Kell-e készülnünk lelkileg a halálra? Ha igen, mivel?
Amikor megszülettél mindenki őrült, csak te sírtál. Úgy kell élned, hogy amikor meghalsz mindenki sírjon, csak te örülj, hogy nem volt hiábavaló az életed!!!
Én már megírtam a végrendeletem (10 éves vagyok!) de nekészülj. Jobb félni mint megijedni!!!
Nem árt búcsút venni, lezárni, és nyugodtan, keserűség nélkül, mosolyogva lépni tovább :)
Nem vég ez, csak egy másfajta kezdet.
Az itt maradóknak nehezebb, de nem leküzdhetetlen. Ha a haldokló elég erőt érez magában, enyhítheti a szomorúságukat.
Jézus azért is volt itt,hogy tanítson és példát adjon. Ő még a kereszt kínjai közt i s másokkal törődött: "Atyám bocsáss meg nekik,mert nemtudják mit cselekesznek." Biztos,hogy ez halandónak pláne az utolsó pillanatban nem megy. Ám az agggályoskodás itt is helytelen,hiszen azt se tudjuk miként lesz végunk. Amerikában adatokat gyűjtöttek arról is hogyan viszonyzulnak az idősek az elmúláshoz. Sokan mondták :"eleget éltem,elég lenne már" Soknak a végóra közeledtével halványul tudatállapota érzéke..Egyik ember májrákban halt meg,másik bélrákban. Mindkettö egyszerűen átaludt a másvilágba Az első esetet nővéremtől ,a másodikat sógornőmtől tudom.
Könnyebb a távozottnak ha elengedik,van erről irodalom. Márcsak ezért is érdemes erről a családban előre megbeszélni agyász utáni viszonyulást
Helyesen cslekszik aki tud felülemelkedni az ismerősö elvárásain. Sajnos még itt is vannak akik szeretnék,ha nem nyugodnál meg hamar. Aki hisz annak tudom mondani: Vigasztalódhat abban is,hogy odaát minde jobb,szebb,mint itt. - utóbbi megjegyzésem nem elméleti,tapasztalati ismeret.Ha tetszik: www.osys.hu/biromiklos - A hitelenekre ugyanez is vonatkozik Sokan ilyenkor térnek meg hitetlenségükből és ez jó dolog.Aki ilyenkor sír ne mond naki: ne sírjon. A könnyeket is Isten adta segítségül.Tudd: odaát "Isten minden könnyet letöröl."
Ezt tartom a helyes válasznak;
"""ochomacho10 válasza:
Sokat gondolkoztam ezen,mert érdekes téma. Szerintem lelkileg fellehet készülni,viszont néha váratlanul jön.De az élet múlandó,ezen nem kell keseregni.Az,hogy meghalunk ez az élet rendje. Élj a mának,és tedd meg azt amit az életed utolsó napján tennél.Gondolj arra,hogy ez az utolsó napod,hisz minden egyes nap ajándék. :)))Énígy próbálok élni""
Mit jelent a halál ezt mesélem el itt;
A létezés fantasztikuma - Blogger.hu
az élettől, a testtől való elszakadást észre se veszi majd az ember- ettől nem kell tartani-- még az is előfordulhat, hogy az itt maradottakat is teljesen elfeledi valaki, csak a végtelenség érzete fogja megbabonázni a távozó lelket.
De azt amit most élünk arra nagyon vigyázni kell és széppé nyugodttá minél hosszabbá kell varázsolni, mert az élet véges, egyszeri megismételhetetlen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!