Ha jól gondolom teljesen felesleges félni a halától?
Sokat gondolkodtam ezen és arra jutottam, hogy ha a materialistáknak, naturalistáknak igaza van akkor a halál után nincs semmi és mindent elfelejtek, de akkor már úgysem fog érdekelni ez a dolog, hiszen megszűnök és azt sem fogom fel, hogy megszűntem és nem tudok rá gondolni, hogy megszűntem. Értitek, ugye? :D
A másik esetben ha van utána valami "odaát" az pedig pluszban jó.
Tegyük fel, hogy nem a vége a halál és igaz az amit a világ vallások tanítanak. pl. reinkarnáció, szellemek, feltámadás, mennyország stb.
Csak attól van félni valóm, ha a pokolra kerülök, de azért csak nem vagyok olyan rossz ember (nem kínzom az állatokat, nem gyilkolok, lopok stb.) illetve remélem.
Jól gondoltam végig az egészet? Jól állok hozzá a dologhoz?
"Ha jól gondolom teljesen felesleges félni a halától?"
Ez csak akkor igaz, ha teljesen céltalanul, boldogtalanul téblábolunk a Földön. Ha van célunk, akkor azt teljesíteni akarjuk, és addig szeretnénk elkerülni a halált. Az lehet, hogy utána nem lesz jelentősége, de amíg élünk, addig nagyon is van.
Így van, semmi félni valód nincs.
Valójában a materialisták nagy része fél tőle, éppen ezért menekül képzeletbeli célok hajszolásába, ezért keresi az anyagban a boldogulását, stb.
Félelemben élnek, FÉL-ELEM, tehát úgy érzik, hogy nem teljesek anélkül, hogy mindenféle kacatot felhalmoznának.
Jól gondolod. Számomra is talány, hogy a materialisták miért félnek tőle. Mitől félnek egyáltalán? Ha megszűnnének, ahogyan ők gondolják, fel sem fognák, hogy elvesztettek valamit, sőt, létezésük, minden tettük - számukra - teljesen érdektelen, értelmetlen, időszaki.
A halál véget vet egy pályának a Földön, ami lehetett ígéretes, kecsegtető, vagy éppen szenvedéssel teli vagy unalmas, vegetáló is. Sem a "pokol", sem más nem tart örökké, mert az élet csupa változás, csupa új tapasztalat.
"Valójában a materialisták nagy része fél tőle, éppen ezért menekül képzeletbeli célok hajszolásába"
Szerinted aki nem hisz a túlvilágban, annak nincsenek céljai sem? :o
Ezt kitől hallottad? :DD
Amúgy meg nem hiszem, hogy aki hívő, az kívánja a halált. Vagy igen?
Köszönöm a további válaszokat!
Tovább gondoltam amúgy. Mi van akkor ha mind a kettejüknek (materialisták-spiritisztáknak) igaza van?
Tehát mint a kvantummechanikában. A fény részecske bizonyos kísérletekben és másokba meg hullám. Mi van ha a halál is ilyen?
Ez mondjuk már egy kicsit ijesztő lehet. De csak azért mert ezt nehéz lenne megérteni. :(
"Szerinted aki nem hisz a túlvilágban, annak nincsenek céljai sem? :o
Ezt kitől hallottad? :DD"
Nem teljesen értem mit akartál itt mondani, mondtam, vannak céljai. Képzeletbeli céljai!
Mert akkor most bevetem a szkeptikuságom, tudod bizonyítani a célod? Tudod mérni a célod? Megtudod nekem mutatni céljaid matériáját? Nem. Tehát csak a fejedben létezik, a képzeletedben, a kis világodban. Tehát ezotérikus a célod, nincs semmi bizonyíték rá. Képzeletbeli!
Ilyen értelemben milyen más cél van, ami nem képzeletbeli?
Mindenkinek a fejében vannak a céljai. :)
"ezért keresi az anyagban a boldogulását"
Aki materialista (legalábbis ahogy te értelmezed a szót), az nem lehet humanista?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!