Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek szellemek/démonok...

Szerintetek szellemek/démonok léteznek?

Figyelt kérdés

elég sokat nézem az Odaát cimü sorozatot lehet hogycsak azmiatt van.

már sokszor megtörtént hogy ugyan olyan hangokat hallotam mint ami a filmben volt és azután történt valami valakivel... padláson is szaladgált valami nagyon tisztán halotam kb éjfél fele felmentem de semmit nemtaláltam

következö este az ablakban láttam valamit lehet hogycsak képzelötdtem mert fél álomban voltam este sót tettem az ajtók és ablakokhoz és semmi fura nemtörtént amikor elvettem a sót, megint volt néhány fura hang szerintetek ez mértvan?

2012. aug. 9. 14:19
1 2 3
 21/29 Won ***** válasza:
Igen? Hát te tudod. De mi tudjuk, amit tudunk és ANNYIRA HIDEGEN HAGY, hogy ezért mit gondolnak rólunk a szkeptikusok! És ha mi röhögünk rajtatok, annak is van oka. Sőt csak annak van oka. Mert ennyire vaknak lenni és a sötétbe bújni... :D
2012. aug. 12. 19:00
 22/29 Antimod ***** válasza:

"Manapság a hívők hülyének nézik a racionális gondolkodásúakat... Amint valamire bizonyítékot követelünk, kiröhögnek."

Nem egészen így van. Én, mint "hívő" (elfogadom, hogy létezik nem anyagi világ is, és nem egy dogmarendszer által fogadom el, hanem igazolva látom, mint tényt) egyáltalán nem nevetem ki a tudománnyal érvelőket. Nem akarok megbántani senkit, a tudomány létező jelenségeket ír le, de tévedés azt hinni, hogy kizárólag az létezik, amivel a tudományos körök foglalkoznak, sőt, amit éppen be tudtak bizonyítani. Hiszem, hogy egyszer összeér majd a két megközelítés, mert egyfajta valóság van, csak az ember még igen messze jár attól, hogy egészében lássa azt. A materialisták csak az anyagi szeletét hajlandóan látni, a hívőknek nevezettek pedig kutatják a másik szeletét, de ez a kutatás még relatíve gyerekcipőben jár, és valószínűleg sokkal nehezebb a Földről megismerni azt a bizonyos "másik szeletet".

2012. aug. 12. 20:22
 23/29 Tom Benko ***** válasza:

@Won: Pedig annyian szeretnénk segíteni, hogy láss a világosságban! Csak hagyd, hogy segítsünk!

@22: Ami nem anyagi, azt nem lehet kutatni, mert nincs kölcsönhatásban az anyaggal. Ugyanemiatt viszont Nem lehet ránk sem hatással. Egyébként pont nem a hozzád hasonlókra értettem, amit írtam, hanem a Won/wmiki-félékre.

2012. aug. 13. 12:20
 24/29 Antimod ***** válasza:

"Ugyanemiatt viszont Nem lehet ránk sem hatással."

Szerintem itt már téves az elmélet, ugyanis a tudatunk nem anyagi, és arra van hatással.

2012. aug. 13. 12:29
 25/29 Won ***** válasza:

Kedves vagy..

Nincs kapcsolatban az anyaggal? Ez egy újabb tévedés!

2012. aug. 13. 12:40
 26/29 Tom Benko ***** válasza:

Érdekes, én egészen anyaginak találom a tudatomat. Főleg, mert nem több, mint kémiai reakciók összehangolt folyamata. Kutatható, vizsgálható.

@Won: Ha kapcsolatban van, akkor kutatható, ugyanakkor anyagi is.

2012. aug. 14. 08:26
 27/29 anonim ***** válasza:

Hm.Won:Hajrá.Am elküldenéd nekem priviben hogy te mikben hiszel és miket tudsz, meg elküldenéd hogy valásos vagy e mert nem derül ki hogy csak a nem világi dolgokról beszélsz vagy istenhivő vagy. sry

Benko.. Amikor hiányzik valaki, azt érezzük.Anyagi, mert az agyunkban olyan kémiai folyamatok mozognak, ami ezt a hatást okozza.De valamiért mégis a melkasunkban érezzük a szomorúságot, mintha valóban ott lenne üres.NA akkor vajon miért?? Ot nincs semmi.. De van. a lelkünk.

2012. aug. 15. 11:14
 28/29 Antimod ***** válasza:

"Amikor hiányzik valaki, azt érezzük.Anyagi, mert az agyunkban olyan kémiai folyamatok mozognak"

Igen, de MIÉRT? Mi indítja be a kémiai folyamatokat? A vágy. És mi hozza létre a vágyat? Kémiai folyamat?

A kígyó a saját farkába harapott.

2012. aug. 15. 15:40
 29/29 Tom Benko ***** válasza:
Milyen vágy? Nincsen vágy, csak kémia. Az meg, hogy az ürességet hol érezzük, kultúrafüggő. Példának okáért az európai úgy mosolyog, hogy közben a fogait mutatja, a távol-keleti meg úgy, hogy kidugja a nyelvét. Az érv nem áll, mondjál jobbat!
2012. aug. 16. 09:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!