Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ki valójában Mihály arkangyal?

Ki valójában Mihály arkangyal?

Figyelt kérdés
Nagyon sok mindent olvastam, és már kicsit összezavarodtam, de mivel hasonló témában írnék (nem szakkönyvet, de nem akarok hatalmas hibákat véteni), ezért szeretnék tisztán látni. Vannak akik az első lényként említik, akit Isten megteremtett, mások Jézussal azonosítják, így valamilyen szinten istennel is. A nevének elvileg a jelentése Ki olyan, mint Isten? de volt aki azt írta, ez kijelentésként is értelmezhető (Aki olyan mint isten) . Nem akarok itt vallásháborúkat, csak az igazságot szeretném tudni, remélem lesz valaki, vagy többen is, akik tudnak segíteni!

2013. ápr. 27. 20:17
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
35%

"Vannak akik az első lényként említik, akit Isten megteremtett, mások Jézussal azonosítják, így valamilyen szinten istennel is"

Na most, Istennel semmiképpen nem azonos, mivel Istennel senki sem lehet egyenrangú. Igen, Mihály az első lény, akit Isten megteremtett.

A Biblia szerint, az első teremtmény nem más, mint Jézus Krisztus. Tehát Mihály úgy néz ki, hogy maga Jézus.

Kolossé 1:15. "A ki képe a láthatatlan Istennek, minden teremtménynek előtte született;" - tehát Jézus az első teremtménye Istennek.

A Júdás levelének 9. verse ’arkangyalnak’ nevezi Mihályt. Az „ark” előtag görög megfelelőjének jelentése ’fő’ vagy ’legfőbb’, és az „arkangyal” szót a Biblia soha nem használja többes számban. Ezen a versen kívül csak az 1Tesszalonika 4:16 említi az arkangyal szót, ahol Pál a feltámasztott Jézusról beszél. Ezt írja: „maga az Úr [Jézus] le fog szállni az égből parancsszóval, arkangyal hangjával és Isten trombitájával”. Tehát Jézus Krisztus itt van azonosítva az arkangyallal, vagyis a legfőbb angyallal.

A választ a Bibliára alapoztam, alá vannak támasztva Bibliaversekkel, mivel ez egy Bibliai kérdés volt. Bár ilyenkor szokás lepontozni, de csak nyugodtan.

2013. ápr. 28. 09:08
 12/24 anonim ***** válasza:
33%

10-esnek. Péter apostolnak öt neve is volt: Simeon, Simon, Péter, Kéfás és Simon Péter (Máté 10:2; 16:16; János 1:42; Cselekedetek 15:7, 14).

Jézust pedig az egyik prófécia Immánuelnek is nevezi, tehát nyugodtan lehet több neve.

Ésaiás 7:14. "Ezért ád jelt néktek az Úr maga: Ímé, a szűz fogan méhében, és szül fiat, s nevezi azt Immánuelnek"

2013. ápr. 28. 09:13
 13/24 anonim ***** válasza:
79%

Itt egy jó példája a félremagyarázásnak.

Mihály nem mondott ítéletet, mert nem tehette. A tanúk pedig csak azért erőltetik Jézusra az arkangyali mivoltát, mert nem ismerik el Jézus istenségét. Mert eretnekek.

2013. ápr. 28. 09:15
 14/24 A kérdező kommentje:
A 8.-at én írtam, szóval nem tudom, hogy te melyik vagy
2013. ápr. 28. 17:03
 15/24 A kérdező kommentje:
Szóval Jézust csak a JT azonosítja Mihállyal? Vagy van ennek valami alapja is, mármint azon kívül, amit az a hozzászóló írt, aki leírta, hogy Jézus és Mihály is az első teremtett lényként van számon tartva
2013. ápr. 28. 17:06
 16/24 anonim ***** válasza:
0%
13-as. Nagyon unalmas már ez az eretnekség. Te milyen vallású vagy? Le merem fogadni, hogy a te vallásodban vannak tolvajok, házasságtörők, részegesek és meg vannak tűrve. Na ez az eretnekség.
2013. ápr. 28. 19:14
 17/24 anonim ***** válasza:
8-as én voltam, mielőtt törölte valaki a kommentemet, így lett másik számom.
2013. ápr. 29. 17:34
 18/24 A kérdező kommentje:
Mit írtál?
2013. ápr. 30. 14:26
 19/24 reiter bálint válasza:
A katolikus hagyomány szerint Szent Mihály (Mihály arkangyal más néven Michael arkangyal) egyike a 7 arkangyalnak (főangyalnak), ő a mennyei hadak nagy vezére és győztes harcosa. Ünnepnapja szeptember 29. (A 6. századtól tartják.) Jelképe hatalmas kardja, mellyel legyőz minden gonoszt, akaratereje hatalmas, mint ahogyan ő maga is. Isten iránti hűsége megingathatatlan
2013. máj. 9. 19:26
 20/24 A kérdező kommentje:
Utolsó: Köszönöm, mondtál olyat is, amit nem tudtam :) De sokat én is tudtam ezek közül, mindenesetre minden eddigit köszönök, és ha még jön ezután, akkor azt is.
2013. máj. 10. 15:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!