Van őrangyala mindenkinek? Ez igaz? (többi lent)
Kiabáld hajnali 2kor az utcán, hogy "BÉÉÉLA! BÉÉÉLA! HOL VAGY BÉLUSKÁM?"
Ez a titkos angyalhívó. De ne áruld el senkinek!
Vajon törődnek az angyalok az emberekkel, és megvédik őket? Pál apostol ezt kérdezte: „ Avagy nem szolgáló lelkek-é [szellemek-é, Csia fordítás] mindazok [az angyalok], elküldve szolgálatra azokért, a kik örökölni fogják az idvességet?” (Zsidók 1:14). A válasz Pál kérdésére egyértelműen igen.
Amikor a három héber, Sidrák, Misák és Abednégó visszautasította, hogy leboruljon a babiloni király, Nabukodonozor által felállíttatott arany állókép előtt, egy túlhevített kemencébe vetették őket.
Isten ezen hűséges szolgáinak azonban nem ártott a tűz. Amikor a király benézett a kemencébe, „négy férfiút” látott, és azt mondta, hogy „a negyediknek ábrázata olyan, mint valami istenek-fiáé” (Dániel 3:25).
Néhány évvel később Dániel az oroszlánok vermébe került a hűsége miatt. Ő is sértetlenül került ki onnan, és kijelentette: „ Az én Istenem elbocsátá az ő angyalát, és bezárá az oroszlánok száját” (Dániel 6:22).
Az i. sz. első században a Krisztus követőiből álló gyülekezet megalapításakor újra megjelentek az angyalok, és kiszabadították az apostolokat a börtönből (Cselekedetek 5:17–24; 12:6–12). És amikor Pál élete veszélyben volt a tengeren, egy angyal biztosította őt afelől, hogy biztonságban fog megérkezni Rómába (Cselekedetek 27:13–24).
Jehova Isten modern kori szolgái teljesen meg vannak győződve arról, hogy Isten láthatatlan angyali seregei valóságosak, és képesek védelmet nyújtani, ahogyan azt Elizeussal és a szolgájával tették (2Királyok 6:15–17). Igen, „az Úr angyala tábort jár az őt félők körül és kiszabadítja őket” (Zsoltárok 34:8; 91:11).
Zsömle/lány
Ja azt elfelejtettem, hogy kapcsolatba nem léphetsz velük, ez most tilos nekik is velünk emberekkel és nekünk sem szabad.
a teremtő Istent kell segítségül hívni, és nem angyalokat.
Aki még is szellemekkel tartanak kapcsolatot azok nem a Teremtő Isten angyalai, hanem Sátán démonai.
Zsömle/lány
Engem nem az emberek véleménye érdekel.
Felőlem nullázhat.
azt írom le ami a bibliában van, és nem azt amit az egyén hallani akar.
Nem engem pontoz le hanem a teremtőt.
Zsömle/lány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!