Ki van itt aki egy elképzelt világban él?
Erről John Forbes Nash jutott eszembe az Egy csodálatos elme című filmből.
Szerintem is, mivel az érzékelésünk szubjektív, effektíven mindenki a saját maga által megfejtett, "dekódolt" világan él, hisz csak olyanban élhet, amit ő el tud képzelni.
Ide németek nem jönnek látogatni. Emeld ki a kérdésed a "kérdés kiemelése" funkcióval.
De...
Van nekem egy "Rézike" fiktív bolygóm (már rosseb' tudja, hogy miért az a neve). Órákig tudnék mesélni onnan történeteket. Van egy város, Chusmurg, Kormiország fővárosa. A környékén van egy hegység, az Olvasás-hegyek. A Chusmurg-öt átszeli egy Vörös nevű folyam. Az országtól keletre helyezkedik el az Azúr-tenger. Más városok is vannak a környéken pl. Kisköszmörg, Csúcsó, Korom, most a nagyokat soroltam fel. Van egy híres nagyobb falu is, Mami.
2012-ben költöztem Kormiországba, ahol egy egész nagy baráti körre leltem, még Koromban. Később költöztünk fel Chusmurg-be. Kirándultunk is mindenfelé.
Chusmurg központjában áll egy KFC, ott szoktunk zabálni. A környéken van egy park, a Fenyő-park; ahova ki szoktunk ülni.
Van egy képzeletbeli autómárka is, Fudalli. Már vagy 4-et vettünk belőle, gazdagok vagyunk odaát...
Na, idehaza a Kormi-földön 4 ország van, tehát Kormiország, Idiország, Ájuország, Horeszország. Mi a barátokkal és a Fudalli autóval mindet bejártuk. Már 5 éve volt, amikor előszőr jártam mind a 4-ben. Ezen országok fővárosai Chusmurg, Idegen, Ájuváros, Kasska.
A mi Kormi-földnek nevezett kontinensünkön kívül, az Azúr tengeren túl van a Szent Imre-föld (régen Úttörő-föld) ami 5+1 országra van felosztva közigazgatásilag. Nils Holgersson-föld, Adrianus-föld, Borcianus-föld, Sohaföld, Vízipók-föld. Na ezek fővárosai sorban: Nils Holgersson-város, Adri, Botka, Hebe, Vízipók-város. Vízipók földön túl is van egy tenger, a Másik-tenger, ahol vannak kisebb-nagyobb szigetek, amik az országhoz tartoznak. Így hívják a tájat: Vízipók-szigetvilág, amit Csodapók-földnek is csúfolnak. Valahol a világban van még egy Kócföld is, ami közigazgatásilag Nils Holgersson-földhöz tartozik, az a +1.
Kormi-földtől délre van egy Áju-föld nevű kontinens, ezek országai: Hibiföld, Hoboföld, Hubaföld. A fővárosaikat ugyanígy hívják, csak -város képzővel. Ettől a földtöl keletre van egy nagyobb tó (nem tenger), a Forró-tó.
Ezeket a földeket Gozoföldi Gyorsforgalmi Utak kötik össze, de lehet köztük közlekedni repülővel is. Esetleg az Azúr-tengeren hajóval.
Nos van még 8 barátom Chusmurg-ben. Ők megszemélyesített teniszlabdák. Laszti, Lax, Kormi, Chusmurg, Győző, A4, Hiszti, Lajhár. A Fudalliban szeretnek lenni, és abban utazni. 2012 végén Hiszti elveszett a Chusmurgi reptéren, később előkerült. Hozzánk keveredett Puhi, a szivacslabda. Egyszer átmentünk Kisköszmörgbe, ahol a vendégeknél 4. emelet teraszán játszottak a labdák, Puhi kiesett és meghalt. Előtte 1-2 héttel került elő Hiszti. 2013 szeptemberében történt ez a szomorú esemény.
Még 2013 márciusában a labdák ünnepelték a 10. szülinapjukat. Délelőtt az iskolában kocsivezetést tanultak, hogyan lehet levédeni az autót (pl. Pajzstechnológia, stb...), aznap délután Laszti és Lax bevásároltak a Tescóba, mentek a Fudallival, mikor kijöttek, már nem volt ott a kocsi. Ellopták. Este érte mentek, egy parkolóházban találták meg. Manipulálták az autójukat, elkezdte Lasztit és Laxot hazafelé menekülés közben üldözni az autó, mert olyan rendszert építettek bele, hogyha észreveszik őket a parkolóházban, kezdje üldözni. A Fudalli hazáig üldözte a két labdát, akik bejöttek már itthon az ajtón, a kocsi meg becsapódott a garázs oldalába... ferrgeteges egy nap volt.
Tejföl, a kutyánk ekkoriban 3x is betörte a konyhánk ablakát. Egyszer amikor egyedül voltam otthon, csak a kutyával, elmentem a közeli kisboltba kutyakaját meg chipset venni. Hát nem betörte akkor is az ablakot? De, beugrott az udvarról a konyhába ablakon keresztül, valami kaját keresve. Azóta lerácsoztuk az ablakot.
Olyan szerencsétlen napom is volt egyszer, amikor az Olvasás-hegyekből levezető út elágazásánál egy fának ütköztem a Fudallimmal, és összetörtem megamat.
2014. január 4-én Kócföldre mentem, megismertem 3 barátot, és elhoztam haza, bemutatni Chusmurg-öt és környékét. 2 hétig vendégeskedtek nálam.
2014-ben a szintén fiktív világgal rendelkező osztálytársaimmal Kormiország északi középhegységének egy hegyére mentünk éjszakázni. A Győzölő-hegyekbe. Reggel észrevettük, hogy a Fudalliból kifogyott a benzin, ezért a legközelebbi faluba kellett legyalogolnom egy kanna benzinért. Meg aztán vissza...
2015-ben egy szép napon random jártunk, kószáltunk erre-arra, még Ájuországba is határt sértettünk.
Később már 2016 felé Tejföl kutyus behugyált a Fudallimba, és a bejárati ajtó lábtörlőjére szart.
2016 végén diktátorok akarták uralni az országunkat, Chusmurg-öt fel akarták osztani a Vörös folyó mentén Chus-re és Murg-re. Én akkor a Murg városrészben laktam volna. Hála istennek a diktátor-"jelölteket" elkapták és letartóztatták.
Az (itteni földi) osztálytársaim is hoztak létre fiktív világot, és összekötöttük egymásét "barátságcső"-nek nevezett féreglyukakkal. Én náluk is voltam. Az egyiknél a Sellő-tengerre leláttunk a Kő utca 4-ből, ? fővárosból (már elfelejtettem a város nevét).
Ami azt illeti 2013. április 6-tól 26-ig tartott egy véres háború. Csongor, az (itteni földi) osztálytársunk megtámadta a mi "Barátság Rendszer"-nek nevezett multiverzumunkat és mindenhova betört. Szennyezte a környezetet, a vizeket, bombázott, gyújtogatott és még sok egyéb kárt okozott. Napról napra más-más osztálytársam univerzumát rongálta, cseszegette. 2013. április 24-én a köztünk leggyengébb, legkevésbé védett univerzum - annak volt a legnagyobb bolygója - felrobbant és összeomlott. 2013. április 26-án Csongort legyőztük, meggyengítettük, és kiűztük a multiverzumunkból. Nagy kárt hagyott maga után.
Ennek az eseménynek voltak utóhatásai is! Az osztálytársam bolygóján kitört a III. Világháború, és a korábban említett Kő utca 4. megsemmisült. A Sellő tenger - ahova onnan leláttunk - megszennyeződött és a sellők kipusztultak. A másik osztálytársamnál a zöldségesek és gyümölcsösök elrohadtak, a földek terméketlenné váltak. És mint mondtam, olyan univerzum is volt, ami megsemmisült.
Nálam napokig tömegverekedések voltak Chusmurg-ben. 500 ember veszett össze két eladó Fudalli autóért...
A Kő utca 4-es osztálytársam hozzám menekült a nála kitört világháború elől. Nálam jól elvolt. Kirándultunk a Fudallival, és a korábban említett teniszlabdákkal táboroztunk az Olvasás-hegyekben. Elutaztunk Mami nevű faluba is, ahol egy buliban megismert szerelmének, Justin-nak a nagyszülei laktak. Zabáltunk sokat a KFC-ben, Kisköszmörgben is jelen volt, amikor Puhi a szivacslabda kiesett a 4. emeletről...
Később közösen helyrehoztunk mindent. Az osztálytársam is vissza tudott menni a saját világába, a közeli hegy tetején luxusházat vett a régi-régi Kő utca 4. helyett.
Infó: a Kormi név mindenhol szerepel szinte, azért mert a névadója a (itteni földi) nagymamám Kormi kutyája. Dalt is írtam a kutyusról. A Fudalli márkanév a kínai Fudali cipőből származik, mert olyannak a dobozából csináltam egy autótmodellt.
Szerintem ez az egész tök jó dolog, de csak a barátok között beszéljünk ilyenről, mert mások hülyének néz(het)nek. Amúgy ez kicsit sem abnormális, nem is értem miért tartják annak. Még a barátaink világába is átmehetünk. Csudajó élményfokozás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!