Ha jól gondolom teljesen felesleges félni a halától?
Sokat gondolkodtam ezen és arra jutottam, hogy ha a materialistáknak, naturalistáknak igaza van akkor a halál után nincs semmi és mindent elfelejtek, de akkor már úgysem fog érdekelni ez a dolog, hiszen megszűnök és azt sem fogom fel, hogy megszűntem és nem tudok rá gondolni, hogy megszűntem. Értitek, ugye? :D
A másik esetben ha van utána valami "odaát" az pedig pluszban jó.
Tegyük fel, hogy nem a vége a halál és igaz az amit a világ vallások tanítanak. pl. reinkarnáció, szellemek, feltámadás, mennyország stb.
Csak attól van félni valóm, ha a pokolra kerülök, de azért csak nem vagyok olyan rossz ember (nem kínzom az állatokat, nem gyilkolok, lopok stb.) illetve remélem.
Jól gondoltam végig az egészet? Jól állok hozzá a dologhoz?
Kérdésedre válaszolva, én úgy gondolom, hogy igazad van. Teljesen felesleges félni a haláltól. De az ember olyan lény ami leginkább egy dologtól fél az ismeretlentől. És mivel a halál a legtöbb ember számára ismeretlen, ezért fél. Én is, Te is, attól, hogy tudod, hogy nem kellene. Mindenkinek vannak félelmei, ez természetes.
A célhajhászok meg csak akkor látnák, hogy teljesen értelmetlen az egész, ha minden céljukat azonnal elérnék. Akkor rájönnek, hogy nem hoz boldogságot. Gondoljanak csak vissza egy 10 évvel ezelőtti, elért céljukra! Most ettől boldogok vagy azóta már volt 1000?
Az életnek nincs célja! ;)
János evangéliuma 5,24
24 Bizony, bizony mondom néktek, hogy aki az én beszédemet hallja és hisz annak, aki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre.
János evangéliuma 3,16
16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
Zsidó levél 2,15
15 És megszabadítsa azokat, akik a haláltól való félelem miatt teljes életökben rabok valának.
Jelenések könyve 21,8
8 A gyáváknak pedig és hitetleneknek, és útálatosoknak és gyilkosoknak, és paráznáknak és bűbájosoknak, és bálványimádóknak és minden hazugoknak, azoknak része a tűzzel és kénkővel égő tóban lesz, ami a második halál."
Ennyit a halálról keresztény szemmel. Ki kinek hite szerint.
Igen, jól gondolod. Teljesen felesleges félni a haláltól.
A pokol pedig emberi találmány. Semmi köze Istenhez, és szerintem ki is kérné magának, ha azt feltételezed róla, hogy ő ilyet "alkotott".
A földi élet poklával más a helyzet, arról majd máskor...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!