Meg tudtok-e győzni egy szkeptikust? (Lent hosszan! )
Mindenekelőtt a szabályok:
1. Aki ettől eltér, modnak jelentem!
2. Ne trollkodjunk, személyeskedjünk, én sem teszem.
3. Aki nem képes kulturáltan megfogalmazni a véleményét/ellenvéleményét, ne írjon ide! ("Aki nem képes a gondolatait jégre tenni, az ne menjen a vita tüzébe! - Nietzsche")
4. A válaszokat NE értékeljük, én sem fogom tenni, legfeljebb szóban, nem akarok szkeptikus vs. hívő háborút, így is elég provokatív téma, semmi szükség a lepontozásra!
5. Jóslást NE! Ez az, amiben abszolút nem hiszek, és még jóindulattal SEM tudom elfogadni. Előhozhatod, de nem leszek kíméletes! (Természetesen kulturált kereteken belül!)
6. A SZABÁLYOK NEM ISMERETE NEM MENTESÍT A FELELŐSSÉG ALÓL!
Tehát bármilyen témában (UFO, mágia, paranormalitás) meg tudtok-e győzni engem, egy szkeptikust. Nem vagyok megrögzött, tehát mint az élet oly sok területén itt is hajlandó vagyok változtatni a véleményemen, de ehhez nem lesz elég annyi, hogy valaki belinkel egy youtube videót, én meg elhiszem.
Adok segítséget is, leginkább a telekinézis mozgatja meg a fantáziám!:P Ja, és a világvége kérdést lehetőleg hanyagoljuk, ha lesz, olyan mindegy, hiszek-e benne, ha meg nem, akkor is! Ezen kívül szépen kérném, hogy ne szemeteljük tele a topikot olyannal, hogy reménytelen vagyok, nekem semmit sem lehet elmagyarázni, ha így gondolod, egyszerűen ignoráld a kérdést és kész!:) Ha valaki úgy érzi, nyugodtan írhat privátot is, válaszolni fogok!
Köszönöm, hogy mindezt elolvastátok, és ne feledjétek, ez nem egy véresen komoly dolog, inkább egy érdekes kísérlet, kihívás!:)
Hűha, aktívak voltatok, amíg nem jártam erre...:D Na, nézzük tételesen:
#10 - Lehet benne valami, de még kísérletezem!:P
#11 - Jelentkezem a kézfogásért!:D Aszondja, hogy... ufo: továbbra is földönkívüliek a helyes, de mindegy!:) Egyébként nem állítok semmit, akkor nem lenne értelme ennek az egésznek! De önmagában az érvelésed érdekes, de _nekem_ nem teljesen meggyőző. Mindenestre abban egyetértünk, hogy még nagyon sok mindent nem tudunk/értünk.
telekinézis - ennyire ne nézz madárnak, utánanéztem már a neten, gondoltam esetleg valaki tud valami meggyőzőbbet prezentálni (akár szóban, akár élőben), de ha nem legfeljebb megpróbálom, azt meglátom.
A többi kissé zavaros, elég lazán kapcsolódik csak a témához, szép gondolat, csak ide való!:) (Egyébkén kb. egyetértek vele...)
#15 - Hmm... Lehet teszek vele egy próbát!
#16 - ld. #11, de ez egy jó módszer!:)
#20 - Nekem kissé radikális így megfogalmazva, de a támadás jogos a földönkívüli kérdésben, különösen a 2. pont. Az elsőt illetőleg, ha sikerül kilépni a téridőből, megoldható, de ehhez magasabb dimenzió(ka)t kéne elérnünk, ami valóban nem esélyes mostanság. Ha pedig a látogatók 4 dimenziósak, akkor nem láthatjuk őket, legfeljebb holmi kivetülésüket.
#22 - Személy szerint, #24-el értek egyet, de privátban elérhető vagyok!:)
#24 - Az új függvénytáblázat sárga, nem fehér!:) Egyébként +1!:)
#30 - Pont szkeptikusként, tudnod kellene, miről beszélek! Az, amire te gondolsz, számomra előrejelzés (valamely, bizonyítottan befolyásoló adatok alapján következtetések levonása jövőre nézve), a jóslás az pontosan az ezoterikus jóslást jelenti sem többet, sem kevesebbet! De mindegy, is hogy nevezzük, lényeg hogy én is nézem az időjárást, ha megütsz, valóban, minimum lefoglak, de szerintem ezt te is tudod, csak nem bírtad megállni... Ha mégsem, akkor kifejtem: Amit nem hiszek: K. Béláné, sülysápi lakos, meglátogatja Mariot, a mágust és tisztánlátót, aki majd megmondja, hogy 2 hét múlva elválik, és valóban, 18 napra rá otthagyja szeretett Bélája. Egzakt módon ilyet megjósolni nem lehet. (A te módszereddel nyilván, de hogy a szellemek/kristálygömb6etc. nem fogja megsúgni, az is biztos.) Kissé béna a megfogalmazás, de remélem érthető, mire gondolok. Bővebben nem szeretnék belemenni, mert egy külön kérdés témája lehetne, mivel igen határozott véleményem a dologról. (Mint ahogy a nem legalább! percre pontos asztrológiáról is.)
"Meg tudtok-e győzni egy szkeptikust?
...a válasz a kérdező szívében van, mert mindenkinek a szíve mondja azt meg, ha valamely válaszban felujjong a szív, és az elme ezt tudatosítja, akkor igen, megyőzhető...ám ha az elme elfordul a szív jelzéseitől, semmibe véve azokat, akkor az emberi elme meggyőzhetetlen!!...vagyis korlátolt, mert nem ismeri a HITET -(itt nem vallásos hitre, hiedelmekre gondolok, hanem a KÉPESSÉGRE) - vagy annak fontosságát az emberi életben...
Na, amikor én vettem, még fehér volt az új :D Ez ni [link]
Aztán: mi az, hogy "magasabb dimenzió"? Ez is egy népszerű laikus félrefogalmazás, nincsenek ilyenek, ahogy ti azt képzelitek. A jelenlegi téridőnk 3 tér- és egy idődimenzióból áll jelenlegi tudásunk szerint. A három térdimenzió azt jelenti, hogy van három tengely, amelyek merőlegesek egymásra. A negyedik dimenzió mindössze annyit jelentene, hogy lenne egy negyedik tengely, amely merőleges mindháromra. Matematikailag akárhány dimenziós tereket le lehet írni. A gond ott van, amikor ezeket el akarjuk képzelni, mivel agyunk három dimenzióra van ráállva, a negyediket nem tudja kezelni. Ha látogatóink 4dimenziósak lennének, akkor a mi ismert három dimenziónkban is látnánk őket, de a negyedik miatt folyamatosan változva. Egy analógia: kézpeld magad 2D-snek, egy papírlapon vagy. Ha egy almát átdugunk az orrod előtt, mit látsz? Először semmi, majd egy vonal kezd növekedni, növekszik, növekszik, majd csökken, és elhal. Ha egy 4D-s tárgyat keresztüldugnának a mi terünkön, azt látnánk, hogy megjelenik, növekszik, majd eltűnik. A "kivetülés" szó itt teljesen értelmetlen. Ha az almát forgatnánk, ugyanúgy változna, épp mit látsz belőle, tehát ha a 4D-s lényeg forognának, ugyanúgy változna az alakjuk. De ilyenről egyetlen űrlénybeszámoló sem szól.
Tehát: ez a dimenziódolog tök más, mint ami a köznyelvben megmaradt.
jó a sárga is, bár a fizika résznél vannak benne hibák
a fehér meg a sárga jól kiegészítik egymást :D
matek/fizikaérettségin lehet nálad mindkettő
ha meg nem engedik bevinni, az szabálytalan :D
Üdv!
Én azóta húzok egy kicsit az ezotéria felé, mióta történtek velem olyan dolgok, amiket másoknak nem hittem volna én sem el, ahogy te sem. Nem akarok semmit részletezni, meggyőzni sem akarlak, de azért leírom.
Gyerekkoromban nagypapám halála után több megmagyarázhatatlan dolog történt a nagyim házában, aminek nagymamám, az unokatestvéreim és én is tanúi voltunk. Ezeknek akkor lett vége, mikor nagypapa sírjához elástuk a szemüvegét és egy doboz cigit.
Nem olyan régen történt itt a lakásunkban, hogy láttam valamit. Nem nevezném konkrétan szellemnek, alaktalan fekete árnyék volt, de tisztán kivehető pár másodpercig. Mielőtt megláttam a villany vacakolni kezdett, bennem pedig rossz érzés kezdett kavarogni. (a kutyám is érzékelte, ugatott, morgott). A lakásunkban kisebb dolgok még történtek, amikből szellemekre következtethetnék, de annyira nem érdekel a dolog h nagyon belemerüljek, viszont ezek után nem vonom kétségbe a létezésüket.
Írtad a telekinézist. Na ez engem is nagyon érdekel, úgyhogy kipróbáltam (azt a fogpiszkálóra papír módszert). Kellett hozzá egy kis idő, de elkezdett billegni. Akkor már fáradtnak gondoltam magam, meg rá is lehelhettem, úgyhogy betettem egy üvegbúra alá hogy ne érje szél, és úgy is sikerült. (de mondom, sok idő után és nagyon kicsit.) Ezek csak az én élményeim, én is azután kezdtem a dolgokban hinni, hogy megtörténtek. A jóslásban is hiszek, cigánykártyával általában néhány napra előre pontos dolgokat tudok meg. Ennyi voltam:)
Gratulálok az oldal tervezéséhez,az,hogy nincs javítási lehetőség egy bizonyos időn belül,és itt megjegyzem az összes okostelefon gyerekcipőben jár én pont a 4-re végződő csúcsot használom és sikerült felbosszantani magam rajta,hogy nem lehet egy egyszerű szöveget megírni és elküldeni anélkül a kockázati tényezőn kívül,hogy esetleg visszalép vagy akárhova lép elküldés előtt és megsemmisül a több órája írt szöveg vagy félkészen kerül post-olásra.Elnézést kicsit elkalandoztam.
-kép tetején állt a falnak támasztva.Érdekes a történet sok szálat megindít bennem is de.NEM EZ A LÉNYEG!!!
Ha én akkor nem szólalok meg akkor meg nem történtnek lehet nyilvánítani az egészet.Így is az egyik barátom nem szólt ezzel kapcsolatban semmit pedig ő is ott volt ő is látta egyszerűen szerintem így tagadja le saját maga előtt is,hogy történt valami amit nem tud irányítani nem tudja szabályozni nem tudja megmérni a súlyát a távolságát az erejét.Sőt valószínű,hogy az életben nem lesz még egy ilyen tapasztalata,ha egyáltalán tapasztalt és nem zárta el az agyát az egésztől.A másik barátom fogékonyabb volt őneki volt értelmes konzekvenciája a történttel kapcsolatban.És itt ez volt a lényeg,hogy vannak emberek akik teljesen elzárják magukat a paranormális érzékelésektől.Ez bennem egy életre egy fájó emléket hagyott de itt voltam hajlandó egy életre elfogadni,van akivel nem lehet ilyen témákról beszélni még akkor sem ha saját maga is tapasztalt hasonlót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!