Lehetséges, hogy a gondolatoknak külön életük van?
1. Helyesírásod csapnivaló, ezért nem tudom komolyan venni a kérdést.
2. Nem lehet teljes biztonsággal kizárni, amit állítasz, de attól még nincs különösebb alapja.
3. Ettől még nem oldódik meg a keletkezés problémája, az utolsó mondatodnak semmi értelme. Ha a világ csak a gondolatok színtere, akkor maguknak a gondolatoknak jön elő ugyanaz a keletkezési problémája.
A Kétségek Éjfeketén Tornyosuló Monolitja
Szia!
Igen!Eleinte kevés alkalommal,majd egyre gyakrabban képes leszel arra,hogy tetten érd magad,illetve ezt a kényszeres gondolkodó automatát,amely zakatol,pörög,jön-megy ide-oda csúszkálva a múltban és a jövőben,miközben gondolatokat gyárt!Mikor megfigyeled,rést hasítasz az időben és eléred a jelen pillanatot!Erre bárki képes,nem kell hozzá semmilyen adottság!
Külön tudata van,úgy hívjuk,hogy egós elme!Ez nem azonos a jelen lévő tudattal!A tudatos én képes megfigyelni az egót működés közben,azáltal,hogy rést nyit az időn,ellenben az egós elme nem képes megfigyelni a tudatos ént,mert nem képes a jelenben létezni,csak a múltban és a jövőben!
Valójában a világban nem a tudat,hanem az egó kivetülései nyilvánulnak meg!Ha a tudat kivetülése lenne a világ,akkor a világban nem lenne szenvedés,gyermekgyilkosság vagy éhezés,kizsákmányolás!Tudatosan senki nem akarná ezeket!
"csak látszat az hogy mi akarjuk gondolni őket és nekik külön tudatuk, életük van"
Ne vedd magadra, de ez a skizofrénia egyik tünete.
"Doxazmák (téveszmék):
... gondolatelvonás, gondolatbeültetés, gondolatsugárzás, a saját gondolatok elidegenedése (a személy külsőnek érzi azokat)..."
:)
A linket lehagytam, bocsánat.
Szia ma 15:32!
Ha akarattal teszed nem vagy beteg!
Nem mindegy,hogy kényszeres-e,tehát tudattalan vagy akaratlagos és megnézed,hogy "milyen mély a nyúl ürege"!
Óriási különbség van a kettő között!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!