Mi az a meditáció? Mire jó? Mit kell közben éreznem?
A meditáció egy nagy humbuk-- mert olyan nincs és nem igaz hogy nincsenek gondolatok!
Aki ilyet ír az hazudik amit sajnos nagyon sok magyar elhisz a hindu marhaságról és igyekszik utánozni.
Ha valakinek nincs gondolata az azt jelenti, hogy meghalt, mert a lélek eltávozott mert a gondolatunk bizony azon születik nem pedig az agyban!!
Mire jó a kikapcsolódás inkább ez a helyes gyakorlat, hogy nem rohanunk egy csendes helyen vagyunk és vagy zenét hallgatunk ami megnyugtat vagy végig simítjuk a gondolati tenyerünkkel a fejünket majd az egész testünket úgy hogy érezzük a saját lelkünk feszültségét az életnek belső titkait.
De ehhez a legjobb hanyatt feküdni kispárnát a fejünk alá tenni, ellazulni, és nem gondolni és figyelni semmi másra csak is a belső önmagunkra-- ezzel nem csak nyugalmat teremtünk önmagunkban de gyógyitani is képessé válunk önmagunkat illetve a fejünk lesimításával és a egész testet átszövő energia szálaknak lesímogatásával szinte erősebbé válunk minden egyes alkalom után.
A meditáció olyan tudatállapot, ahol az agyad alfa (=programozható!) állapotban van.
Vigyázz, hogy ilyenkor mit tolnak bele, mert azt kezded el megvalósítani:
ha pl. nyálas hazugságokat, akkor azt stb.
Az első tökéletesen megfogalmazta, teljes mértékben igaza van. :)
Én még annyit hozzátennék, hogy mivel többféle meditáció van, ezért mást és mást érzünk, ill. ugyanazt a meditációt is másként érezheti két ember, hiszen nem vagyunk egyformák, sőt. Ez az aktuális élethelyzetünktől is függhet. Én éveken át jártam egy kedves ismerősömhöz, aki ezzel foglalkozott, vele nagyon sokat meditáltunk és utána megbeszéltük, hogy ki mit érzett közben (anyummal és tesómmal jártam). Sajnos ez az ismerősöm már nincs köztünk, pedig fantasztikus ember volt, mindig tudott segíteni és önzetlenül tette mindezt!
Egyébként, ha kíváncsi vagy, próbáld ki! Hidd el, nagyon jó, egy kicsit kikapcsolsz, kilépsz a hétköznapi rohanás világából, megnyugszol.
kedves 6/ akkor ezt kellett volna elsőre írni amit Te írtál röviden;"""Kikapcsolódásnak hívhatjuk azt is, ha valaki elmegy kirándulni egy nemzeti parkba, ahol mondjuk leül, becsukja a szemét és hallgatja a madárcsicsergést. Ez a relaxálás. """
---nem pedig alfa-marhaságokat amit az agykontrollosok érnek el eszement Sylva-féle visszafelé számolással 100 ig és hallucinálnak vagy meditációnak nevezni a légzés szám megváltoztatását vagy ahogy az eszement látomásokat hallucinációkat előidézgető babonás hinduk a Ganges partján művelnek vagy a folyamatosan hajlongó egyetlen szót ismételgető bigott tibetiek.
Nem mindegy, túl sok marhaság ömlött be hazánkba és túl sok butaságot elhisztek ami a legnagyobb baj, hogy sokan kipróbáljátok sőt gyakoroljátok. Ettől óvlak benneteket!
Ha valóban érdekel, akkor hiteles helyen informálódj. Ajánlom olvasásra Sri Chinmoy, vagy Osho Meditáció című könyvét.
Eckhart Tolle:A Most Hatalma is hasznodra lesz.
Nagyon ok ezoterikus írás foglakozik a meditációval, én ezeket ismerem behatóbban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!