Tegyük fel hogy az emberek 50%hisz istenben természetfeletti lényekben. Stb mi lenne akkor ha?
Találnánk valami olyan bizonyítékot ami tuti fixre alátámasztja a létezésüket illetve nemlétezésüket.
Akkor a az emberek azon fele amelyik egész eddigi életét "hazugságban"élte elfogadná a bizonyítékokat vagy NEM? és inkább ellenérveket keresnének?
Ti személy szerint hogy reagálnátok?
Itt most olyanokra vagyok inkább kíváncsi aki kőkemény racionalista vagy hívő.
Az emberiségnek körülbelül 40%-a hisz Istenben.
A többieknek más vallása van (~13,26% hindu, ~5,84% Buddhista, stb.). Ijesztő mi?
Meglepően okos kérdés. Én racionalista és fizikalista vagyok, és nem utasítok el semmit, ami a tudományos módszer szerint bebizonyításra kerül. Elfogadom azt is, ha új bizonyítékok semmissé teszik az előzőeket, ez az autokorrekció az alapja a fejlődésnek.
A "természetfeletti" jelenségekben nem hiszek, mivel a létezésük nem bizonyított, a hozzájuk kapcsolódó ismeretek pedig szubjektívek, ugyanakkor nagyon szépen le lehet vezetni, hogy miért és hogyan alakulnak ki és fejlődnek az emberek egyéni és kollektív tudatában az ehhez hasonló dolgok.
A természetfeletti számomra olyan dolgot jelent, amely MÉG nincs leírva fizikailag-matemetikailag, gondolj csak bele, az 500 évvel ezelőtt élő emberek számára a mai technikánk minden bizonnyal természetfelettinek tűnne.
Ha minden kétséget kizáróan bebizonyosodik, hogy pl. létezik Isten, akkor nehézségek nélkül elfogadom, hogy eddig tévedésben éltem, és hívő leszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!