Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ez szerintetek bün?

Ez szerintetek bün?

Figyelt kérdés
Zsidó lány vagyok,teljes mèrtèkben követem a vallást,de az utóbbi idöben elkezdtem mandalákat rajzolni.Ezek a buddhista vallás rèszei?Ez bün?

2013. máj. 17. 22:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
51%

Szörnyű bűn.

A többi zsidó ember nem fog kiközösíteni, ha megtudják ?

2013. máj. 18. 10:30
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
De. Kiközösítik és akkor lőttek a világméretű zsidó összeesküvésben való részvételnek... Szerintem ne kövess a világon semmilyen vallást és akkor minden ok.
2013. máj. 18. 13:33
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Magában véve semmi sem bûn, de bármibõl lehet bûn.

Konkrétan az ábrákkal a második parancsolat ( 2Mózes 20:3-6 - "Ne készíts ..." ( 2Mózes 20:7 ) ) miatt lehet baj.

DE csak akkor bûn, ha bálványimádáshoz vezet, vagyis, ha a képhez imádkozol, vagy ilyesmi.

Mindenesetre, mivel írni szbad, ha héber betûket írsz akármilyen sorrenben, egymás mellé, alá, fölé, abból nem lehet baj. Akár a könyvekben látható nyomtatott betûk, akár a folyóírás betûi ( ez utóbbiakat, ha nem ismered, megtalálod az interneten ). Aztán, ha a btûkbõl valamilyen ábra jön ki, az sem baj. Csak ne imádkozz, a képhez.

Ennyit tudtam segíteni, anélkül, hogy a mandalákról többet tudnék, mint, hogy valamilyen ábra, aminek az emberre valamilyen kedvezõ hatása van.

Ennél többet találsz a következõ oldalon: [link]

A 'bemutatkozás' -ból kiderül, hogy az oldal mûködtetõje jártas a zsidó vallásban is, a 'Fórum' -on pedig kérdezhetsz.

( Megjegyzés: bizonyára reform közösségbe jársz. Azért gondolom, mert a többi irányzatok szerint nem illik Szombaton internetezni ( óvatosan fogalmaztam :) ), márpedig tegnapelőtt ( pénteken ) 22:32 -kor már rég bejött a Szombat :) )

2013. máj. 19. 00:29
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem bűn az, ha nem elvakultan követsz egyetlen egy vallást, hanem nyitott elmével jársz a világban, és elfogadod más emberek hitét is. Ez inkább dícséretes.
2013. máj. 20. 12:12
 15/15 anonim ***** válasza:
14-es-tetszik amit mondtál.
2013. máj. 21. 10:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!