Mielőtt megszületünk, miért nem kérdezik meg tőlünk, hogy egyáltalán akarunk-e élni? :S
Figyelt kérdés
2012. dec. 28. 17:23
31/37 anonim válasza:
Akkor az, hogy én a születésemkor nem lélegeztem, jelentheti azt is, hogy menet közben meggondoltam magam?
... Ez sok mindent megmagyarázna. :/
32/37 anonim válasza:
Ha ettől sokkal szarabb lenne a helyzet (illetve lett volna, amikor megszülettem) és tényleg megkérdeznék a kezdet kezdetén, akkor is azt mondtam volna, hogy élni akarok, ugyanis a szegény tengerésznek még mindig jobb dolga van, mint a halott tegnerésznek. Sokan annyira nem tudják megbecsülni az életet és az élet dolgait, hogy szörnyű.
33/37 A kérdező kommentje:
Nem tudhatjuk,hogy halottnak lenni rosszabb-e. Lehet,hogy sokkal boldogabbak,mert olyan világba vannak,amit mi nem ismerünk.De ezt tényleg nem lehet tudni,ezért nem is érdemes jobban belemenni :)
2013. jan. 4. 10:07
35/37 anonim válasza:
Én is folyton ezen gondolkodom!
36/37 anonim válasza:
Hát gyanítom a többi élőlény nincs is tudatában annak hogy él. Egy csecsemő sincs tudatában és nem is fogja fel az élet fogalmát ez szerintem tuti. Feltehetnénk a kérdést így is:
miért nem utaztak a szüleid előre ez időben és kérdezték meg tőled hogy ezt szeretnéd-e, hogy elindítsuk ezt a sejtosztódást és a tudatodra szeretnél majd ébredni?
Mert legyünk őszinték ezt azért nem lehet másképp megoldani :)
és hát a kérdés mit tekintünk valójában életnek a tudatodat vagy pedig a fizikai alkotó elemeidet?
Mert ha csak fizikailag nézzük a dolgot akkor hát... "anyag nem vész el csak átalakul" .... :)
37/37 A kérdező kommentje:
Hát végre..egy filozofikus válasz is :)
2013. jan. 9. 19:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!