Az atomokban galaxisok, emberek lehetnek?
Közismert, hogy a világegyetem nagyléptékű alakzatai galaxisok, szuperhalmazok ugyanolyan arányokat mutatnak mint a mikrostruktúrák. Az atom belsejében az arányok azonosak a naprendszerével. Az agysejtek a szuperhalmazokkal rokonok alkban.
ezt olvassátok el ! Így érthetőbbé válik.
Igaz lehet ? Vajon ha valóban tovább bontjuk az elektronokat akkor azokban is emberek élnek ? Persze itt nem olyan biológiai egyedekre gondolok mint mi vagyunk, hanem sokkal kisebb élőlényekre tudattal
Téged hogyhogy még nem kért fel a NASA, hogy dolgozz nekik?
Pedig egy igazi zseni tette fel a kérdést.Ugye kiabál az irónia?
Nézd meg magad:
Khmm
Egy elmélet szerint egy pontba belefér az egész univerzum. Érted, egy null dimenziós pontba. Bár én nem vagyok diplomás fizikus, sőt, de ez azért sok minden elárul.
És ebből kifolyólag mi mondja azt, hogy ilyen pontok nem lehetnek a világunkban mindenütt? :) Én nem akarok semmiféle konkrétumról beszélni.
Kérlek mielőtt válaszolsz értsd meg azt a tényt, hogy számunkra felfoghatatlan totálisan ismeretlen dolgokról beszélünk, így én nem várok sem magyarázatot arra, hogy ez miért nem lehetséges, sem arra, hogy miért lehetséges.
Nem szabad elfelejtkezni arról, hogy nem vagyunk képesek olyan dolgokat még csak érintőlegesen sem meg gondolni, amiről sem tapasztalatunk nincs.
Én nem vagyok egy túlzottan tanult személy, ezért kérlek ne világíts rá, hogy esetleg milyen matematikai, fizikai, stb. hiányosságaim vannak, mert akkor nap estig itt fogunk ülni.
Tehát én most például arra gondoltam, hogy van itt nekünk ez az általunk ismert fizikai világ. Beszélünk mm-kről, meg ezeknek nagyon parányi részéről. De mi van akkor, ha létezik egy ennél több milliárdszor kisebb léptékü világ is, amit eddig egyszerüen képtelenek voltunk még csak érzékelni is, mert annyira brutálisan kicsi. Oké, hogy szét tudjuk szedni a protonokat, meg ilyenek, de szerintem elképzelhető, hogy a szubatomi részecskék több milliárdszor kisebb világokat tartalmazhatnak. Nem mellesleg az általunk életként definiált lét csak egy nézőpont, ki mondja, hogy például az univerzum nem tekinthető egy hatalmas élőlényként? Az a baj, hogy nézőpontunk rendkívül mértékben korlátolt, és ezzel akarunk a korláton kívül eső dolgokat elképzelni, bizonyítani, cáfolni.
Szerintem semmi sem sérül (és főleg nem a tudomány) abban az esetben, ha nem azonosítjuk a végső realitást az általunk ismertel. Nem azt mondom, hogy menjünk bele ilyen nevetséges dolgokba, hogy "emberek az atomban", mert hát az ember az ember ~180cm, 80kg, nem lehet benne egy atomban nyilván. :D Nem is konkrétan erről beszélvén mondom én ezt, csak rá szerettem volna világítani arra, hogy bármi lehetséges, ami túl esik az általunk ismert dolgokon.
Arról nem is beszélve, hogy manapság a kvantumfizika érdekes dolgokat vetett fel tudtommal, ami alapjaiban változtathat a világ nézetünkön.
Nézd, szvsz a dimenziók egymásra épülnek, tehát:
a 3.dimenzió teljes egészét tartalmazza a második dimenzó, aminek az egészét az első dimenzió, és mivel azt is tartalmaznia kell valaminek, jön az a rész, hogy az egész egy semekkora közben pedig végtelen (:D) pont, ami tartalmazza az egész univerzumunkat. Namost, ebből ki indulva ilyen semekkora pont valszeg megszámlálhatatlan mennyiségben létezik. El kell vetni az anyagi szemléletet a fenébe, mi ezt éljük meg, csak azt tudjuk érzékelni meg felfogni amit látunk meg amit meg tudunk fogni. Azt akarjuk hinni, hogy ha vannak más világok, akkor az valahol van! Miért kéne bárhol is lennie? Hiszen a mi univerzumunk hol van? Meg kell érteni, hogy ez az egész csak egy illuzió. Itt vagyunk a tejút egyik karjában, fasza. De ez így ebben a formában, csak a mi világunkra igaz. A mi világunkat nagynak látjuk, de honnan tudod, hogy egy más "élőlénynek" aki az univerzumunkon kívül él, és felfoghatatlanul hatalmas méretü nem úgy néz a mi kis univerzumunkra, mint pl. mi nézünk valamire, ami számunkra olyan kicsi, hogy már mérhetetlen, érzékelhetetlen. Érted? A méretek azok rendkívül szubjektív dolgok, mi azt gondoljuk nagy az univerzumunk, pedig ez csak viszonyítás kérdése :)
Amit a dimenziókról írtál, az inkább fordítva lenne igaz: a két dimenziósban van benne az egydimenziós és a háromdimenziósban a kettő, amiben pedig még mindig ott az egy.
Példának okáért:
2D: hossz és szélesség
3D: hossz és szélesség + magasság
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!