Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szkeptikus vagy, vagy valamily...

Szkeptikus vagy, vagy valamilyen ezotéria-témában hívő?

Figyelt kérdés
Kik vannak itt többen, azt szeretném e kérdésben összeszámolni.
2012. jún. 7. 09:11
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:

"...első a hit, aztán jön a próbája, és ha az jónak (vagyis igaznak) bizonyul akkor már tudássá, majd meggyőződéssé válik, mindezekből pedig kialakul majd Sophia...:)...

"

pont ezzel nem értek egyet, de egy másik vallással foglalkozó kérdésbe végül nem írtam le nehogy megbántsam őket.

az első legyen csak feltételezés, és nem pedig hit mert a kettő nem ugyan az. Ha valamiben már hiszel mielőtt eljön a próbája, akkor nem születik objektív eredmény. Pont ezért negatív szó számomra a hit. Sok szép és jó dolgot jelent én azt tudom, csak épp a valóságot torzítja mint valami szemellenző.

2012. jún. 7. 13:13
 12/44 Pietrosol ***** válasza:

Szia!ma 13:13

Használd helyette azt,hogy híd!

2012. jún. 7. 13:28
 13/44 anonim ***** válasza:
jó de a hidat hogy mondod egyesszám második személyben
2012. jún. 7. 13:32
 14/44 Pietrosol ***** válasza:

De jó amit írtál!

Így:Ahogy az öregek mondták - Hídd(hívd)!

Eredetileg nem erre gondoltam,hanem a két part közt átívelőre,de így is jó!

2012. jún. 7. 13:52
 15/44 anonim ***** válasza:
Én általában szkeptikus vagyok, de a reinkarnációt lehetségesnek tartom miután olvastam Ian Stevenson könyvét.
2012. jún. 7. 15:28
 16/44 Diavolino44 ***** válasza:

Oke de ki kerte hogy magyarazd meg a gondolat mentedet, erre miert van szukseg?

Nekem soha sem kell bizonyitani vagy levezetni, hogy Isten letezik. Nem kell bizonyitani, hogy azert kek az eg mert visszatukrozodik benne az ocean. Vagy,hogy bizonyos almoknak van jelentoseguk. Semmit sem vonok ketsegbe. Csak akkor latod az ut bal es jobb oldalt ha kozepen mesz.

De a szkeptikus tagadja az Ezo-t, Az EZO-s meg nem akar hallani a tudomanyrol. S a legviccesebb, hiaba irkaltok ide magyarazatokat, senki nem fog azert lemondani a hiterol mert egy forumon 4-5 ember azt irta Isten nem letezik.

2012. jún. 7. 16:40
 17/44 anonim ***** válasza:

Hát a krónikus esetek nem, akiknek az egész környezete olyan.

De én például sokkal megengedőbb voltam az ezotériával szemben sok sok gondolatmenet és lemélet elolvasásával ezelőtt. Tapasztalnom kellett eleget mindkét oldalról ahhoz hogy odáig jussak ahol most vagyok. Csak az ezósoknak meg a vallásosoknak nem kell tapasztalniuk ahhoz hogy megtalálják a kis "középútjukat".

2012. jún. 7. 16:49
 18/44 anonim ***** válasza:

vagy hogy pontosabban fejezzem ki magam:

csak nekik nincsen szükségük más véleményére, mert ők belülről mindent tudnak és éreznek.

2012. jún. 7. 16:51
 19/44 Diavolino44 ***** válasza:

De ezzel mirt van baj, ha ok azt hiszik el igazsagnak. Ha osszetalalkozol egy emberrel aki azt mondja, hogy o Napoleon, te ki fogod nevetni. Ez hulye gondolod, de ettol fuggetlenul O valtig meg lesz arrol gyozodve, hogy o Napoleon.

Egeszen addig tolerans vagyok amig egy szkeptikus nem veszi eszre, hogy a kerdezo maga alatt van. Es ha ot az huzni ki a godorbol, hogy azt irom isten megbocsat neki azt fogom, ehelyett ti azt, hogy Isten nem letezik. Melyik volt a hasznosabb?

Vagy, hogy a masik oldalt emlitsem, volt mar kerdezo akinek nem volt penze kajara de josnohoz akart menni. Persze, hogy en is lebeszeltem.

Mindenki arra kolti a penzet, szabadidejet amire akarja. Az, hogy teged Mengyelejev tablazat vagy az angyal kommunikacio hoz lazba az teljesen mind1.

2012. jún. 7. 17:04
 20/44 anonim ***** válasza:
56%

Diavolino, te nagyon el vagy tévelyedve. A világ sajnos nem ilyen liberálisul működik, ha hülyeséget hiszel, akkor hülyeséget cselekszel belőle, hátrányba kerülsz, esetleg meg is halsz. Jó példa erre a Jehovások, akik szerint nem mikroorganizmusok okozzák a betegségeket, hanem Isten büntetése, és nem adnának a saját gyereküknek sem gyógyszert, hanem csak imádkoznak, és ha megdöglik a gyerek, hát megdöglik. És a vicces az, hogy a Jehovások totál átírták a Bibliát a saját kényük-kedvük szerint, szóval még a hitük sem normális. A sok alternatív gyógyító ezós hasonló sorsra juthat. Az is, aki azt hiszi magáról, hogy ő Napóleon. Munkát nem fog kapni sehol (hadvezér végzettséggel?), mehet a diliházba, mert nem lesz képes eltartani magát, így meg aztán marha szabad és boldog élete lehet. A meglátásaid nagyon korlátolt elmére utalnak.

(Amúgy nem azért kék az ég, mert visszatükröződik az óceán, hanem az óceán azért kék, mert visszatükröződik az ég. Nem jutott eszedbe, hogy akkor az óceánoktól teljesen elzárt helyen (pl. Mongólia) is miért kék az ég? Látodlátod, ide vezet a nemgondolkodás.)

2012. jún. 7. 18:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!