Elegem van az ezotériából, mit tegyek?
Nem akarom senkinek a hitét megbántani, nem ezért kérdezem!
Eddig még úgy voltam vele, hogy ok, kikerülöm, ha nem érdekel, de már egyre nehezebb. Egyre több ismerősöm válik ezotéria-hívővé. Ami nem is zavarna, ha nem ezzel traktálnának állandóan. Korábban csak pár barátnőm meg a párom családja volt ilyen, de most már az én családom is egyre inkább elhisz ilyen dolgokat, egyre többet beszélnek erről.
Én egy bizonyos szintig nyitott vagyok a témára, de amikor már egyre elborultabb elméletekkel kerülök szembe, az eléggé le tudja fárasztani az agyam...
Mit tegyek? Elfogadni elfogadom, hogy vannak ilyen érdeklődésű emberek, de hogyan NE idegesítsem fel magam rajtuk?
Mit tegyél?
Rakass magadra egy nyugodtságot biztosító mágiát - kötést :D :D :D :D
1: köszi, ezt kipróbálom XD
2: olyan, mint amikor már zsibbad az agy a sok hülyeségtől...
Keress, kutass az emlékeidben, milyen hobbyd, szokásod van, amit a családod nem nagyon torelár, és amikor ők előhozzák az ezot, te kezdd el nekik magyarázni a saját szórakozásoddal kapcsolatos legfrissebb élményeidet, az azzal kapcsolatos legújabb eseményeket, infókat stb.
Amikor majd kezdik unni, hogy te örökké másról sem beszélsz, akkor emlékeztesd őket, hogy ők is ugyanezt teszik.
Teljesen normalisan megmondhatod, hogy ez neked bonyolult, vagy hogy ez a tema nem erdekel, nem vagy ra nyitott, vagy ha ugy tetszik: "lefárasztja az agyad". Es fontos: szeretned, ha erröl nem beszelnenek neked. Csak ennyi.
Ugyanugy, mint amikor mas tema nem erdekel valakit (elektronika, orvostudomany, kibernetika, fizika, fözes vagy barmi).
Ha jol ertem, a mondanivalojuk idegesit fel, ugye? Mert akkor megmondhatod ezt. De ha maga az ember, vagy az, hogy ilyen az erdeklödese, akkor viszont nem igaz, hogy el tudod fogadni, pedig sok mast nem tehetsz. Ha tiszteletben tartod az erdeklödesi körüket, nem rajuk erölteted a tiedet, valoban elfogadod, akkor elvarhatod, hogy ne eröltessek rad az övüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!