasza:

Szerintem az életnek nincs értelme. olyan mintha azt kérdeznéd például, hogy a víznek, vagy a kőnek, vagy a körtének mi az értelme.

Az életnek nincs értelme. Az élet ajándék. Használhatod arra, hogy azt tedd, amit szeretsz, miközben, a társaidnak is örömet okozol, és mikor majd meghalsz magadban majd azt mondod: Ez de király volt. De el is cseszheted, droggal, piálással meg ilyenek. Az emberek szeretnének minden mögött okot, vagy egy láthatatlan ismeretlen akaratot látni.

Persze annyira valószínű, hogy nekik van igazuk, mint az, hogy nekem. De ha még így is van, ha ok, és feladat van mögötte. Senki sem tudja. (még azok sem, akik itt azt hiszik)Lehet hogy ez, lehet, hogy az, egy biztos, ha nem foglalkozol vele és úgy élsz, ahogy jónak gondolod, és közben mást sem bántasz, akkor tök mindegy, hogy van e vagy nincs.

A lónak mi az értelme?

2013. okt. 5. 00:42
 6/11 A kérdező kommentje:

teccettek a válaszok.ment a zöld kéz mindenkinek. Prödl Annácska és Információkapitány a tietek különös képpen :D

"a békesség lassú halál, a háború fejlődés"

2013. okt. 8. 23:49
 7/11 A kérdező kommentje:
ha esetleg még ide téved valaki, és válaszolna a kérdésre ,kérlek titeket ha tartoztok valamilyen valláshoz, akkor írjátok oda utólag hogy melyikhez is. köszönöm :D
2013. okt. 8. 23:51
 8/11 anonim válasza:

Katolikusnak vagyok megkeresztelve, ám még sem járok tepmlomba vagy tudnák mindent erről a hitről.

Én inkább a saját filozófiámat/gondolkodásomat mondanám el erről.

Véleményem szerint az életnek te magad adsz értelmet.

Mindenember saját maga alkotja a saját életének az értelmét, csak úgy mint a célját.

Saját magadnak kell eldöntened, hogy mi az amiért érdemes élned és küzdened.

Ha te nem tudod, hogy mi az, akkor meg kell találnod.

Minden embernek más az élet értelme.

Viszont cél nélkül el veszve értelmetlen életet élve, olyan mintha nem is élnél.

Ezért mindenkinek meg kell találni a saját céját, azt ami élteti és már is van értelme az életednek.

Nem vagyok nagy bölcs, se hasonló, ez csupán az én filozófiám egy része.

17/F

2013. nov. 12. 21:51
 9/11 A kérdező kommentje:
utolsó ment a zöld kéz. teccik a gondolkodásmódod
2013. nov. 23. 19:07
 10/11 anonim ***** válasza:
Én minden vallásban leltem valami kézzelfogható Ígazságot , persze csak a vallási könyvekre gondolok , és most nem spirituális választ adok , hanem ugy gondolom az értelmet egyénileg mi csakis saját magunknak adhatjuk meg nekünk kell a saját életcélunkat megélni , nincs sztem olyan hogy egységes életcél , csak egységes tenniakarás , de az életcél személyre szabott. Adj bele mindent amit lehet , csak annyit tudsz kivenni. Rock and Roll.
2014. aug. 23. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!