Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A lányom éjjel arra ébredt,...

A lányom éjjel arra ébredt, hogy nézik, a számítógépnél meglátott egy 15 cm átmérőjű narancssárgás színű gömböt, mire az felé indult. Egy darabig egy helyben lebegett, aztán hirtelen eltűnt a csukott ablakon át. Teljesen nyugodt volt. Mi lehetett?

Figyelt kérdés
2013. jan. 24. 12:40
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Apukám mesélte, hogy a '70-es években az első tévéjük úgy ment tönkre, hogy egy gömbvillám kb. derékmagasságban végiglebegett a tornácon, be a szobába, megkerülte a tévét, majd ki az ajtón, és eltűnt. ezt az egész család látta. a tévé közben nem volt bekapcsolva, meg aztán már soha többet, mert tönkre ment.

Ezzel csak arra szerettem volna utalni, hogy ha a monitor előtt tényleg gömbvillám lett volna, az nem tette volna tönkre? (Persze lehet, hogy nem, de a családban ez volt a tapasztalat.)

2013. jan. 25. 10:55
 22/28 anonim ***** válasza:
70%

>másik dimenzió meglátása

Na igen, ez tökéletesen kézenfekvő magyarázat, ez az első dolog, amire a racionális ember gondolhat. Bravó! (ez szarkazmus volt, csak mondom, mert sokan nem értik)

Amit a lányod leírt, tipikus gömbvillám-jelenségnek tűnik, amelyre máig nincs korrekt magyarázat, csak egy rakás találgatás.

2013. jan. 25. 11:56
 23/28 A kérdező kommentje:

Én nem vetem el a másik dimenzió lehetőségét, mely valahogy néhány pillanatig láthatóvá lett, de az emberi szem nem tudja másképpen látni.(Lehet, hogy rossz példa, de most ezt tudom felhozni, (pl a helikopter rotorját mozgás közben korongnak lájuk, sőt,úgy látjuk visszafelé forog), vagy az ultrahang hullámok, stb....

De hihető a gömbvillám és az UFO is.

A gömbvillám csinál fura dolgokat, de általában a szilárd dolgokat csúnyán elintézi, van, hogy szabályos szélű lyukat vág, vagy szét dönt dolgokat, vagy felrobban.....

Szóval még mindig tanácstalan vagyok, mi lehetett.

De a tuti az, hogy a lányom biztos, hogy ébren volt, biztos látta, amit látott és nem iszik, nem kábszerezik abszolút normális kis csaj.

2013. jan. 25. 18:06
 24/28 anonim ***** válasza:
50%

>pl a helikopter rotorját mozgás közben korongnak lájuk, sőt,úgy látjuk visszafelé forog), vagy az ultrahang hullámok, stb....

Igen, nagyon rossz példa, mert semmi köze a dimenziókhoz. Ne használd azokat a szavakat, amiket nem értesz. A helikopter rotorját szabad szemmel azért látod korongnak, mert a szemed nem képes olyan gyorsan követni a változást és összemosódnak a rotorok. Visszafelé forogni a tévében látszik, az állandó 24/s képfrissítés és a rotor fordulatszámának eltérése miatt.

És hogy jönnek ide az ultrahanghullámok? :D

2013. jan. 26. 00:29
 25/28 anonim ***** válasza:
80%
Gondolom a kérdező arra utalt a hasonattal, hogy az ultrahang hullám is létezik, holott azt sem látjuk.
2013. jan. 26. 09:04
 26/28 A kérdező kommentje:

Igen,kösz a segítséget! Jól látod, pontosan ezt akartam mondani, tudván a rossz példát, de arra jó, hogy nem biztos, hogy tudják az érzékszerveink ebben a dimenzióban a helyes

alakot, vagy érzékelést pontosan visszaadni, tehát gömbnek látjuk, de nem az valójában.

2013. jan. 28. 00:19
 27/28 A kérdező kommentje:

Vagyis, mint ahogy a szemem nem képes visszaadni a helikopter rotorjának mozgását, a visszafelé forgás pedig a képfrissítés és a fordulatszám ellentéte kapcsán a szemem nem úgy érzékeli, mint ami valójában van.

Az ultrahangot, (aminek végképp nincs köze hozzá, de példának mégis jónak tartom) azért hoztam példának, hogy

nem vagyunk rá képesek, hogy halljuk,nem is érzékeljük, pedig milyen hatalmas erő lehet.

Így lehet egy másik dimenzió is, amiben a történést sajnos gömbnek érzékeljük, mert nem tudjuk másképp látni. Illetve leginkább egyáltalán nem látjuk.

2013. jan. 28. 00:32
 28/28 anonim válasza:
70%

Szerintem is gömbvillám. Szereti az ablakokat, és viharos időben gyakoribb. Én nem látnék bele UFO-t, egy ritka fizikai jelenség, amit a tudomány még nem ismer. A hangsúly a MÉG-en van. Most, hogy egyre több a kamera/okostelefon, egyre több infó lesz róla. Szerintem.

PS: Legközelebb vegyétek fel videóra :)

2013. júl. 3. 18:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!