Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Halál után a kutyák lelke is...

Halál után a kutyák lelke is tovább él? Kérem a BUNKÓ szkeptikusokat kíméljenek

Figyelt kérdés
2012. jún. 2. 19:33
1 2 3 4
 21/32 yossarian44 ***** válasza:
45%

A 16-os nagyon jól mondta. Az agyad ellát mindent, a működéstől a gondolkodáson át az érzésekig. Semmi okunk nincs feltételezni, hogy van lélek.

A halála után a kutyusod csak az emlékeidben marad meg, ahogy te is csak a szeretteid emlékeiben, és így tovább.

2012. jún. 3. 14:54
 22/32 anonim ***** válasza:
46%
Igen! Akik meg azt írják h nincs lélek és a halál után nincs semmi, remélem ebben is részesülnek majd!
2012. jún. 3. 16:14
 23/32 yossarian44 ***** válasza:
35%

"Akik meg azt írják h nincs lélek és a halál után nincs semmi, remélem ebben is részesülnek majd!"

A remények soha semmin nem változtatnak.

Mágikus gondolkodás 2012-ben... aranyos.

2012. jún. 3. 16:18
 24/32 anonim ***** válasza:
Én olvastam olyasmit, hogy az állatok lelke még nincs kiegyénülve, tehát egy kollektív lélek részei, ahová visszatérnek, és oda bevegyítik mindazt amik voltak az életük során. Innen pedig egy új lélekkezdemény indul ki amikor kutya születik. Hogy ez mekkora csoporthoz tartozik, azt nem tudom, mint ahogy azt sem tudom, elhiszem e ezt az elméletet. A kutyák elég egyediek, így lehet hogy ők is ugyanúgy járnak, mint az ember a halála után.
2012. jún. 3. 17:31
 25/32 Diavolino44 ***** válasza:

yossarian44

Szkeptikus gondolkodás 2012-ben... aranyos

Ahogy egy interjúban mondta egy szívsebész professzor: „Műtét előtt még nem találkozott ateistával” . Ezek után igencsak érdekesen hangzik ez a mondatod : A remények soha semmin nem változtatnak.

De hát ilyen világot élünk bort iszunk és vizet prédikálunk...

2012. jún. 3. 17:31
 26/32 yossarian44 ***** válasza:

Diavolino44

Értelmezési problémák fórumon... megszokott.

Mindenki reménykedik, én is, ettől még nem jelenti azt, hogy a remény jó valamire. Maximum arra, hogy megóvjon a depressziótól.

Az illető, akinek ezt mondtam abban reménykedett, hogy az ő kitalált túlvilági figurája majd megbünteti a sok gonosz ateistát a túlvilágon, miközben ő együtt vidámkodik az Istenke jobb oldalán, vagy a 72 szűzzel. A reménykedését összekapcsolja a hitével, hisz mivel ő az Úr vagy miafene híve, az ő reménykedése igazsággá is válhat.

Na ez a mágikus gondolkodás, nem kell összekeverni a hétköznapi reménykedéssel.

2012. jún. 3. 18:39
 27/32 Diavolino44 ***** válasza:

Mindenki reménykedik, én is, ettől még nem jelenti azt, hogy a remény jó valamire. Maximum arra, hogy megóvjon a depressziótól.

Nem akarom szét offolni a kérdést. De ez nekem paradoxon. Reménykedsz de tudod hogy nincs értelme, ez olyan mintha elmennél a sarokig meg vissza. Ha két lábbal a földön jársz akkor erre miért van szükség? Ha reményhez nem kapcsolódik akármilyen hit az felesleges időpocsékolás. Nem akarom a válaszírót megvédeni de annak inkább van értelme ,még ha én sem értek vele egyet.

2012. jún. 3. 20:39
 28/32 anonim ***** válasza:
Nem vagyok mániákus hívő, szóval nem kell lenézően írni, mintha te nem is tudom ki lennél...Magamban hiszek, és abban, hogy minden ember egyedi és különleges. Semmi értelme annak, hogy megszületünk és utána nincs semmi. Ez teljesen logikátlan. Szerintem ezelőtt is volt valami, ezután is lesz.
2012. jún. 4. 08:20
 29/32 A kérdező kommentje:
Hihetetlen, hogy mennyire nem tudja egy-két ember értelmezni a mondatot... Pedig helyesírási hiba sincs benne ha jól látom...A szkeptikusokat meghallgatom/olvasom ezer örömmel, a BUNKÓ szkeptikusok kerüljenek mint azok akik kötekedtek meg hasonlók... :/ többieknek köszönöm !
2012. jún. 6. 10:20
 30/32 anonim válasza:
Ez így van! Mint minden más élőlényé, a kutyák lelke is elhagyja halandó testüket. Hogy hova "megy" azt sajnos nem tudja senki, de hogy "elmegy" az biztos. Ezt bizonyítani is tudom neked ha érdekel.
2012. jún. 8. 18:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!