Létezik a pokol?
Első kérdés:Mit jelent számodra a vallás,mely más emberektől ered?Ha veszed valamibe:Igen
Ha nem:Nem.
Ha a racionalitást követed,melynek legjobb módszere a tudomány,mely analitikusan,empirikusan,objektíven,exoterikusan és legfőképp érzelem mentesen vizsgálja világunkat,akkor hamar rájöhetsz hogy 99,99999999%,hogy nem létezik egyik vallás pokla se.
Poliateista
"Létezik a pokol?"
Igen, éltem is benne egy ideig, de aztán elváltam.
#6. Még mindig nem értem hogy lehet tudományosan vizsgálni egy olyat, amit csak a halálod után tudhatsz meg? Ergo lehetetlen bebizonyítani, majd esetleg bebizonyosodik avagy sem ha meghaltál, nem?
Egyébként kérdező én nem hiszek a pokolban.
De hozzá tenném azt, hogy a közhiedelemmel ellentétben pokol nem csak a keresztény hívők körében van elterjedve, hanem máshol is, csak éppen másként hívták.
-A pokol helye már a suméroknál is szerepel az ókorban, ők pusztának képzelik el, ahol nagy a hőség és élettelen hely az egész, ahol a lelkek örök vándorlásra vannak ítélve.
-Az ókori Egyiptomban Alvilágnak hívták, melynek istene Anubisz.
-Az ókori görögök a holtak birodalmát és istenét is Hádésznak hívták. Legmélyebb pontja a Tartarosz itt sínylődnek azok akik ide kerülnek, tele van tűzzel és kénkővel.
-A judaizmusban a Gyehennába kerülnek a lelkek, ugyanaz a leírása mint a kereszténység Poklának.
-A Korán is leírja a poklot, Jahannambának nevezi meg.
-A hinduknál a pokol Naraka, ami 28 alpokolra oszlik, de ők sűrű dzsungelnek gondolták, ahol nincs víz se élelem, szóval kínok helye.
-A buddhizmusban nem helyként nevezi a poklot, hanem egyfajta állapotnak, ahol kínlódunk. De ha a gondok megoldódnak és ha az ember megérdemli akkor a Nirvánába jut.
Még azt érdekességképp leírom, hogy maga az Ördög is számtalan népnél előfordul és nagyon hasonló leírással kinézetileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!