Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A fáknak lasabban telik az idő?

A fáknak lasabban telik az idő?

Figyelt kérdés

A fa nagyon-nagyon lassan növekszik. Emelett áll egy helyben, nem csinál semmit. Ezért kérdezem.

De más, ha pl órjásteknősről van szó. Az orjásteknős bár 200 évig is elél, képes abban az ütemben mozogni, ahogyan azt látni lehet. Így hát, az orjásteknős, és egyéb mozgó állatok nagyjából ugyanúgy tapasztalhatják meg az időt, mint az ember.

A fák viszont szerintem hatalmasan elnyújtva vélik érzékelni az idő haladását.

2013. febr. 15. 13:35
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 A kérdező kommentje:
Az orjásteknős ugyanúgy hangzik, mint az óriásteknős :)
2013. febr. 15. 15:15
 22/66 anonim ***** válasza:
0%
Nem minthogyha a gúnyolódok tudnának írni :-D
2013. febr. 15. 15:38
 23/66 anonim ***** válasza:

Ezek a válaszok és kommentek...

A magyar tanárom szívrohamot kapna.

2013. febr. 15. 15:43
 24/66 anonim ***** válasza:

#18:

16 hibát vétettél, ez egészen csüggesztő. Szedd össze magad, mert nem csak én, hanem más sem fog komolyan venni.

> szánalmasan bekébzelt vagy

Korrekt módon kifejtem az álláspontomat, erre jössz te, indokok és érvek nélkül nevetségesnek nevezel, aztán pedig beképzeltnek. Tudod, mit jelent a szó, hogy “irónia”? Ha nem, nézz utána.

> Aszt hiszed érdekel valakit, hogy téged felidegeljen ? Kb senkit !

Üdvözöllek az Interneten, remélem, jól fogod itt érezni magad.

> Aszd hiszed, mert összeolvastál valamit neten, már mindent tutsz ? elárulom neked : ez nem így van ! :D

Drága gyermekem, egyáltalán nem hiszem, hogy mindent tudok, sőt, vagyok annyira értelmes, hogy tisztában legyek azzal, hogy milyen keveset tudok valójában. De több-kevesebb sikerrel meg tudom különböztetni a megbízható és a megbízhatatlan forrásokat, képes vagyok értve olvasni szövegeket, és nem fogadok el egy jól hangzó dolgot csak azért, mert jól hangzik. Neked is igencsak javadra válna, ha elsajátítanád ezeket a képességeket.

> Azért mert aszt tanultátok suliba, hogy csak egyfajta élet van és ahhoz agy kell, ez nem feltétlen van így

1. Nem tanultuk ezt suliban. 2. Az élethez nem kell agy. Ott egy fa, nincs agya, mégis él. Abban egyetértek veled, hogy amit suliban tanulsz, az nem feltétlenül van úgy.

> Elárulom neked : Létezik szilícium alapú élet is.

Nem. Viszont LEHETSÉGES a szilícium alapú élet (meg másfajta is). Óriási a különbség a “lehetséges” és a “létezik” között. Pontosan ez az értő olvasás hiánya.

Ha te hiszel abban, hogy a fák számunkra mérhetetlen, érzékelhetetlen, varázslatos módon tudatos érzékelésre képesek, az a te dolgod, amíg nem támasztja alá ezt semi, addig az értéke és relevanciája nulla.

Nem akarlak bonyolult dolgokkal összezavarni, de gondolj bele ebbe (előre bocs a rendkívüli egyszerűsítésért): az ember ősének pár millió évvel ezelőtt hatalmasra nőtt az agya, kifejlődött az öntudata, és nézd meg, hol tart ma. A fák évszázmilliók óta gyakorlatilag egyformák. Gondolod, hogy egy tudatos érzékeléssel rendelkező élőlény ennyi idő alatt picit sem változott volna?

2013. febr. 15. 15:50
 25/66 anonim ***** válasza:
A delfineknek NINCS énképük. Ahogy az orjásteknősöknek sem!
2013. febr. 15. 16:22
 26/66 A kérdező kommentje:
Pedig felismeri magát a tükörben. és bemutatkozik, hogy konkrétan ő milyen. Az orjásteknős nem ilyen.
2013. febr. 15. 16:24
 27/66 anonim ***** válasza:
88%

"és bemutatkozik, hogy konkrétan ő milyen."

Nekem még egy delfin se mutatkozott be. Milyen bunkó egy állatok!

2013. febr. 15. 16:26
 28/66 A kérdező kommentje:
A saját nyelvén, a társainak.
2013. febr. 15. 16:27
 29/66 A kérdező kommentje:
Olían h*lye vagy, hogy ez nem jutott eszedbe. Így vagy te olyan okos mi? Ésszerűség nulla, de a primitív hozzászólás, amikor már nem tudzs mit kihúzni az agyadból, az már megy.
2013. febr. 15. 16:28
 30/66 anonim ***** válasza:
Ha még egyszer leírja, hogy orjásteknős megpusztulok.Xdd
2013. febr. 15. 16:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!