Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ki hisz az ezotériában?

Ki hisz az ezotériában?

Figyelt kérdés
Mert én nem tudom komolyan venni, hülyeségnek tűnik az egész...

2013. jún. 27. 12:39
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Ma 07.04-esnek üzenem, hogy ajánlom a Magyar helyesírás szabályai című fenomenális könyvet...
2013. jún. 29. 10:24
 22/24 anonim ***** válasza:

1. Te tudsz mondani az ellenkezőjére mondani bizonyítékot? Nem? Gondoltam, mivel ez már több évezrede történt(a legtöbb ember meg már azt sem tudja, hogy előző nap mi történt).

2. Úgy gondoltam ,hogy elírtad az állításod.

3. Nem mondtam egy szóval sem, hogy az ezósok hiszik ezt.Én ezt írtam:

"Nem pedig az a hülyeség, amit sokan képzelnek, hogy irányítani lehet hipnózisban a z embereket. Az csak trükk, csalás, és ámítás."

Itt hol látod egyáltalán az ezotéria szót?

4. Ide is a fenti a válaszom.

5. Ha már a mellébeszélésről van szó, akkor ez a téma inkább rád illik. Beidézel tőlem mondatokat, és félreértelmezed.

6. Hagyd már ezt a kettős mércézést. Mert:

I. A tudományokban nincs jóslás, hanem feltételezés. A jóslásban sincs jóslás, csak sarlatánság vagy jó emberismeret. Az emberek azért hisznek a jóslásban mert vagy félnek a jövőtől, az ismeretlentől, vagy pedig nem hiszik el, hogy a véletlen miatt olyan a sorsunk, amilyen.

II. A felezési idő sem jóslás, hanem összefüggéseken alapuló levezetés, majd végső következtetés. Ergo: logika.

III. Milyen igazi jósokról beszélsz?

IV. A sztereotípiák többsége igaz a mai "jósokra".

V. Szerintem az a menthetetlen, aki nem képes elismerni, hogy nem csak neki lehet igaza, és nem nyitott a saját hitén/elméletén kívüli dolgokra. Ha visszanézel az első oldalon lévő kommentemre, láthatod, hogy én nem vagyok az a fajta szkeptikus, aki mindent kétségbevon utánanézés nélkül, de nem is vagyok az a fajta ezós, aki minden badarságot elhisz. Én a ritkább, köztes csoportban állok. És ez alapján: TE VAGY A MENTHETETLEN.

2013. jún. 29. 10:52
 23/24 anonim ***** válasza:
47%
Kérdező, egy funkcionális analfabétának hiába ajánlod....
2013. jún. 29. 10:53
 24/24 anonim ***** válasza:
62%
"Boldogok a lelki szegények mert övék a mennyek országa." Az ostoba emberek hisznek benne.
2013. aug. 27. 22:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!