Placebo hatás. Azt hiszem egy gyógyszerről, hogy használ és tényleg használ? Ilyen nagy ereje van a gondolatoknak?
Elég komoly hatásuk van.
Gyógyszerek órán hallottam egy olyan gyógyszerről, aminek a hatásmechanizmusát nem értik teljesen, de nagyon hatásos.
De mivel nem tudták bebizonyítani h nem placebó, ezért nm engedélyezték :(
"Placebóval néha egészen komoly betegségeket gyógyítanak"
Azt már nem! Legfeljebb pszichikai rendellenességet. És nem is gyógyításra van hanem összehasonlítani több emberen a gyógyszer hatását. Valódi elmebeteget pld a placebó soha nem gyógyít meg.
Az egyik haveromnak állandóan fájt a foga. Átjött hozzám, kérni valami fájdalomcsillapítót. Adtam neki egy fél nospát(gyógyfüvekből álló gyógykészítmény) és mondtam neki, hogy nagyon erős, ezért a félnek a felét vegye be, aztán két órára rá ha fáj még a foga, akkor a másik felét is. Mivel jó barátok vagyunk, ő hitt nekem, és a gyógyszer negyedére már nem volt szükség, mert elmulasztotta a fogfájást.
És biztos, hogy nem a gyógyszer, amit adtam, hanem a hit, hogy egy nagyon erős fájdalomcsillapítót vett be, és ezt egy olyan ember mondta, aki a barátja.(a cél szentesíti az eszközt)
Más esetben nem hazudnék neki.
A drotaverin nem igazán gyógynövény...
Bár az igaz h nem fogfájásra való. De minden szirszart ne adj úgy, h nem tudod h mire jó.
Ez speciel alhasi görcsökre, meg még néhány más fájdalomra is jó.
De nem cukorka!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!