Ez is energiavámpírság?
Te minek vagy itt fröcsögni ha nem hiszel benne? menjél át máshova.
Azért nem energia vámpírság a fát ölelni, mert folyamatosan szív föl így nem apad ki mint az emberek, akik ma már zombiként mászkálnak, "levédve " magukat és így a bejövő energiát is leblokkolva.
:-)))
Léteznek klimatikus gyógyhelyek. És ez nem szimplán csak a levegő tisztaságát jelenti.
EÜ-s oktatáson is tanítják, hogy az erdei klíma teli van negatív ionokkal, ami jót tesz a depressziós kedélynek.
Ha csak azt vesszük, hogy így könnyebben feloldódnak a lelki görcsök, igen energiát kapott az illető. Kívülről, negatív ionok formájában. (fiziológiai folyamatot sajnos nem tudom) Nem elektromosat... ugyan ez járja a napfényről, d vitamin felszívódását segíti. A felszívódáshoz is kell egy fajta löket ergó energiát kapsz a napból.
Ezósok szeretnek mindent ilyen hülyén megfogalmazni. Bár egy részében én magam is hiszek, de néha a falra mászok túl cifrázott szavaktól. A természet gyógyászat nyelevezete jórészt lefordítható a nyugati orvosláséra és a gyógymódok is párosíthatóak sokszor működési elvek szerint is.
pl a reflexológiához hasonló dolgot tanulak a gyógymaszsőrük is, csak ez nem lábon történik hanem háton és kötőszöveti maszsázsnak hívják. Lényegét tekintve ugyan az.
kérdésre válaszolva.
Csúnya dolog meginni a vizet?
Valószínűleg a növények védekznének ellenünk ha nem szeretnék hogy megöleljük őket :-)
Ha az energiát, mint olyant nem a szó szigorú értelmében vesszük, akkor igenis sok energia van kürlöttünk ami hathat ránk.
Negatív energiaként rögtön ott van a képernyő. utálod, mert egész nap előtte dolgozol, árt a szemednek... tiszta sor.
A jövényeket viszont szereted, hamróniát hoznak a lakásodba illetve, egy szép erdőben könnyebb kikapcsolódni, relaxálni mint egy forgalmas nagyvároban. Ugyan akkor ez a forgalmas nagyváros is jelenthet feltöltődést, hiszen mind tele van élettel te is felveszed a ritmust. Ami persze egy idő után fárasztó is de egy jó buli erejéig nagyon impozáns.
A hullámok zúgása is pont ugyan ezt szolgálja, meg ad egy kellemesen relaxív, lassú ritmust, amihez hangolódva kipihenheted a nagyvárosi élet izgalmait.
Mi ez ha nem energia? Mozgási energia, hanghullámok, ionok, kellemetlen szmog (ez is fárasztó) elektro szmog. Mind zavaró, amni zavaró az felesleges energiát vesz el ergó fáraszt. És ezek egyéb pszichés hatásai... ezek mind bizonyítottak és ezek létrehozásához mind energia kell. Illetve "energia blokk" jön létre pl stressz hatására, spasztikus izmok "rögzítik" a stresszes állapotot, kavargó gonolatok terelik el a figyelmedet és így energiáidat a munkádról.
és megfordítva, egy kellemes környezet nagyon sokat segít kipihenni pontosan ezeket a kellemetlen tényezőket.
A fára lefordítva a dolgot. A fa belefektette az energiát hogy megnőjjön szép magas ágai vannak sűrű lombozata (fény és föld is segített neki) jön a szél, a nmozgási energia megsuhogtatja a lombokat jajj de kellemes. illetve párologtat és negatív ionokat gyárt. Hm ez mind a fa energiéja illetve jórészt, a nap és a föld "energiája" is. Jajj de kellemes nagy fák alatt üdögélni, - relaxálsz és felszabadulnak azok az energiák amelyek eddig levoltak foglalva a mindennapi élet aprónak tűnő de nagyon zavaró tényezőitől, mind ez a környezet változására történik tehát külső behatásra, tehát igen kapsz energiát a fától, hogy felszabduljanak a te energiáid....
Nagyon béna minderre az "energia" szót hazsnálni...
Még így is olyan hihetetlen? sajnos kémiai és fizikai képleteket nem tudok adni, de vannak azok is valahol.
Hű, itt azért elég sok dolgot kevertek. Legelőször is le kell szögeznem, hogy az energiavámpír mint olyan létező dolog, semmi köze az ezotériához, sokkal inkább a pszichológiához. Az örökké negatív, depressziós emberek mind energiavámpírok, a környezetükben még a legvidámabb és legkiegyensúlyozottabb ember is búskomorságba, és életkedvetlenségbe esik. (tapasztalat, van ilyen ismerősöm, nem is egy)
Szóval, én nem tudom, mi ez a faölelés. Kamaszkoromban én is csináltam, de mindig rám másztak a hangyák, ezért inkább felhagytam vele. Viszont maga a természet tele van "energiával". Nem tudok más szót rá, bár ez nem ugyanaz az az energia, amit a fizikaórai tanulmányainkból ismerünk. Jól gondolod, amikor arra akarsz kilyukadni, hogy kimész a természetbe feltöltődni, de mondok én neked valamit. Egy része tényleg így van, pozitív energiák a természetben, ez az ezós része. A másik dolog, ha mondjuk sétálsz egyet a szabadban, vagy a kutyáddal játszol, a mozgástól endorfin szabadul föl, és menten jobban érzed magad. Ez a biológiai része a dolognak.
Viszont ez a "fa energiáját szívom" dolog, ne is haragudj, de még wicca szemmel (én az vagyok) is baromságnak hangzik.
Mé lettem leszavazva?
Még tudományos is voltam ...!!!!
7es voltam
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!