Szkeptikus vagy, vagy valamilyen ezotéria-témában hívő?
Erről beszélek, ha valaki nem az vallja amit te/ti akkor az már szűk látókörű. Sőt minél jobban látod , hogy nem fogsz tudni meggyőzni annál erőszakosabb vagy/leszel. Mert csak az az igaz amit te HISZEL. Most te játszod az önjelölt prófétát.
Az eges példával elnézést, valóban tévedtem beismerem.
Ha hülyeséget hiszel, hülyeséget cselekszel s hátrányba kerülsz. De miért zavar ez téged? Ha ő így boldog hát tegye, miért kell a társadalomba mindenkinek ugyanazt hinnie, ugyanazt gondolnia, ugyanazt cselekedni. Mindenhol egyen sz@r van. Értem én ,hogy csordaszellem de nekem már elegem lett belőle. S igencsak szívderítő látvány ha találkozok egy Napóleonnal!!! De tudom, hogy én gondolkodok, hülyén de neked miért fontosabb egy Jehovás gyerek mint pl egy hajléktalan kölyök? Hány hajléktalan gyerek van az utcán az nem érdekli a társadalmat csak, de hogy a Jehovások másképp gondolkodnak s azért hal meg a gyerek az már hírérték. Nem azt mondom, hogy nem kell közbeavatkozni. De ezt írtam is, hogy a szélsőségeknél igenis cselekedni kell! De pl. a fele diplomás csoporttársaimnak, így sincsen munkájuk pedig ők aztán nem ezósok, szóval milyen hátrányról beszélünk?
De én voltam a hülye mert, leálltam megint vitatkozni…
Neked az tetszik ha valaki Napóleon meg varázsló. Nekem az tetszene ha nem a Napóleonok szavazata miatt nem tudnának elhelyezkedni az egyetemista társaid és nem a varázslók miatt lennének hajléktalan gyerekek. De sajnos a szüleik jobb életet akartak nekik varázsolni és leégett a lakás. A Napóleonoknak meg megígérte az egyik politikus hogy császárrá koronázza őket. Csak addig nem látod hogy bizonyos eszmékkel baj van ,amíg az egyik Napóleon nem téged néz porosz katonának.
De ha csordaszellemnek csúfolod is be kéne látnod hogy egy társadalomban élünk és hatással vagyunk egymásra. Emiatt lenne jó ha legalább a közösség által megszerzett tudást nem rombolni hanem kamatoztatni próbálnák akiket érdekelnek a tudományok. Csak néha jobban profitál rövidtávon ha becsapják a buta embereket mintha tanítanák őket.
szarjunk-le-mindenkit-überlibsi-agyrém működne egy tökéletes társadalomban. De közel sem abban élünk.
Nem ez működik sőt, mindent megszabnak, sőt lassan azt is megmondják milyen papírral törölheted ki a feneked, nekem ez nem gyere be. De mindenkinek mások az igényei.
- olyan nem létezik, hogy objektív igazság.
- azért szeretem amikor írjátok, hogy az Ezos emberek miért nem tanulnak, azért had áruljam el, hogy akiket én ismerek ezosokat közöttük nem , egy orvos, gépész és építészmérnökök van. S mint ahogy az előző kommentben írtam, teljesen felesleges tanulni mert munkát úgy sem kapsz. De cáfolj meg! Kérlek!!!!!!!!
- Bárcsak lennék annyira csőlátó, hogy Magyarország minden problémájáért a politikát tudjam hibáztatni, meg a Napóleon-embereket akik rossz helyre tették az x-et.
Amit először megtanultam a hülye-EZO-világban az, hogy minden amit teszek, gondolok azért én vagyok a felelős nem Gyurcsány, nem Orbán nem az oktatási rendszer hanem én. S a segítséget szintén ne ezektől várjam hanem saját magamtól.
Gondoltam hogy ha folytatom a kisarkított példát a napóleonokkal az visszaüt. Egyáltalán nem arra gondoltam hogy mindenkinek ugyanúgy kéne gondolkodnia. Egyszerűen csak arra gondoltam hogy sokan például úgy mennek el szavazni hogy azt sem tudják hogy néz ki a költségvetés. Esetleg nem is érdekli őket mert a templomban hallották kire kell szavazni. Hogy ebből hogy jutottál el odáig hogy én mindenért másokat hibáztatok ,pl a miniszterelnököt azt nem tudom.
Egy világban élünk, ugyanúgy emberek vagyunk ,ergó közös a viszonyítási rendszerünk. Ebből kifolyólag létezik egy számunkra objektív valóság, és minden létező dolgot amit érzékelni tudunk, lehetséges egymásnak bizonyítani is.
De inkább megyek aludni, mert azt hogy "nincs értelme tanulni" már nincs energiám megcáfolni.
Én sem értem, mi köze van az ezotériának a munkaerőpiachoz, de kitudja. Lehet táltosgyógytóként jobbak az elhelyezkedési esélyek.
Na meg drága Diavolino, olvasd már el még egyszer az idézetet: "Természetesen sok mindent még ma sem tudunk. De egészen bizonyosak lehetünk abban, hogy a Föld gömb alakú, és a Nap körül kering - ezeket az ismereteinket egyetlen későbbi kor tudománya sem fogja meghaladni. Ez egymagában elegendő azok zavarba hozására, akik csekélyke filozófiai ismeretekkel felvértezve tagadják az objektív igazság lehetőségét. Ezek az úgynevezett relativisták nem értik, miért kellene a természettudományos ismereteket előnyben részesíteniük a világ rendjéről szóló ősi mítoszokkal szemben."
Ha szerinted nincs objektív igazság, akkor most a Föld a Nap körül kering, vagy sem? Az óceán az ég visszatükröződése miatt kék, vagy sem? Erre nem mondhatod, hogy mindenki azt hisz, amit akar, ugyanis a Föld meg az óceán ezt a legteljesebb mértékben leszarja. Attól, hogy valamit elhiszel, nem lesz igaz. Ezt kb már 5-6 éves korban megérti egy kisgyerek, miért vannak mégis olyan felnőttek, akik még nem jutottak el idáig? Agyrém.
S hogy képzeled a szarjunk-le-mindenkit-elv alapján működő társadalmat? Van egyáltalán konkrét elképzelésed, vagy csak belemondtad a semmibe? Megjegyezném, hogy ott például nem lennének rendőrök, hiszen miért törődjek más biztonságával. Nem lennének orvosok, mert miért törődjenek más egészségével. Nem lennének építészek, mert minek építsek hidat, ha én át tudok menni a folyón csónakkal is? Sőt, mit ennénk egyáltalán? Boltba nem tudunk elmenni, mert minek termeljek másnak? Megtermelem, amire nekem szükségem van, minden más le van szarva. Minden foglalkozzon magával. Ha valakinek meg épp nem jut elég termőföld, az dögöljön csak meg. Vagy ölje le a szomszédokat, és vegye el tőlük. Tiszta jó. A tökéletes társadalom.
Erre jöttek rá a 17-18. században a céh és a manufaktúra váltásakor, hogy nem éri meg egyenként sok kicsit csinálni, hanem egyvalaki csináljon egyből sokat, mindenki másból, és kicserélgetjük. (A vegyületeknél is a laborbeli előállítás, amikor kevés kell, teljesen más módszerrel történik, mint az ipari előállítás, amikor sok kell. Vajon miért?) Egymásra vagyunk utalva. Ilyen a társadalom. De ahogy egy kedves ember mondta: el lehet innen menni. Ha jobbat tudsz, költözz egy szigetre, és csináld. Csak ne terjeszd a hülyeséget.
Ez kezd szórakoztatni! :D
Utolsónak:
Tiszta jó, hogy tele van a kis országunk ilyen okos emberekkel mint ti! Valószínűleg ezért tartunk ott ahol tartunk. Hogy jön ide ,a munkaerőpiac? Kérlek szépen úgy, hogy volt egy kérdésem miért zavar az titeket, hogy valaki másban hisz mint amiben ti. Erre az a válasz érkezett, hogy emiatt sz@r az országnak mert az ezosók/hülye emberek választanak a parlamentbe.
S az álom-állam mint ahogy írtam, az csak egy Utópia. Törvény oda kell ahol nincs rend. Volt egy kísérlet pár éve egy ausztrál városban, mert nagyon magas volt, a közúti balestek száma. Leszereltek minden táblát és jelzőlámpát. Az első 3 napban káosz volt megbénult a város. Utána az emberek alkalmazkodtak a változásokhoz. 1 év alatt pedig a balesetek szám a felére csökkent. Az a baj, hogy nem egymásra vagyunk utalva, hanem függünk egymástól. Az egymásra utaltságban ha neked van kajád adsz a másiknak a függésben meg ahogy írtad elvágod a torkát. Nincs meg a tisztelet a másik iránt. S a tökéletes társadalomban nincs végrehajtó hatalom. De ez természetesen mind csak elmélet.
Az óceános példával azért jöttem elő mert még általános iskolában így tanultuk. Nem lettem volna hülye hogy egy fals információval égetem magam. Ebből is látszik úgy fogadod el a világot ahogy mások megtanítják neked. De végre, hogy talákozok egy zsenivel elmagyaráznád nekem mint jelent az, hogy minden relatív? Mert úgy látszik botor módon ezt is félreértelmeztem.
De az alapkérdésem még mindig áll: Miért nem tudjátok lesz@rni, azt ha valaki másképp gondolkodik mint ti? Miért baj az ha valaki Napóleonnak hiszi magát? (Diliházak már nincsenek nem vesz ki pénzt a zsebedből. S ne mond, hogy elfogadod folyamatosan jársz fel ide s be akarod bizonyítani, hogy ő nem Napóleon!)
25 válaszoló:
Látom te nem tudsz a politikától elvonatkoztatni. De most őszintén mitől várod még a politikában a csodát? Éltél 8 évet szegfűs korszakban, lassan kétszer négyet a narancsosban. jobbiktól várod a csodát mert más a közelében sincs annak hogy a politikai befolyással legyen. Ha ez utóbbi a válasz. Javaslom a HVG.hu-n olvastam egy cikket a két jobbikos polgármester gyakorlatilag semmit sem csináltak. Keress rá nyugodtan hvg.hu.
Remélem kialudtad magad, s megcáfolod a „nincs értelme tanulni” gondolatot. S majd belinkelem a csoportársaknak , hogy volt értelme a felsőoktatásnak bár nincs munkájuk de van aki szerint nem volt értelmetlen. Biztos örülni fognak. Az ,hogy a másoddiplomán vagyok az nem azért van mert hasznos hanem mert érdekel. Ha az érettségi után 1 évig angolul tanulok pont elég a mostani munkámhoz.
Az a baj, hogy ponthogy nem olyanokkal van tele, mint mi. Hanem mint te, plusz önző tolvajok. Ohó, szép világ lenne, ha egyszer a racionálisok kerülnének hatalomra... (:
Aztán: Utópia? A balesetek száma a felére csökkent, írod. De az nem 0! Egy utópiában meg 0 lenne a balesetek száma. Jónak jó, de még korántsem tökéletes, pláne, ha betéved valami idegen, aki nem ismeri a rendszert. Egy összeszokott kisvárost még meg is lehet erre tanítani, de ha valóban olyan jó lenne az ötlet, már az egész világon leszerelték volna a táblákat. De nem fogják megtenni, mert annyira sokan vagyunk, hogy valahol biztos akad pár olyan hülye, akit nem lehet kontroll nélkül hagyni ilyen vagy olyan okokból. Mint a magyarok (bár nemtom máshol hogy megy). Valaki miiiindig megmagyarázza, hogy mi miért nem jó. Valaki miiindig csakazértis nekiáll akadékoskodni meg keresztbetenni. És ami a kedvencem: az emberek nem akarnak meggyógyulni. Nem akarnak pénzt keresni. Szívesebben maradnak a szarban, csak hogy nehogy meg kelljen mozdulni. Vagy nekiállni gondolkodni. DE! Arra hajlandóak energiát fektetni, hogy kicsesszenek a másikkal. Volt egy fórumon szó arról, hogy álljunk mán jobboldalra a mozgólépcsőn, hogy aki siet, el tudjon menni baloldalt. És miindig volt pár olyan aki közölte, hogy ő már csakazértis baloldalra fog állni... És miért? mert hülye! Ez a fajta hülyeség és az ezós hülyeség egy helyről fakad. Nagyon nem tartom valószínűnek, hogy érett, megfontolt, racionális döntéseket hozó emberek állnának csakazértis a bal oldalon.
Az ezós hülyeség csak egy tünete a rossz gondolkodásmódnak. A gyökeren, a gondolkodásmódon kell javítani, és sokminden más egyszerre javulna vele. Például a fent említettek.
Kövi: a "minden relatív" lényegében azt jelenti, hogy nincs egy abszolút koordinátarendszer a világegyetemben, amihez mérve meg tudnánk határozni a dolgok abszolút helyét. Abszolút idő sincs, mert gravitációtól és sebességtől függ a múlása, sőt, az értelmes lények gondolkodási sebessége is függ az agyukban levő információátadás sebességétől, és ha valahol valakiknek sokkal gyorsabb/lassabb, nekik az lesz a normál idejük.
Viszont! Ahhoz, hogy kezdjünk valamit a világban, emberi, hétköznapi léptékkel mérve, valamihez kell viszonyítanunk, kell valami Aˇ0 standard, és ez azért már kialakult a sokezer év emberi kapcsolataiban. Van bennünk egy eredő erkölcs, amit nem a vallás, és nem a nevelés határoz meg.
ja, és visszatérve az előzőkhöz, arra azért kíváncsi lennék, hogy az orvos ismerősöd az alternatív gyógyításban hisz-e, a mérnök ismerősöd az örökmozgóban, a csillagász ismerősöd az asztrológiában, a vegyész ismerősöd a házi aranycsinálásban, avagy hogy a szakterületükön belüli, hétköznapi, felszínes ezókérdésekben mi az álláspontjuk.
És ahogy a magyar oktatási rendszert ismerjük, nem gondolkodni tanítanak meg, így a diploma megléte nem von maga után intelligenciát.
#28 Az miért baj ha valaki pl hisz a reinkarnációban miután olvasta azoknak a kutatóknak a könyvét akik ezzel foglalkoztak?
Kinek árt vele ha hisz a reinkarnációban?
Látom te sem értesz.
Nem olvastam azt a könyvet (még), ezért megkérdezem: a reinkarnáció ugye lélekvándorlás. Meghal a muki, majd egy másik testben megint él. Megmagyarázta az a könyv, hogy mi az a lélek, ami testről testre jár? bebizonyított független kísérletekkel a létezését? Megmagyarázta azokat az eseteket, amikor a kísérletek a lélek nemlétezése mellett kötöttek ki? Megmagyarázta, hogyan tárolja a lélek az emlékeket? Bebizonyította, hogy ez valóban úgy van? Megmagyarázta, hogyan tekinthető ugyanannak a léleknek valami, ha nem emlékszik az előző életéből semmire?
vagy
Csak összegyűjtött pár sztorit, amiben emberek mások emlékeit idézik fel.
Ugyanis ha utóbbi, akkor egész egyszerűen nincs elég adat ahhoz, hogy kijelentsük, hogy reinkarnáció. Miért nem emlékjelek felfogása? Miért nem valami más? Miért pont reinkarnáció? Pár logikai lépés kimarad.
És mint aki a megfelelő logikai lépések nélkül jut el egy feltételezéshez ilyen téren, az az élet más területein is hajlamos erre. Ebből kifolyólag hajlamos nem helyesen dönteni akármilyen helyzetben. Ez pedig akármilyen következményekkel járhat, nagyon könnyen árthat másoknak is, ha nem képes végiggondolni, mit miért tesz.
Ez azért nem olyan hihetetlen, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!