Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ha jól gondolom teljesen...

Ha jól gondolom teljesen felesleges félni a halától?

Figyelt kérdés

Sokat gondolkodtam ezen és arra jutottam, hogy ha a materialistáknak, naturalistáknak igaza van akkor a halál után nincs semmi és mindent elfelejtek, de akkor már úgysem fog érdekelni ez a dolog, hiszen megszűnök és azt sem fogom fel, hogy megszűntem és nem tudok rá gondolni, hogy megszűntem. Értitek, ugye? :D

A másik esetben ha van utána valami "odaát" az pedig pluszban jó.

Tegyük fel, hogy nem a vége a halál és igaz az amit a világ vallások tanítanak. pl. reinkarnáció, szellemek, feltámadás, mennyország stb.

Csak attól van félni valóm, ha a pokolra kerülök, de azért csak nem vagyok olyan rossz ember (nem kínzom az állatokat, nem gyilkolok, lopok stb.) illetve remélem.

Jól gondoltam végig az egészet? Jól állok hozzá a dologhoz?

2013. jún. 25. 13:19
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
40%

"Ha jól gondolom teljesen felesleges félni a halától?"

Ez csak akkor igaz, ha teljesen céltalanul, boldogtalanul téblábolunk a Földön. Ha van célunk, akkor azt teljesíteni akarjuk, és addig szeretnénk elkerülni a halált. Az lehet, hogy utána nem lesz jelentősége, de amíg élünk, addig nagyon is van.

2013. jún. 25. 13:36
 2/34 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm! :)
2013. jún. 25. 13:45
 3/34 finomakékpirula? ***** válasza:
43%

Így van, semmi félni valód nincs.

Valójában a materialisták nagy része fél tőle, éppen ezért menekül képzeletbeli célok hajszolásába, ezért keresi az anyagban a boldogulását, stb.

Félelemben élnek, FÉL-ELEM, tehát úgy érzik, hogy nem teljesek anélkül, hogy mindenféle kacatot felhalmoznának.

2013. jún. 25. 13:51
 4/34 Antimod ***** válasza:
56%

Jól gondolod. Számomra is talány, hogy a materialisták miért félnek tőle. Mitől félnek egyáltalán? Ha megszűnnének, ahogyan ők gondolják, fel sem fognák, hogy elvesztettek valamit, sőt, létezésük, minden tettük - számukra - teljesen érdektelen, értelmetlen, időszaki.

A halál véget vet egy pályának a Földön, ami lehetett ígéretes, kecsegtető, vagy éppen szenvedéssel teli vagy unalmas, vegetáló is. Sem a "pokol", sem más nem tart örökké, mert az élet csupa változás, csupa új tapasztalat.

2013. jún. 25. 13:53
 5/34 anonim ***** válasza:

"Valójában a materialisták nagy része fél tőle, éppen ezért menekül képzeletbeli célok hajszolásába"

Szerinted aki nem hisz a túlvilágban, annak nincsenek céljai sem? :o

Ezt kitől hallottad? :DD

Amúgy meg nem hiszem, hogy aki hívő, az kívánja a halált. Vagy igen?

2013. jún. 25. 13:56
 6/34 anonim ***** válasza:
8%
Nem is a haláltól kell félni, inkább a meghalástól.
2013. jún. 25. 14:02
 7/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további válaszokat!

Tovább gondoltam amúgy. Mi van akkor ha mind a kettejüknek (materialisták-spiritisztáknak) igaza van?

Tehát mint a kvantummechanikában. A fény részecske bizonyos kísérletekben és másokba meg hullám. Mi van ha a halál is ilyen?

Ez mondjuk már egy kicsit ijesztő lehet. De csak azért mert ezt nehéz lenne megérteni. :(

2013. jún. 25. 14:06
 8/34 finomakékpirula? ***** válasza:
55%

"Szerinted aki nem hisz a túlvilágban, annak nincsenek céljai sem? :o

Ezt kitől hallottad? :DD"

Nem teljesen értem mit akartál itt mondani, mondtam, vannak céljai. Képzeletbeli céljai!

Mert akkor most bevetem a szkeptikuságom, tudod bizonyítani a célod? Tudod mérni a célod? Megtudod nekem mutatni céljaid matériáját? Nem. Tehát csak a fejedben létezik, a képzeletedben, a kis világodban. Tehát ezotérikus a célod, nincs semmi bizonyíték rá. Képzeletbeli!

2013. jún. 25. 14:08
 9/34 anonim ***** válasza:

Ilyen értelemben milyen más cél van, ami nem képzeletbeli?

Mindenkinek a fejében vannak a céljai. :)

2013. jún. 25. 14:13
 10/34 anonim ***** válasza:

"ezért keresi az anyagban a boldogulását"

Aki materialista (legalábbis ahogy te értelmezed a szót), az nem lehet humanista?

2013. jún. 25. 14:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!