Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Tegyük fel hogy az emberek...

Tegyük fel hogy az emberek 50%hisz istenben természetfeletti lényekben. Stb mi lenne akkor ha?

Figyelt kérdés

Találnánk valami olyan bizonyítékot ami tuti fixre alátámasztja a létezésüket illetve nemlétezésüket.

Akkor a az emberek azon fele amelyik egész eddigi életét "hazugságban"élte elfogadná a bizonyítékokat vagy NEM? és inkább ellenérveket keresnének?

Ti személy szerint hogy reagálnátok?

Itt most olyanokra vagyok inkább kíváncsi aki kőkemény racionalista vagy hívő.

2012. aug. 14. 14:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
44%

Az emberiségnek körülbelül 40%-a hisz Istenben.

A többieknek más vallása van (~13,26% hindu, ~5,84% Buddhista, stb.). Ijesztő mi?

2012. aug. 15. 13:55
 12/17 anonim ***** válasza:

Meglepően okos kérdés. Én racionalista és fizikalista vagyok, és nem utasítok el semmit, ami a tudományos módszer szerint bebizonyításra kerül. Elfogadom azt is, ha új bizonyítékok semmissé teszik az előzőeket, ez az autokorrekció az alapja a fejlődésnek.

A "természetfeletti" jelenségekben nem hiszek, mivel a létezésük nem bizonyított, a hozzájuk kapcsolódó ismeretek pedig szubjektívek, ugyanakkor nagyon szépen le lehet vezetni, hogy miért és hogyan alakulnak ki és fejlődnek az emberek egyéni és kollektív tudatában az ehhez hasonló dolgok.

A természetfeletti számomra olyan dolgot jelent, amely MÉG nincs leírva fizikailag-matemetikailag, gondolj csak bele, az 500 évvel ezelőtt élő emberek számára a mai technikánk minden bizonnyal természetfelettinek tűnne.

Ha minden kétséget kizáróan bebizonyosodik, hogy pl. létezik Isten, akkor nehézségek nélkül elfogadom, hogy eddig tévedésben éltem, és hívő leszek.

2012. aug. 15. 16:01
 13/17 anonim ***** válasza:
Most képzeld el, ha megjelenne Isten és mondjuk keresztény, vagy muzulmán elveket vallana. Akkor a világ a feje tetejére állna a hirtelen elveket vallana. Amúgy ha van is Isten valószínűleg lesz×rja nagy ívben, hogy hiszünk-e benne, vagy se. Van neki jobb dolga is ennél, pl: tágítja tovább az univerzumot. Mert képzeld el, ha a kiderülne, hogy nem a jó vallásban hiszünk, akkor elkárhozunk, pusztán mert nem tudjuk? Van valahol egy kis törzs a dzsungelben, aki nemhogy fehér embert, de Jézus-ábrázolást se látott, akkor mind a pokolba jut? A hit a gyenge emberek utolsó mentsvára, hisz olyankor mennek a jósokhoz, meg a többi kuruzslókhoz.
2012. aug. 31. 16:48
 14/17 anonim ***** válasza:
Én arra lennék kíváncsi, mi lenne, ha mondjuk a hindu istenek jelennének meg, és közölnék az összes zsidóval/kereszténnyel/muszlimmal, hogy tévedtek.
2012. aug. 31. 18:40
 15/17 anonim ***** válasza:
56%
Utolsó: jó kis balhé lenne, és valószínűleg sokat röhögnék :)
2012. szept. 4. 10:50
 16/17 anonim válasza:
én orulnék neki ha kiderulne ,hogy lézik Isten és egyéb ilyen természet feletti lények létezése :)
2013. szept. 1. 03:29
 17/17 Ling-ce ***** válasza:
Racionalista hívőnek tartom magam, mert az ész és a hit nem zárja ki egymást. Mint ilyen egészen biztos vagyok benne, hogy ilyen bizonyítékok - legalábbis Istenre vonatkoztatva - nem létezhetnek. Isten nem része semmiféle rendszernek, amely segítségével meggyőződhetnénk arról, hogy van-e, vagy nincs. Ő mindenekfeletti (tér, idő, emberi logika). Nem tudjuk megcáfolni azt, aki van. Nem tudjuk bebizonyítani sem a létét, mert nem engedi meg nekünk. Azért nem, mert azt, akarja, hogy higgyünk benne, mert a hit üdvözít nem a tudás.
2014. szept. 24. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!