Elmesélnéd, hogyan végzed a meditációt?
Csak azokhoz szól a kérdés, akik ténylegesen meditálnak.
Elmesélnéd, hogy részletesen, hogyan végzed ezt? Milyen technikát alkalmazol? Milyen testhelyzetben, milyen belső eljáráson mész végig?
Annak is örülnék, ha azt is leírnád milyen számodra az a tudat állapot.
Így van. Ezek nagy igazságok.
A teljes gondalatnélküliseget úgy írhatnám le, hogy elmesélem saját tapasztalatomat.
Ezt a szaba ég alatt próbáltam, este, kint a szántóföldön állva.Tél volt, hó , de nem túl hideg. Lehet nevetni nyugodtan, viccesen hangzik igen :).
Szóval csak szemtanúi voltam a gondolataimnak. Kis idő után ,meg ..igazából nem is tudom elmondani, mint mikor mélyen alszol, és nem emlékszel álmodra. Lassan kinyitottam szemem és úgy döntöttem, hogy hazaindulok. Óriási szeretet öntött el. Jött volna valaki szembe, átöleltem volna. Kb 15 percnek tűnt a kint létem, de mikor órámra néztem láttam, hogy 50 perc telt el. Nagyon meglepődtem. Gondolat nélküliséget nem tudod leírni, mert ott már csak te vagy egybeolvadva a léttel. Nincs idő, nincs semmi.
Igaza van elöttem szólónak, hogy hiába mondjuk el neked tapasztalatainkot, mindig azon leszel hogy te is át éld. De ha görcsösen hajtasz a cel felé, sosem éred el. Nem tűzheted ki céul, hogy most el akarom érni azt az állapotot.
Egyszer csak megtörténik. Csak élvezd az adott pillanatot, és meglepodsz.
"Jézus mondta: Aki keres, ne hagyja abba a keresést, míg csak nem talál, és ha találni fog,
zavarba jön majd, amikor zavarba jön, csodálkozni fog és a mindenségen uralkodni."
Sok sikert.
Ötös :) : még elég fiatalon voltam egy agykontroll tanfolyamon és nekem az nem volt szimpatikus. Sem ez az egész programozás, és mindenféle dolgok elérése ezáltal, sem maga a relaxációs technika. Nekem túl mechanikus, túl gépies, túlságosan eredmény centrikus volt. Valahogy olyan volt, mint amiből pont a dolog spiritualitását mosták volna ki. Nem valami célokat akarok elérni ezzel, csak minél mélyebben megismerni ezt a fajta tudatállapotot.
Amúgy nem vagyok teljesen tapasztalatlan, volt egy időszakom, amikor sacc egy hónapig csináltam a magam módján és akkor elég jól haladtam elég mélyen sikerült átélnem, csak aztán valahogy kizökkentem és azóta nem találok vissza :) Meg más irányokból is van azért tapasztalatom, szóval van elképzelésem róla, milyen lehet, ha valaki még tovább jut.
És bár, tudom hallgatni kellene az ilyesmiről és az ember nem lehet eléggé óvatos, de mégis tök jó lenne, ha élve a névtelenség nyújtotta védelemmel kifecsegnéd ezt a személyes irányt :) Bátran, magadat nem türtőztetve, nem restelkedve és főképp nem megijedve, csak nyugodtan, szégyenkezés nélkül :) Csak ha kedved lett.
Jézus :): szóval emiatt az élmény miatt lett a neved Jézus :) szép leírás lett! És ott álltál csukott szemmel a hóban? Vagy nyitva volt a szemed? Ez a nyitott szemes meditáció is érdekes. Halottam, hogy van olyan, hogy az ember befelé megy, de olyan is hogy kifelé, hogy valahogy a fizikai dolgokat érzékleteket használja a dolog felületeként.
éberséget,elme nélküliséget....
az elme = gondolkodás
Csukott szemmel végeztem a meditációt, és most is úgy szokom.
Igen, ezért választottam ezt a nevet. A példaképemet. Sajnos sokan megsértődnek, mikor meglátják a válaszolók közt, hogy Jézus írt nekik. Megértem őket, de nekem semmi hátsó szándékom nem volt a név használatával. Sajnálom, hogy mások nem értik meg, mint te.
Az újszövetség elolvása után jöttem rá bizonyos dolgokra, Jézusról, és hogy a keresztények még mindíg nem értik szavait. De ez már egy másik téma :).
Szép napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!