Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ki mibe hisz, mi van a halál...

Ki mibe hisz, mi van a halál után?

Figyelt kérdés
A nagy semmi? Egy következő emberi élet? Szellemek leszünk ? más dimenzió? bármi. Kiméljenek azok akik hülyéznek,barmoznak és csúnyábbakat mondanak :) Ez csak egy ártatlan kérdés.
2012. aug. 7. 15:21
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Ezt a nem mérhető agytevékenység a keringés megindulásáig honnan veszed? Lefejezett patkányoknál hosszú percekig mérhető agyi aktivitás sőt, néha hiperaktívvá is válik. Amennyire tudom az embereknél is van agytevékenység a szív leállása után. Persze az agytevékenység nem egy túl precíz megfogalmazás de a lényeg a lényeg, az emberi agy tovább működik a klinikai halál után még percekig.
2012. aug. 7. 19:35
 12/25 anonim ***** válasza:
Továbbá arra, hogy a 10-20%-os emlékezési ráta szerinted bizonyíték, az emberek igen kis része emlékszik az álmaira ébredéskor, ezek szerint az álmodás természetfeletti jelenség? Az emlékezés és az emlékről beszámolás ugyan úgy nem bizonyítja egyik állítást sem.
2012. aug. 7. 19:36
 13/25 anonim ***** válasza:
67%
Vannak feltételezéseim, de nem ragaszkodok kézzel-lábbal hozzájuk, mert nincs élő ember aki biztosra tudhatná mi lesz a halál után. Inkább csak bízom abban, hogy lesz valami, létezik a reinkarnáció stb.
2012. aug. 7. 19:48
 14/25 anonim ***** válasza:
Se a tudomány, se a vallás nem ad fekete-fehér magyarázatot. A vallás az tulajdonképpen írott monda, konkrét tények nélkül, de a tudomány is csupán a tapasztalaton alapul. Pl. az evolúció (tehát a fejlődés, rendeződés) ellentmond az entrópiának (lebomlás, a rendezetlenségre való törekvés, káosz). Én miben hiszek? Az biztos, hogy van egy éltető erő, ami megvan az élő anyagban, de a halottban már nincs. Hiszen egy holttest, a kő, a víz mind anyag, ugyanúgy mint az emberi élő test, de az mégis él...valamitől! De: az igazság odaát van. Ha semmi se lenne, az sem fájna. Hiszen fáj az az idő, míg nem születtél meg? Nem!
2012. aug. 7. 20:13
 15/25 anonim ***** válasza:
90%

Öszintén szólva, fogalmam sincs mi lehet a halál után és ezért nem is állítom be úgy, mintha biztosra tudnám. Sajnos sokan mások viszont ezt teszik, ami szomorú.

Lényeg a lényeg, én remélem, hogy nem ér véget a létezés számomra ha meghalok... kiskorom óta nagyon komoly szomorúság vett eröt rajtam mikor azon filóztam, hogy egyszer csak meghalok és megszünik minden... mintha nem lett volna semmi soha és nem is lesz többé. Nem érzékelek, nem érzékelnek, nincs semmi többé. Még a nagy feketeségbe se vagy képes belebámulni és azon gondolkodni, hogy vajon mi lehet. Semmi nincs, még a feketeség se, még egy apró gondolat se.

Na ez szomorú lenne :(

2012. aug. 7. 20:48
 16/25 anonim ***** válasza:
35%
Nem szegi meg az entrópia növekedés törvényét az evolúció.Az entrópia növekszik , de csak ha egy zárt rendszerről beszélünk.De a Föld nem zárt rendszer!Kapja kívülről az energiát , elektromágneses sugárzás formájában.Így leküzdhető az entrópianövekedés és így élőlények is létrejöhetnek.Az evolúció hibátlan.
2012. aug. 7. 21:40
 17/25 anonim ***** válasza:
Hát ez az egyik legnagyobb filozófiai kérdés. De szerintem tágabb dolgokat kell megvizsgálni, hogy valami fogalmunk legyen a dologról. Először azt kell megnézni, hogy van-e értelme az életnek, ha van akkor mi, ha nincs akkor miért nincs? Tegyük fel, hogy van, mert mondjuk van 1 célunk amit 1 életen keresztül nem tudunk elérni, ezért szükség van 1 külső, életeken átívelő entitásra, ami a tapasztalatot gyűjti. Így nyilvánvaló, hogy kell legyen az embernek lelke, amivel tapasztalatot gyűjt. De feltehetjük azt is, hogy nincs értelme az életnek, tehát akármit csinálsz nincs következménye az életen átívelő távlatokban, egyszerűen csak élned kell, mert nem tudhatod, hogy lesz-e lehetőséged megint az élethez. Ebből kifolyólag, szerintem mindenkinek van lelke ami- attól függően, hogy hogyan él az ember a halála után rengeteg lehetőség közül választhat, ha választhat, pl visszatérhet 1 másik emberi testbe, vagy valamilyen nem evilági helyen maradhat. De az is lehet, hogy nincs lélek, és meghalunk és ennyi volt a létünk, elsötétül minden. Aztán azon kapjuk magunkat, hogy megszületünk, és miért, ha nincs lelkünk? Ez a nagy kérdés, ha nincs lelkünk, vajon élhetünk-e ismét? Tehát lesz-e valaha ismét bármilyen létünk, ha nincs lélek?
2012. aug. 7. 23:09
 18/25 Antimod ***** válasza:

"Ezt a nem mérhető agytevékenység a keringés megindulásáig honnan veszed? Lefejezett patkányoknál hosszú percekig mérhető agyi aktivitás sőt, néha hiperaktívvá is válik. Amennyire tudom az embereknél is van agytevékenység a szív leállása után."

Másodpercekkel a keringés leállása után öntudatát veszti az ember, és az agyhullámok a mérhető szint alá süllyednek. Ez idő alatt azonban a HKÉ-t átélők sok esetben testen kívüli élményről, kiszélesedett tudatról és érzékelésről beszélnek. Hallanak, látnak és éreznek, sokszor olyan helyszíneken történt dolgokat is, amelyeket még éber állapotban sem volnának képesek. (Ezeket utólag igazolják a rokonok, orvosok és nővérek.) Dr. Kenneth Ring döbbenetes tanulmányában arra is fény derült, hogy születése óta vakoknak vannak vizuális percepciói, azaz képesek úgy-ahogy leírni a műtőt, amiben klinikai halál állapotába kerültek. Hogyan hallucinálhatnák nagyjából ugyanazt, mint bármely más HKÉ-t átélő, ha még soha nem láttak semmit?

"Továbbá arra, hogy a 10-20%-os emlékezési ráta szerinted bizonyíték, az emberek igen kis része emlékszik az álmaira ébredéskor, ezek szerint az álmodás természetfeletti jelenség? Az emlékezés és az emlékről beszámolás ugyan úgy nem bizonyítja egyik állítást sem."

Nem, de azt sem bizonyítja, hogy biológiai folyamatról van szó. Azaz sem pro, sem kontra.

2012. aug. 8. 08:37
 19/25 anonim ***** válasza:
29%
Én még annyit hozzátennék, hogy ugye egy elektron egyszerre 2 helyen van jelen, valamint az okosok azt mondják, hogy az emberi agy folyamatosan kapcsolatban van a külvilággal, ha te nem is tudod érzékelni, mert pl nem látsz, az agy valamilyen úton kapcsolatban van a külvilággal. Talán az elektronok kettős helyzete miatt. Az hogy ez a lélek lenne vagy sem azt nem tudjuk.
2012. aug. 8. 09:07
 20/25 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem a "jó emberek" a mennyországba kerülnek. De az szerintem nem egyforma, hanem mindenkinek jut belőle egy kis szelet, a saját legszeretettebb dolgaival kialakítva. Mert ugye minden ember mást szeret, akkor a mennyország sem lehet egyforma mindenkinél. És aztán szerintem aki akar, az például reinkarnálódhat. És van pokol is, de oda csak azok kerülnek, akik nagyon rosszat tettek. (Például gyilkosság vagy erőszaktevés, meg ilyenek.)
2012. aug. 8. 09:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!