Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ha jól gondolom teljesen...

Ha jól gondolom teljesen felesleges félni a halától?

Figyelt kérdés

Sokat gondolkodtam ezen és arra jutottam, hogy ha a materialistáknak, naturalistáknak igaza van akkor a halál után nincs semmi és mindent elfelejtek, de akkor már úgysem fog érdekelni ez a dolog, hiszen megszűnök és azt sem fogom fel, hogy megszűntem és nem tudok rá gondolni, hogy megszűntem. Értitek, ugye? :D

A másik esetben ha van utána valami "odaát" az pedig pluszban jó.

Tegyük fel, hogy nem a vége a halál és igaz az amit a világ vallások tanítanak. pl. reinkarnáció, szellemek, feltámadás, mennyország stb.

Csak attól van félni valóm, ha a pokolra kerülök, de azért csak nem vagyok olyan rossz ember (nem kínzom az állatokat, nem gyilkolok, lopok stb.) illetve remélem.

Jól gondoltam végig az egészet? Jól állok hozzá a dologhoz?

2013. jún. 25. 13:19
1 2 3 4
 21/34 Antimod ***** válasza:

Basszus, mi lenne, ha ezt a magasröptű bájcseverészést mondjuk privát üzenet formájában folytatnátok le?

Amúgy jellemző volna, ha valaki már belekötött volna, hogy ő nem fél a halától, hanem megeszi vacsorára.

2013. jún. 25. 15:32
 22/34 anonim ***** válasza:
Amitől én a legjobban félek az az, hogy olyan hülye legyek, mint az ezósok nagy része.
2013. jún. 25. 15:38
 23/34 finomakékpirula? ***** válasza:
Már kifejtettem, hogy félni csak akkor lehet, ha valaminek a hiányát érzed. Mi a hiányosságod? Racionalitás? Hiszen, ha racionális vagy, akkor nincs mitől tartanod!
2013. jún. 25. 15:40
 24/34 anonim ***** válasza:
66%

"Ez csak akkor igaz, ha teljesen céltalanul, boldogtalanul téblábolunk a Földön"

Miért? Valaki nem lehet boldog, és lehetnek céljai úgy, hogy közben nem fél a haláltól, mert tudja, hogy egyszer úgyis bekövetkezik?

Szerintem itt most nem a negatív értelmű "nem félek a haláltól" című történetről van szó, ahol már minden mindegy, akár felvághatnám az ereimet is, hanem arról, hogy valaki elfogadja, hogy ez is az "élet" része.

2013. jún. 25. 15:57
 25/34 finomakékpirula? ***** válasza:
66%

Így van 80%, lehetnek céljaid. Ezen kívül a hozzáállás is helyes. Nincs halál amúgy sem, csak az életnek van hiánya. :)

Egyébként persze nem azt mondtam, hogy aki nem féli a halált annak nem lehetnek céljai...

Én azt mondtam, hogy vannak akik félik a halált, és éppen ezért menekülnek bele az anyagi világba, vásárolnak kényszeresen, és hajtják az élvezeteket minden ész nélkül, mert "egyszer élünk". Ez valójában egy bújtatott félelem. Aki ezt mondja az attól fél, hogy halála idején élete nem lesz teljes, hogy kihagy valami fontosat, stb.

Értelmetlen, irracionális

2013. jún. 25. 16:03
 26/34 A kérdező kommentje:

"Szerintem itt most nem a negatív értelmű "nem félek a haláltól" című történetről van szó, ahol már minden mindegy, akár felvághatnám az ereimet is, hanem arról, hogy valaki elfogadja, hogy ez is az "élet" része."

Igen! :)

Erre akartam kilyukadni!

2013. jún. 25. 16:26
 27/34 anonim ***** válasza:

"No, akkor csak van valami ami nem anyag?"

Ki mondta, hogy nincs? :DDDD

Ki verte beléd, hogy aki nem hisz a túlvilágban, az mind szigorú értelemben materialista? :)))

2013. jún. 25. 17:03
 28/34 A kérdező kommentje:

Azoknak akik még mindig nem fogadták el a halált:

"A halálfélelem meghódítása és az életöröm visszaszerzése. Az élet feltétlen elfogadásához el kell

fogadni a halált is, de nem az élet ellentéteként, hanem az élet egyik aspektusaként. Az élet mindig a halállal

karöltve jár. A félelem meghódítása magában hordozza az élet bátorságát. Ez minden hősies kaland legfőbb

kiindulópontja – a rendíthetetlenség és a tett."

-Lidérc a feledés szerepjáték

2013. jún. 25. 17:38
 29/34 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy nektek ezósoknak miért kell azonnal rámondani egy szkeptikusra, egy kételkedőre vagy egy cáfolóra, hogy materialista?

Amúgy a materializmus sokak tudásával ellentétben így definiálható ( hogy a wikiről idézzek):

" az anyagi-tapasztalati létezőknek a szellemi- gondolati létezőkkel szembeni elsődlegességét valló irányzat".

2013. jún. 25. 19:10
 30/34 anonim ***** válasza:
a halál úgyis eljön, nem tudjuk mikor, de eljön, felesleges izgulni azon, ami úgyis lesz :D
2013. jún. 25. 20:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!