Ez is energiavámpírság?
kedves 11 es
Én legjobb tudásom szerint válaszoltam és nem vártam semmiféle felpontozást. Csak azért mert valakinek "nem tetszik" a válasz még nem jelenti hogy rosszul válaszoltam. Ezt pedig megjegyzem mert jól válaszoltam. Lehet hogy több jó válasz is létezik, ezt is elfogadom. Ezért sem szoktam lepontozni. Nem voltam sértő és komolyan vettem a kérdést, pedig az nem tűnik elsőre, sem másodikra komolynak. És kérlek ne beszélj ilyen magas lórol.
Kedves kérdező bocsánat az offért
Tudod, semmi nagyképűség nincs bennem de ha valaki jó indulattal válaszol, az a legkevesebb hogy nem fitymálják le azt.
Az átalatok utalt leírás. Használati útmutató:
"Ne írd be még egyszer ugyanazt, amit egyszer már előtted valaki beírt! Ha egyetértesz a véleményével, értékeld válaszát!
Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a lefelé és felfelé mutató nyilak segítségével (azaz a válasz értékelésével) közölheted!"
Ezt én úgy értelmezem, hogy ha csak nem írt, valami baromságot, vagy nem rosszindulatú, akkor nem értékelem a választ. Mert minek! Sok féle megoldás is lehet.
Az is energia vámpírság, ha valaki rosszindulatú, az interneten keresztül is át jön a negativitása.
Olyan nehéz lenne nem leértékelni, azt hogy valaki jó indulatú? apró dolognak számít, de a sok apró dolog együtt nagyon sokat ér.
Az energia mint olyan létező dolog, minden abból áll, ha hiszed, ha nem.
Ha kimész a természetbe és energiát veszel fel onnan, az nem számít energia vámpírságnak, mivel az az elhasznált energia vissza fog oda kerülni. Minden megújul a környezetünkben.
Azok akik hülyék az energetikához és stb... azok ne olvassák az ezoterika részleget.... sok idióta...
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek nyomtam zöldet, eléggé megoszlanak a vélemények, de végülis mind hasznos.
"Nem voltam sértő és komolyan vettem a kérdést, pedig az nem tűnik elsőre, sem másodikra komolynak."
Pedig komolyan gondoltam, egyszerűen csak abból indultam ki, hogy az élőlények között energiacsere folyik, valamilyen formában állandóan megy az adok-kapok. Mi általában csak az ember és ember közti folyamatot vizsgáljuk, mivel emberek vagyunk, pedig lehet, hogy ugyanaz történik ember és növény, ember és állat között is, csak ők nem tudnkak visszajelzést adni, vagyis igen, csak nem olyan egyértelműt, mint az emberi beszéd.
7-es és 8-as válaszok tetszettek. Korrekt.
Az energia egy nagyon túlhasznált, nagyon félrevezető fogalom, és rengetegen használják úgy, hogy nem tudják, mit jelent. Számukra az energia olyan, mint a mágia, mindenre rá lehet fogni, bármibe bele lehet magyarázni, pont azért, mert megfoghatatlannak, elvontnak tűnik. Az energiavámpír is egy ilyen fogalom, ahogy a kedves wicca is rámutatott.
Valóban történik némi energiacsere közted és mondjuk egy fa között, pont úgy, mint bármilyen két tetszőleges test közt. Ha sokáig ölelgeted, akkor egy picit felmelegíted a fát, de ennyi.
Egyetértek azzal, aki pszichológia dolognak fogja fel az energiavámpírságot, nem ezoterikusként.
A faölelésről azt gondolom, hogy az önzetlenséget szimbolizálja, ezáltal "töltődsz fel" általa. Ha belegondolunk, mikor problémád van, és elmondod egy barátodnak, aki végighallgatja, megért... de tulajdonképp energiát ad át neked, a te problémáddal akár el is ronthatod a jókedvét (akartalanul is). Ellenben ha kimész a természetben, ami már önmagában csodálatos, és megölelsz egy fát, ami nem ad neked semmit, de létezik, és te ott ölelgeted, mint egy félbolond, ezen tán még jót is derülsz = már megkaptad az "energiát".
tegnap 21
És ettől vagy te Te. Más meg másképp értelmezi és másképp tesz, nem vagyunk egyformák,szerencsére. Így kerek a világ.
Ha igaz lenne hogy elfogadod más véleményét akkor nem akadnál fenn ilyen lényegtelen dolgokon mint zöld meg piros kéz, meg pontozás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!