Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Leheséges, hogy az egész...

Leheséges, hogy az egész világ csupán illúzió? Van olyan tudományos tény, ami ezt cáfolná?

Figyelt kérdés

Egyébként is sok spirituális filozófia mondja ezt. Valamikor kicsit becsiccsentettem éa olyan tárgyakat láttam ami nem volt ott. Pl számológépet, de úgy mint amikor a monitor kifagy és csíkot hagy a képernyőn maga után, ugyanolyan szabályos kockákat.

Érted ezt ? Az agy analóg működik, szabálytalan jelek vannak, az átvitel sem szabályos és minden neuron más méretű. De én szabályos formákat halucináltam ! Na. Mivan ha a világ olyan mint egy PC-s játék?

Amikor ülök a gép előtt és gámelek, pont erre gondolok, hogy a játékban a kocsik ugyanolyan virtuális valóságban, reálisan hihető világban vannak, mint itt. Nem? Ugyanolyan a pc-s gém, mint a valóság, már tökre hasonlít a textúra a FIFAában a valósághoz. Háthogy nem lehet-e, hogy a valóság is csak egy ilyen illúzió ?

Olvastam, hogy fizikusok találtak tovább nem osztható egységeket, amit az ókoriak atomnak képzeltek. Parányi adagok, a világ ebből épűl fel. Honnét tudjuk, hogy ez a világ amibe mind élni vélünk valójába létezik-e? He?

Mivan, ha mind rávagyunk kötve a gépre vagy a lelkünk ugyanúgy látja amit már látott valaki vagy mi.

van valami tudományos, egzakt, megfogható bizonyíték vagy kísérlet hogy ez a világ van? Azaz cáfold meg ezt a teóriát ha tudod?

2013. szept. 29. 00:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Az ilyen hasonlatosságok buktatnak ki mindig! Az ép elme tudja, hogy a PC, és a hozzá kapcsolatos cuccok is a nagy világ alkotó elemei. Tehát hasonlóság nem lehet köztük, mert a virtuál az is része a világnak, tehát benne van, és nem lehet párhuzamot húzni közöttük.
2013. szept. 29. 14:23
 12/15 anonim ***** válasza:
"magasabb rendű tudat" Őt nem köti meg hol-mi féle hit, elv, törvényszerűség. Valahogy úgy lehetne jellemezni, hogy belát a színfalak mögé.
2013. szept. 29. 14:31
 13/15 anonim ***** válasza:

Belát a színfalak mögé?

Azt meg hogyan? Csaknem a Pirus Pirulára, vagy a hozzá hasonlókra gondol? Mert a konteósok, csak belemagyaráznak dolgokat, nem egyszer olvashatóak a cáfolataik .Kiválasztott? Ha lenne, akkor azt ki és hogyan döntené el? Olyan nincs, hogy jön Neo. Az, hogy valaki, magát kiválasztottnak nevezi, az még semmit sem jelent (na igen, aki meg a kiválasztottat várja... róla inkább semmit sem mondanék).

Fél off: Brian életét érdemes megnézni! :)

2013. szept. 29. 15:27
 14/15 anonim ***** válasza:
Úgy hogy nem nyilvánít semmilyen megjegyzést, semmit nem magyaráz nyilvánosan, semmit nem dicsőít. Azok, akiket a versenyszellemre neveltek, nem is tudnak róluk, hogy egyáltalán ilyenek is léteznek.
2013. szept. 29. 16:36
 15/15 anonim ***** válasza:
Ha ez így lenne,akkor te is csak egy képzelet lennél a képzelt világomban, tehát teljesen feleslegesen válaszolok neked. Viszont te azt gondolhatod, hogy mi nem létezünk, és így a kérdést is felesleges feltenni mivel a válaszok is csak illúziók.
2013. szept. 29. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!