Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mielőtt megszületünk, miért...

Mielőtt megszületünk, miért nem kérdezik meg tőlünk, hogy egyáltalán akarunk-e élni? :S

Figyelt kérdés
2012. dec. 28. 17:23
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
Lehet így van.Én keresem az életem értelmét,de nem találom.Szeretnék örülni minden apróságnak,de nem tudok.Kéne egy cél,amit kitűzök magam elé,de egyszerűen nem érdekel semmi.Unalmas minden és egyhangú.Különben is minek küzdjünk mindenért,szenvedünk,utána meg értelmét veszti minden,mikor a másvilágra megyünk.Akkor mi értelme volt az egésznek?
2012. dec. 29. 18:36
 22/37 anonim ***** válasza:
33%
Az ókori görögöknél megkérdezték. Ha a gyerek közölte, hogy nó tenksz, akkor lehajították a Tajgetoszról.
2012. dec. 29. 20:18
 23/37 ShopieMiller válasza:
0%
Azért, mert mindenki igen-t mondana. Amikor megszületsz még nem értek fájdalmak és tapasztalatlan vagy. Mondjuk abban igazad lehet, hogy aki mondjuk betegnek születik, csonkának vagy értelmi fogyatékosnak, de az ilyen emberek sem tudják ezt születéskor. Tehát összegezve, értelmetlen lenne ilyet kérdezni... főképp h a bébik nem is értik+szavakkal vàlaszolni sem tudnak
2012. dec. 30. 11:54
 24/37 ShopieMiller válasza:
0%
Ebben igazad van... de ha belegondolsz az élet mindig hoz jót is és rosszat is. Ha mielőtt elkezdenél élni és nemet mondasz, kimaradsz azokból a jókból... mindenki kap esélyt arra, hogy széppé tegye az életet
2012. dec. 30. 14:47
 25/37 anonim ***** válasza:
100%

És mégis hogy gondolod kedves kérdező?!

Fiam/lányom, meg akarsz-e születni, vagy inkább lenyeljelek?!

2012. dec. 30. 15:19
 26/37 anonim válasza:
53%
Nem vagy te egy kicsit egoista? Gondolj a szüleidre vagy a leendő gyerekedre? Az életed nem csak azért van, hogy neked kedvezzen ott vannak a szeretteid is! Ja, és örülj inkább hogy egészséges vagy. Ne értsd félre nem vetlek meg, ez a kérdés bennem is felmerült amikor sok negatív hatás ért, én erre a válaszra jutottam.
2012. dec. 30. 21:04
 27/37 anonim ***** válasza:
83%

Bizony, nehéz élni, és vannak mélypontok, amikor lázadozunk, van amikor intuitíve megértjük, miért is vagyunk itt? Változik.

Radnóti: Előhang egy monodrámához

Kérdeztek volna magzat-koromban...

Ó, tudtam, tudtam én!

Üvöltöttem nem kell a világ! goromba!

nem ringat és nem ápol, -

ellenemre van!

És mégis itt vagyok.

A fejem rég kemény

s tüdőm erősödött csak,

hogy annyit bőgtem én.

[...]

A madár tudja tán, hogy mi a szabadság,

mikor fölszáll a szél alá

és ring az ég hullámain.

A hegyek tudják hogy mi a méltóság,

hajnalban, alkonyatkor is,

a lomhán elheverő hegyek...

Hegy lettem volna, vagy növény, madár...

vigasztaló, pillangó gondolat,

tünő istenkedés. Ma már az alkotás is rámszakad.

[...]

[link]

2012. dec. 30. 21:43
 28/37 anonim válasza:
26. vagyok Egyébként nekem is Radnóti ugrott be meg Az ember tragédiája (főleg ott a vége felé) :D amikor Ádám hasonló gondban szenved, gondoltam rá, hogy írjak ki belőle egy idézetet de akkor ezt pótlom úgy, kedves kérdező, hogy ha komolyan érdekel a válasz akkor olvasd el : ) mindkettőre értem + van még néhány dolog Radnóti: Ikrek hava c. művében
2012. dec. 30. 23:57
 29/37 A kérdező kommentje:
Már megint törölték a hozzászólásomat,komolyan nem értem miért.Annyit írtam,hogy lehet tényleg egoista vagyok,mert magamra gondolok..
2012. dec. 31. 00:26
 30/37 Kutyus70 ***** válasza:
31%

Miért nem kérdezik meg? Mert egy elmélet szerint egyszerűen TE döntöd el, (születésed előtt) hogy mikor, és hol születsz meg. Itt felmerülhet hát, hogy:

"na de akkor miért születnek egyesek szegény családban, bűnöző családban, no meg ki akarhat például cigány családban születni?!"

A kérdés jogos. Csakhogy tudni kell, hogy a döntésed és választásod az előző életedben elért értelmi és lelki fejlettségi szintedtől függ.

2013. jan. 2. 20:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!