Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Valóban valódi ásványokból...

Valóban valódi ásványokból készült gyógykarkötőt szeretnék fűzni. Hol találok megbízható boltot Budapesten?

Figyelt kérdés
Szeretném magam megfűzni. A kérdésem még az lenne, hogy gumira is lehet fűzni? Illetve fém nélkül megoldható? Hogyan?

febr. 16. 15:00
 1/9 A kérdező kommentje:
Helyben szeretnék vásárolni
febr. 16. 15:00
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A Gem morion nagyon jó, és olcsó. Nagyker, de kiszolgál magán embereket is. Hatalmas választéka van :) gumira lehet fűzni ásványt, igen :) ha gumira fűzöd, nyílván nem kell fémkapocs.
febr. 16. 16:15
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget. 😊
febr. 16. 16:54
 4/9 anonim ***** válasza:
83%
Nem tudom, de rózsakvarcot mindenképpen rakjál bele. Nekem sokat segített.
febr. 16. 21:17
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A Gem Morion-t én is tudom ajánlani (Régen rendszeresen vásároltam náluk; azóta volt egy tulajdonos váltás, de gondolom, továbbra is nagy a választék, és kedvezőbbek az áraik, mint az ásványboltok többségének. Amikor utoljára jártam ott, úgy működött, hogy volt nagyker ár viszonteladóknak és külön kiser ár magánszemélyeknek.)

Fűzéshez használt gumidamilt is be lehet náluk szerezni, általában 10 méteres tekercsekben, de annak idején emlékeim szerint kb. másfélszer annyiba került egy ilyen tekercs, vagyis 10 méter, mint ásványboltokban az 1 méteres szálak.

Ezek a damilok jellemzően 0,6 / 0,8 és 1,0 mm átmérőben kaphatók, a legtöbb ásványgyöny furatához a 0,8 mm-es felel meg.

Ha szereted az ásványokat, akkor érdemes időnként ásványbörzéken is nézelődni. Én ezeken is fogtam ki időnként kedvező áron alapanyagokat ékszerkészítéshez.

Ez pont jövő héten lesz Budapesten:

[link]

Ezenk a linket mindig meg tudod nézni az egész évi Ásványbörze naptárat:

[link]

febr. 16. 21:18
 6/9 A kérdező kommentje:
Szuper. Nagyon szépen köszönöm. Rengeteget segítettél. 😊😊😊
febr. 16. 22:46
 7/9 A kérdező kommentje:
Mindenki sokat segített köszönöm szépen kedvesek vagytok. 😊
febr. 16. 22:46
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Meg mindig öblítsd át folyóvíz alatt, amikor csapközelben vagy. Megéri.
tegnapelőtt 12:01
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen kedves #8-as a hasznos tippet. Tudod kezdő vagyok e téren sajnos nagyon. Viszont érdelel minden ami az ásványi kövekkel kapcsolatos. Googlizgatok utánuk viszont telhetetlen lettem. Esetleg tudnál ajánlani olyan csoportot, oldalt írományt bármit, ahol minél és minél többet olvashatok erről az egészről? Hálásan köszönök bármilyen tippet. 😊Legyen szép napotok. 😊
tegnapelőtt 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!