Mit jelent, vagy mivel jár ha valakinek nincs lelke?
Mit ertesz entudat alatt ?
Mondanal peldat ?
Milyen szinten van egy allat entudata az emberehez kepest?
A macskak 'tudjak',vagyis osztonosen erzik, hogy ok nem kutyak, es forditva.
Az allatt keptelen gondolkodasra, osztonosen cselekszik.
Sok állat képes gondolkodásra - sokkal több, mint amennyinek öntudata van.
Az öntudat a legegyszerűbb: amelyik állat vitatkozik a tükörrel, annak nincs (amúgy az embergyereknek sincs, néhány éves koráig).
Gondolkodni pedig bizonyos szinten már a kutya és a macska is tud.
Egy kicsit elvesztettem a fonalat, az állatok, az én tudat, a lélek, a gondolkodás, meg a nem emberi lények között.
Am a levezetés arra irányulna, hogy akkor az ilyen ember vagy félig ember kinézetű lények állatoknak számítanak? Csak mert... mondok egy példát. Nem vagyok nem Biblia olvasó, de rémlik egy olyan történet, hogy azért is váltak ketté az angyalok jó és rossz oldalra, mert féltékenyek voltak az emberekre mivel nekik Isten adott lelket (de lehet hogy ez valami filmből jött be). Mert én valahogy ezt nem úgy képzelném hogy akkor nekik se intelligenciájuk, se én tudatuk nincs.
Ontudat = tudataban van onmaganak, kepes visszakerdezni onmagara: Ki vagyok en ?
Erre egy allat nem kepes, mert akkor nem lenne allat hanem ember.
Tudata a kutyanak, macskanak is van, de gondolkodni nem kepesek; az osztonok szinten elnek. Gondolkodas alatt azt ertem, hogy ertelmes szavakbol mondatokat alakitani.
Az angyaloknak nincs testuk, mint az embereknek.
Az embernel a lelke kore epul a teste. Az angyalok tolunk magasabb intelligenciaszinten vannak. Az allatok az emberektol alacsonyabb intelligenciaszinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!