Kézfeltartásszerűen: Ki hisz a lélek létezésében, és ki gondolja, hogy ő pusztán biológiai lény?
na! ne bántsatok engeeem, mert én nem haragszooom
1-re tettem fel a kezem. És a 2-re kezeket feltévők igazságtalanul hátrányban vannak, mert aki biológiai élőlény, az nem tud emberi szóval beszélni(és írni).
Feltettem a kezemet, de ezt te nem látod, ezért leírom. De te meg döntsd el, hogy a jobb kezemet, vagy a bal kezemet tettem fel. Vagy fogalmazd át a kérdést.
No de! Nem lehet összebékíteni a dolgokat? A matéria nem lehet maga a lélek is egyben? A tudatunk érzéseink, érzékelésünk amellett, hogy kémiai-fizikai-stb. folyamatok, amit mi testetlen valaminek élünk meg?
Nincs logikus okom feltételezni a lélek létezését, mivel implauzibilis.
A lélek csak egy kitalált kiskapu, amivel az ember kiutat keres a halandóság alól.
jav.:... a puszta matéria nem tudna ilyen szép ellenérveket felsorakoztatni a lélek ellen, érveket hozni a puszta matéria mellé...
Szegény lélek, árván bolyong a materialista világban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!