Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Létezik a pokol?

Létezik a pokol?

Figyelt kérdés
félek hogy igen,de tudja ezt valaki pontosan,vagy csak mesélik mint a télapót?
2013. jún. 13. 22:36
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
"Igen, éltem is benne egy ideig, de aztán elváltam." ez jó volt de a halál után nincsen semmi miért nehéz ezt megérteni
2013. jún. 14. 11:27
 12/23 acelsziv ***** válasza:
ez honnan veszed 11-es? Lehet, hogy menny és pokol nincs, de mi van, ha mégis?
2013. jún. 14. 11:45
 13/23 anonim ***** válasza:

# 9:

#6-ossal felesleges vitázni, agyára ment az autizmus.

Kérdésre pedig a válaszom, hogy mivel még senki nem jött vissza, nem lehet biztosan tudni. Viszont én úgy képzelem el, hogy olyan, mint pokol konkrétan nem létezik, csak egy átmeneti állapot lehet a halál után. Ami tarthat egy percig, de akár évszázadokig is.

2013. jún. 14. 12:29
 14/23 anonim ***** válasza:
én nem hiszek benne
2013. jún. 14. 13:50
 15/23 A kérdező kommentje:
hát köszönöm,de azért nem nyugodtam meg :) :/
2013. jún. 14. 15:59
 16/23 anonim ***** válasza:

"Még mindig nem értem hogy lehet tudományosan vizsgálni egy olyat, amit csak a halálod után tudhatsz meg? "

Remélem ismered az Occam elvét?Ha nem: [link]

Az occam borotvával szépen le lehet hámozni minden olyan elképzelést ,aminek nincs se cáfolata se bizonyítéka.Erre kiváló példa a Russel teáskanna.(megtekintés itt: [link]

A pokolra körülbelül ugyanannyira van szükség a valóság leírására,mint a repülő spagettiszörnyre.

Poliateista

2013. jún. 14. 16:47
 17/23 anonim ***** válasza:

Az elvet természetesen ismerem. Ez csak egy elmélet, ami nem bizonyít semmit. Nem lehet bevetni mindenre sem. Én már kicsit idejétmúltnak is érzem.

Ez olyan mintha azt mondanám, hogy inkább csettintett valaki egyet és azáltal született az élet, mintha azt mondanám hogy milliónyi dolognak kellett egymásra épülnie (ősleves, ősóceán, sejtek stb.) és úgy jött létre. Na erre ugye egyből nem lehet a borotvás elméletet alkalmazni? Pedig egyszerűbb lenne a csettintéses megoldás.

Én nem azt mondom, hogy Pokol létezik, de nem zárható ki 99%-al, mint ahogy te írtad.

Sokszor a bonyolultabb és hihetetlenebb dolgok válnak valóságossá, mint a legegyszerűbbek, ez már elég sokszor bebizonyosodott.

" A bizonyíték hiánya, nem a hiány bizonyítéka."

Csak mert nincs bizonyítékod valaminek a nem létére,nem jelenti azt,hogy bizonyítékod van annak a nem létére.

2013. jún. 14. 17:23
 18/23 anonim ***** válasza:
Fú,ez elég böszme tévedés volt.Pont hogy az abiogenézis és evolúció az egyszerűbb ,a csettintéses dolognál.Miért?Mert az abiogenézis levezethető a mostani tudásunkból,mint ahogy az evolúció is.Fizika,kémia,biológia trió,és máris elkészíthetjük az élet lemodellezését.Ehhez csupán a mostani törvényeket kell ismerni,és máris érthető.Na de a csettintős?Az azért bonyolultabb ennél,mert lehet hogy sokkal gyorsabb,és kevesebb taggal dolgozik,de az az egy tag magában annyi kérdést vet fel,mint amennyit az evolúció sose fog.Isten sokkal komplikáltabb,mint az evolúció.Szóval ha occam elv alapján kéne kizárólag dönteni,istent lenne fölösleges számításba venni,mert egyszerűbb az evolúció.
2013. jún. 14. 17:59
 19/23 anonim ***** válasza:

Félreértetted, nem erre gondoltam. Nem Istenre gondoltam a csettintéssel és semmilyen vallási dologra, hanem csak úgy példaként hoztam fel, hogy te csettintesz egyet és máris ott van a dolog.

Az abiogenézis durván szólva "tipp" a többi dolog mellett, amin vitatkoznak a tudósok, hogy hogyan is keletkezett az élet, ugyanis még jó pár alternatív elmélet létezik. Azt a "szükséges pluszt" amikor élettelen anyagból élő lett még sosem sikerült laboratóriumi körülmények között előállítani senkinek sem. Tehát ha a tudomány nem tudta ezt a dolgot előállítani, akkor nem is létezik és az abiogenézis ezen ága sem helyes?

A poklot és hasonló dolgot pedig szörnyű összehasonlítani a te spagettiszörnyeddel, mert míg utóbbit te most találtad ki és valószínűleg 5 év múlva már a kutya se fog rá emlékezni, addig előbbi az összes népnél és kultúránál előfordul időt/kontinenst/távolságot/vallást nem kímélve és máig fennmaradt több ezer éven át.

2013. jún. 14. 18:24
 20/23 anonim ***** válasza:
És mi a helyzet a félig ember félig állat lényekkel?Ezek Amerikától Európán keresztül Afrikán át egészen az Indonéz szigetvilágig terjednek.Nekik mi a folklór alapjuk?
2013. jún. 14. 18:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!