Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Meg tudtok-e győzni egy...

Meg tudtok-e győzni egy szkeptikust? (Lent hosszan! )

Figyelt kérdés

Mindenekelőtt a szabályok:

1. Aki ettől eltér, modnak jelentem!

2. Ne trollkodjunk, személyeskedjünk, én sem teszem.

3. Aki nem képes kulturáltan megfogalmazni a véleményét/ellenvéleményét, ne írjon ide! ("Aki nem képes a gondolatait jégre tenni, az ne menjen a vita tüzébe! - Nietzsche")

4. A válaszokat NE értékeljük, én sem fogom tenni, legfeljebb szóban, nem akarok szkeptikus vs. hívő háborút, így is elég provokatív téma, semmi szükség a lepontozásra!

5. Jóslást NE! Ez az, amiben abszolút nem hiszek, és még jóindulattal SEM tudom elfogadni. Előhozhatod, de nem leszek kíméletes! (Természetesen kulturált kereteken belül!)

6. A SZABÁLYOK NEM ISMERETE NEM MENTESÍT A FELELŐSSÉG ALÓL!

Tehát bármilyen témában (UFO, mágia, paranormalitás) meg tudtok-e győzni engem, egy szkeptikust. Nem vagyok megrögzött, tehát mint az élet oly sok területén itt is hajlandó vagyok változtatni a véleményemen, de ehhez nem lesz elég annyi, hogy valaki belinkel egy youtube videót, én meg elhiszem.

Adok segítséget is, leginkább a telekinézis mozgatja meg a fantáziám!:P Ja, és a világvége kérdést lehetőleg hanyagoljuk, ha lesz, olyan mindegy, hiszek-e benne, ha meg nem, akkor is! Ezen kívül szépen kérném, hogy ne szemeteljük tele a topikot olyannal, hogy reménytelen vagyok, nekem semmit sem lehet elmagyarázni, ha így gondolod, egyszerűen ignoráld a kérdést és kész!:) Ha valaki úgy érzi, nyugodtan írhat privátot is, válaszolni fogok!

Köszönöm, hogy mindezt elolvastátok, és ne feledjétek, ez nem egy véresen komoly dolog, inkább egy érdekes kísérlet, kihívás!:)

2012. máj. 31. 21:29
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
54%

kupakkal dobálkozó szellemek?

nem tűnik túl megfontolt magatartásnak

2012. jún. 12. 01:49
 42/50 anonim ***** válasza:

úgy értem, ha a szomszéd hülyegyerek dobta be az ablakon keresztül az ajtón át, azt te jó eséllyel sosem fogod megtudni

egy "szellem" pedig, ha egy kupakot fel bír emelni, ijesztgetés helyett (mert ez tényleg semmi másra nem jó, miért akarná ezt csinálni "szellem") hagyhatna üzenetet

(mondjuk kupakokból kirakhatna betűket)

2012. jún. 12. 01:53
 43/50 anonim ***** válasza:
Nyilván ha fenállt volna az esélye,hogy élő személy dobta akkor nem írom le ide,nem is misztifikáltam túl és nem vontam le következtetéseket.Viszont jobban ismerem a lakás elhelyezkedését úgyhogy maradjunk annál,hogy nem hagyományos módon változtatott pozíciót az a kupak.És nem ezt emeltem ki,hanem azt,hogy volt aki ezek után,hogy reagált az eseményekre.Gyakorlatilag teljes passzivitásal.
2012. jún. 12. 11:07
 44/50 anonim válasza:
58%
A tudományos tények alapja, hogy bizonyithato, megismételhető az adott dolog és nem "valaki látta h sirt a szobor". Hányást kapok az ezoktol! Ha gyáva vagy elfogadni, hogy a halál után nincs élet és h nincsenek joságos szellemek, hanem az élőlények és a fizika törvényeitől függ minden ami történik, akkor legyél ezo. De ez nem vezet előre. Lásd a középkori babonákat, vagy a vallásokat vagy a mindenféle más hiedelmet. Ha tudni és érteni akarod a világot, kövesd a tudományt, ha nem akkor meg halj meg hülyén!
2012. jún. 12. 21:18
 45/50 anonim válasza:
43%

07:41 (#15)

Ez csak puszta véletlen volt. De ahogy látom már neked is átmosták az agyad.

14:37 (#22)

"A tudományos tanokat könnyebb elfogadni, mert azon nem kell gondolkodni, hiszen sok-sok okos ember már megtette helyettünk."

Ez is a tudatlanságodat bizonyítja. Pont hogy az ezotériás meg vallásos hülyeségeket hiszik el az emberek azért, mert nem tudnak gondolkodni, és sokan mások már elhitték (birkák).

A tudományt azért hiszik el az emberek, mert tudnak gondolkodni, vagy már bizonyítva van.

22:21 (#33)

A kérdező erről beszélt :DD

http://www.youtube.com/watch?v=Qm4b1GkEnJo

00:50 (#39)

Aha, velem meg az volt, hogy egyszer gyerekkoromban hozzámvágott egy táska 10000 forintot egy szellem... hahaha

2012. szept. 11. 20:02
 46/50 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Róma 1:20 Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. Ennélfogva nincs mentségük,

Bár vannak "birkák" de vannak bárányok is. S nem egy a kettő. Kiemelném: "alkotásainak értelmes vizsgálata"

2012. szept. 11. 20:45
 47/50 anonim válasza:
43%

Egyetértek a 13:14-el (#30), Wash válaszaival.

Földön kívül lehet élet, van esély rá. De azok a mesék, hogy ufo-t láttak itt-ott, meg hogy gabonaköröket csinálnak az ufo-k, ezek baromságok.

Minden vallás, hipnózis, telekinézis, ezotéria stb. csak kitalált marhaság. Ezeknek semmi közük a valósághoz. Csak a birkák agymosására jók. (Nem tudják elfogadni/felfogni a valóságot, ezért a képzeletvilágukba menekülnek.)

Teljes mértékben igaza van a 21:18 (#44) válaszolónak. Ennél jobban nem is lehetett volna leírni. A halál után nincs semmi.

2012. szept. 13. 10:42
 48/50 anonim ***** válasza:

Nem olvastam az előbbi véleményeket, szóval bocs ha valakit szajkózok ezzel a válasszal.

Szerintem lehetetlen lenne "meggyőzni" Téged, hiszen akik hívők, azok eleve általában (legalábbis a nem naivabb emberek) SAJÁT tapasztalat hatására kezdenek hinni, nem egy béna videó/cikk miatt. De mondjuk, tegyük fel, én olvasok egy cikket... mondjuk az auráról, és nekem ez nagyon logikusnak és még talán igaznak is tűnik, és belinkelem Neked. Ettől még lehet, hogy Te csak buta tündérmesét látsz benne, mert eltérőek a nézeteink. Saját tapasztalatot meg megmutatni nem tudok, max leírni, de természetesen (és teljesen jogosan) Neked lehet, még az se lenne elég meggyőző, hisz ilyet bárki kitalálhat. Épp ezért, kérdésedre válaszolva (Meg tudtok-e győzni egy szkeptikust?) leírom a lehető legrövidebb választ: NEM.

Egy szkeptikus sorait olvastad.

2012. nov. 2. 16:31
 49/50 anonim ***** válasza:
szerintem akkor lehet meggyőzni egy szkeptikust ha a saját bőrén tapasztal vmi emberileg nem elfogadott dolgot
2012. nov. 20. 17:19
 50/50 anonim ***** válasza:
Szkeptikusokat SEMMIVEL SEM lehet meggyőzni !
2012. nov. 20. 18:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!