Halál után a kutyák lelke is tovább él? Kérem a BUNKÓ szkeptikusokat kíméljenek
A 16-os nagyon jól mondta. Az agyad ellát mindent, a működéstől a gondolkodáson át az érzésekig. Semmi okunk nincs feltételezni, hogy van lélek.
A halála után a kutyusod csak az emlékeidben marad meg, ahogy te is csak a szeretteid emlékeiben, és így tovább.
"Akik meg azt írják h nincs lélek és a halál után nincs semmi, remélem ebben is részesülnek majd!"
A remények soha semmin nem változtatnak.
Mágikus gondolkodás 2012-ben... aranyos.
yossarian44
Szkeptikus gondolkodás 2012-ben... aranyos
Ahogy egy interjúban mondta egy szívsebész professzor: „Műtét előtt még nem találkozott ateistával” . Ezek után igencsak érdekesen hangzik ez a mondatod : A remények soha semmin nem változtatnak.
De hát ilyen világot élünk bort iszunk és vizet prédikálunk...
Diavolino44
Értelmezési problémák fórumon... megszokott.
Mindenki reménykedik, én is, ettől még nem jelenti azt, hogy a remény jó valamire. Maximum arra, hogy megóvjon a depressziótól.
Az illető, akinek ezt mondtam abban reménykedett, hogy az ő kitalált túlvilági figurája majd megbünteti a sok gonosz ateistát a túlvilágon, miközben ő együtt vidámkodik az Istenke jobb oldalán, vagy a 72 szűzzel. A reménykedését összekapcsolja a hitével, hisz mivel ő az Úr vagy miafene híve, az ő reménykedése igazsággá is válhat.
Na ez a mágikus gondolkodás, nem kell összekeverni a hétköznapi reménykedéssel.
Mindenki reménykedik, én is, ettől még nem jelenti azt, hogy a remény jó valamire. Maximum arra, hogy megóvjon a depressziótól.
Nem akarom szét offolni a kérdést. De ez nekem paradoxon. Reménykedsz de tudod hogy nincs értelme, ez olyan mintha elmennél a sarokig meg vissza. Ha két lábbal a földön jársz akkor erre miért van szükség? Ha reményhez nem kapcsolódik akármilyen hit az felesleges időpocsékolás. Nem akarom a válaszírót megvédeni de annak inkább van értelme ,még ha én sem értek vele egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!