Mit tegyek energiavámpír a főnököm?
Ketten dolgozunk egy üzletben, a főnököm és én.
A főnököm /nő/ teljesen leszívja az energiámat.
Folyton csak magáról beszél, az unalmas életéről, a betegségeiről.
Sajnos vannak olyan órák, amikor nem jönnek a vevők, olyankor nincs mit csinálni és csak mondja és mondja a magáét és én csak bólogatok és nem tudok ellene tenni semmit.
Mivel a munkahelyeden töltöd jelen életed egyik harmadát keress egy másik helyet, ha nem érzed ott jól magad. Ez a nő nem fog meg változni. Egyébként elszívni is csak attól lehet aki hagyja. Tehát benned is helyre kell tenni valamit, de ha fárasztó a nő akkor menj el onnan!
Csak vigyázz aztán nehogy még rosszabbat találj magadnak!
Próbáld meg témát váltani. Attól, hogy ő a főnőköd, attól még irányíthatod a beszélgetést.
Vagy segíts neki, minden rosszra mondj valami jót, hogyan is lehetne néznie a helyzetet.
Még csak 5. napja vagyok ezen az új helyen és nagyon örültem ennek az állásnak, mivel előtte 1 évig munkanélküli voltam.
Nagy szükségem van a munkára.
Talán a szemébe kellene mondanom, hogy nem érdekel az élete?
Miért vagyok én köteles ezt hallgatni?
Hogyan lehet egy főnöknek intelligensen megmondani, hogy nem vagyok kíváncsi az életére?
Ezt tényleg komolyan gondoltad? :)
Szerintem ne mond meg neki, hogy nem érdekel. Csak próbáld meg irányítani a beszélgetést. Vagy mond meg neki ebbe a helyzetbe mi is volt a jó a te nézőszögedből. Mint már írtam.
Nem muszáj helyeselned, de az nagyon durva lenne megmondani hogy nem érdekel.
Én dolgozni járok oda, kirakni az árut,kiszolgálni a vevőket.
Én nem vagyok az a "folyton beszélhetnékem van " típus.
Ő viszont már ott van 13 éve /ő az üzletvezető, de nem a tulajdonos/ és látszik rajta, hogy mennyire unja az egészet.
Ráadásul már vagy 10 éve nem volt párkapcsolata / 44 éves/ tehát a személyiségén ez is meglátszik.
Köszönöm a jó tanácsokat.
Remélem találok megfelelő megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!